親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

Re: 去首爾

去韓國9成9係凌晨機,因為旅行社訂晒比喲轉美國機客, 雖有0.1成係下午機仲係搭國泰,但大多數不成團而價錢都貴少少. :-(
每日錫寶貝多一些.一齊努力為將來!

男爵府

我遲吓會去試吓是否會好辛苦!到時話你知.
但我想問有否人剛回來,果邊天氣如何?

男爵府

天娜:
   我去完回來了,搭凌晨機真係超辛苦,仔仔全程不能睡,加上佢有點不舒適.韓國天氣超乾燥,你去時記得帶口糖同潤膚油.果邊依家約24-26度有時有雨,片片奶粉要帶足,果邊都幾難找到去買.
我回來後已病倒了. :cry:

男爵府

我原先報永安豪華團不需凌晨機的團,但最後不能成團轉咗去康泰.個領隊拾吓拾吓,講野仲細聲過女仔,全程都講不過20句說話,一講就只有講佢自己笑的笑話. 韓國領隊雖然好但居然講國語,我都係第一次,好彩自己D煲冬瓜麻麻付付.之前跟康泰去日本都好好,今次真係差到極.
除左第一天吾夠訓之外, 其他時間都可以,因為韓國真係無街行,而我無買太多野,只係買咗人參粉比仔仔食,其他野香港都有得買.如:紫菜,魷魚,人參糖,名牌手袋,化妝品.價錢都差不多.
依家果邊1000W對$8.8港紙

男爵府

天娜:
咁就玩得開心喲,返來時分享吓.

男爵府

shw:
我帶咗 :
平安藥(出發前一日去醫生處取)
枕頭仔,毛巾仔(坐車訓時用)
雨傘(7月係雨季)
奶粉(因為韓國食物真係不適合小朋友食,起碼必要時都有野落肚食)我仔仔回港時瘦了2磅 :-(
平日小朋友鍾意的小食,玩具仔
拖鞋(休息時用,酒店無小朋友用的)
仲有其他一般衣服用品

希望幫到你啦!

首頁

尾頁

跳至