論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

民房

有人給工人吹冷氣嗎?

我家工人剛到. 有給一個房給她. 裡面有冷氣, 可以給她吹嗎?我發現她自己開著冷氣來吹???

禁止訪問

Re: 有人給工人吹冷氣嗎?

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

有,佢都係休息時先會返工人房,所以佢開都係休息時先開.
我仲怕佢唔開會熱病添呀,佢病左,我仲煩. 不過佢好慳架,佢仲好似發現新大6咁同我講:嘩,個冷氣可以較時間架,真係好,我較2小時,跟住佢自動熄機,我開d窗+風扇就好夠啦..
我都要話佢知,如太熱,一定要開,佢識做我識做囉. :mrgreen:

複式洋房

my bun sleep with bb, i let her turn on the air-con. But sometimes when I sleep with bb, she will not use air-con. She said very cold wor!
dianacheng 寫道:
我家工人剛到. 有給一個房給她. 裡面有冷氣, 可以給她吹嗎?我發現她自己開著冷氣來吹???

男爵府

工人訓個間房好好風, 佢好多時連風扇都唔開.

大宅

FA8866,

你個工人簡直係恐龍, 絶晒種喇.

FA8866 寫道:
有,佢都係休息時先會返工人房,所以佢開都係休息時先開.
我仲怕佢唔開會熱病添呀,佢病左,我仲煩. 不過佢好慳架,佢仲好似發現新大6咁同我講:嘩,個冷氣可以較時間架,真係好,我較2小時,跟住佢自動熄機,我開d窗+風扇就好夠啦..
我都要話佢知,如太熱,一定要開,佢識做我識做囉. :mrgreen:

首頁

尾頁

跳至