跳至

首頁
12345...6

尾頁

別墅

有無20-10-2005出世既BB呢??

有無20-10-2005出世既BB呢??

大宅

Re: 有無20-10-2005出世既BB呢??

有呀 ~ Oscar係10月20日出世 gar~

別墅

hi hi 你小朋友有無返幼兒班呀?

民房

Hi, my little Christie was also born on 20.10.2005. She will attend nursery in the coming November.

[url=][/url]

大宅

oscar冇返幼兒班呀!因為我自己教開幼兒園 (以前),覺得都係太細唔係咁適合返學住。 雖然冇學返,但唔代表學少咗野,因為我會每日都教佢野
你哋報咗學校未呀?邊間呀?

別墅

Lvictoria,

我報了九龍塘迦南11月份返學, 我都係度考慮緊, 比唔比佢返, 唔知道學唔學都野.你可唔可以比d 意見我..... :lol:

別墅

Yenam

你小朋友讀邊間 n1,

大宅

elainel_yll ,
都唔咪學唔到野ger,佢會學習同小朋友分享。不過我哋小朋友而家係自我中心期,要佢分咗自己玩梗的玩具比人哋,佢會好唔開心,會造成心理影響 (但唔咪絕對)。小朋友會學到一定的常規,如:食水果前會去洗手、玩完玩具要自己收拾、離開坐位要拍埋張椅...等等。 基本上都會見到小朋友語言上進步咗。但要注意,小朋友會好容易病,因為小朋友多的地方越多菌,唔好話小朋友會病,老師呢d大人都會好容易病。
以上只係個人意見

別墅

LVictoria

我都驚囡囡容易生病, 所以我考慮緊, 因為我沒有時間教她, 所以咪想早d 比佢學習常規, 其實我地心大心細, 你小朋友叫什麼名字, 我囡囡叫晴晴, 佢這兩天發燒, 唔知係唔係出牙仔, 整個人好忟, 整到我都要發火

大宅

我個囝叫Oscar 。我哋今年搬咗去沙田住。你呢?
晴晴冇事吖mar?出牙仔係會忟gar啦!佢唔舒服 唔識講你聽,梗係用哭聲話比佢最親愛嘅媽媽聽啦!如果你仲發火或鬧佢,你諗吓晴晴會幾傷心呢! 試吓用d方法分散 佢注意力呀........做吓平時好少做的事 eg...睇吓相簿,認吓唔同的人,當然係晴晴識得果d啦!或者重溫一吓相中活動的情況:如去海洋公園...etc 小朋友會好開心,廐親子間又會互動,而且响呢個時候,咩痛都唔記得啦

別墅

LVictoria

我都知道, 不過我真係忍唔住才發火, 佢又咳仲要食糖食餅,
真係好鬼激氣, 我米發火羅, 同佢玩又要我抱連自己行都唔行, 佢就係要你抱住佢行, 去飲茶, 又唔行自己坐, 總知就激氣, :-( 我都好身苦, 又無得休息下, 個人會比較忟 :wink:

大宅

我個仔都係,,,呢排勁 (樓)我抱 連食野都叫我抱呀 ?-( 都唔知做咩 ?-(

係呢...你會唔會去星期三 Fanny's Workshop 個選幼稚園 講座呀? 我個 fd同我報咗呀,唔知有冇其他人去呢?

民房

elainel_yll,

My daughter will attend Victoria Kindergarten in the coming November. She is very familiar with the place as well as the teacher because my daughter and I had attended the playgroup organised by Victoria since April 2007.

民房

I would like to ask about the height and weight of your kids as many people said that my daugter is a bit fat.

My daughter is about 86 cm tall and weighs 24 lbs.

別墅

LV

Sorry 近日比較忙我, 無時間上網, 你星期三聽完講座點呀?
有沒有新發現?
我同其他mami 安排近10月份生日會, 到時你記得參加喎!

別墅

Yenam

我囡囡現在18LBS, 我都無幫我囡囡度過有幾高? 你囡囡係邊區讀,學費貴唔貴呀

原文章由 Yenam 於 07-7-1 14:18 發表
I would like to ask about the height and weight of your kids as many people said that my daugter is a bit fat.

My daughter is about 86 cm tall and weighs 24 lbs.

民房

[quote]原文章由 elainel_yll 於 07-7-5 19:21 發表
Yenam

我囡囡現在18LBS, 我都無幫我囡囡度過有幾高? 你囡囡係邊區讀,學費貴唔貴呀

My daughter will study in Victoria Kindergarten at South Horizon. The school fee is around HK$4,000 per month x 12 months.

別墅

yenam
學費都幾貴呵

大宅

主題回顧
我最後都冇去到個講座呀

原文章由 elainel_yll 於 07-7-5 19:16 發表
LV

Sorry 近日比較忙我, 無時間上網, 你星期三聽完講座點呀?
有沒有新發現?
我同其他mami 安排近10月份生日會, 到時你記得參加喎!

別墅

lv

唔知點解bb這幾天係今貼身, 經常跟著我, 連去手洗間時間都無....

原文章由 LVictoria 於 07-7-14 21:31 發表
主題回顧elainel_yll,
我最後都冇去到個講座呀

首頁
12345...6

尾頁

跳至