香港18區媽媽會

跳至

首頁

尾頁

男爵府

小心沙田富豪花園衰工人!

尋日(16/6)下晝約5:00由富豪花園向第一城方向步行,至必經大馬路時,見兩外傭(似係印)喺路邊擁抱良久。一人乃金毛,髮及肩;另一個作男性打扮。
二人是由第一城方向返回富豪方向,好有可能係住富豪的。
最令人髮指係個金毛印唔理隨行個小朋友。小朋友約6歲,男仔。個印自己行過馬路,冇拖住小朋友。個小朋友喺後面跟住。條馬路d車行得好快,仲試過有人被車撞死架!

公爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 開心吸收勳章 夏天玩到顛 大廚勳章 趣教勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Re: 小心沙田富豪花園衰工人!

我都影左一個都係富豪既衰工人,響平台個公園,工人淨係傾電話,同人吹水 仲飲埋小朋友支水,好唔衛生,而個小朋友就自己踏單車去左邊都冇人理 跌倒都唔理 而家好多工人都唔顧小朋友,剩係借陪小朋友落公園黎偷懶......如果要呢個工人既相,請pm我 我唔知可唔可以post響呢度

男爵府

每朝喺的士站都見到幾個工人自己食麪包、吹水,有一個個少主仲係bb,剛識行嗰種。幾個小朋友喺度追逐。睇到眼火爆!

男爵府

:tongue:

3.91kgs - 出世

大宅

其實請個好工人真係好難

大宅

我與你永共聚, 有您在身邊多樂趣

大宅

大宅

俾我見到,一定怒啤佢,如有時間跟埋佢入大厦同佢(Master or管理員投訴)等管理員報串。有一次放工响馬鐵(第一城)落車見到個(賓賓)無拖住個女仔(得3,4歲)落車,由個女仔自己跟住,到落電梯時又拱佢叫佢行快d,我心唸跟住佢返屋苑報串俾管理員。點知原來個女仔

公爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 開心吸收勳章 夏天玩到顛 大廚勳章 趣教勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

做得好~~~~~~~~~~~~ [quote]
細佬b 寫道:
俾我見到,一定怒啤佢,如有時間跟埋佢入大厦同佢(Master or管理員投訴)等管理員報串。有一次放工响馬鐵(第一城)落車見到個(賓賓)無拖住個女仔(得3,4歲)落車,由個女仔自己跟住,到落電梯時又拱佢叫佢行快d,我心唸跟住佢返屋苑報串俾管理員。點知原來個女仔

子爵府

須然我唔係住富豪嗰邊,但對您們的見義勇為十分欣賞
如果我見到都會跟住佢,然後報串

民房

為見義勇為者鼓掌

洋房

其實請個好工人真係好難!所以5放心比工人照顧!自己凑翻!
Tammy mama

洋房

我記得我有ne个經歷!有個人知道我工人"ha"我個女,寫紙仔話我知!好多謝個個人!D工人其實對住我哋扮好人,背後點....在街上也可看到! 好憎d衰工人 :tongue:

原文章由 細佬b 於 07-6-27 23:53 發表
俾我見到,一定怒啤佢,如有時間跟埋佢入大厦同佢(Master or管理員投訴)等管理員報串。有一次放工响馬鐵(第一城)落車見到個(賓賓)無拖住個女仔(得3,4歲)落車,由個女仔自己跟住,到落電梯時又拱佢叫佢 ...
Tammy mama

首頁

尾頁

跳至