自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

係唔係自己幫小朋友剪髮?

有冇學過?

剪到幾多歲?

有咩方法?

大宅

Re: 係唔係自己幫小朋友剪髮?

有呀!

有冇學過? --->無學過

剪到幾多歲? ----> 2歲剪到而家 (5歲)

有咩方法? ---> 去 X惠買個剪髮器, 剪陸軍裝

子爵府

有冇學過?--------冇學過

剪到幾多歲?-----------2歲

有咩方法?-----------用普通交剪,剪平頭易剪D!

子爵府

男仔係唔係會難剪d架?

剪衰咗,冇得番轉頭.

禁止訪問

伯爵府

魅力王子

有冇學過?--------no(daddy cut)

剪到幾多歲?-----------now 2yrs

有咩方法?-----------普通交剪

子爵府

睇你仔仔張相,剪得幾好呀!佢又曲曲地.
shah 寫道:
有冇學過?--------no(daddy cut)

剪到幾多歲?-----------now 2yrs

有咩方法?-----------普通交剪

珍珠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

有冇學過? --->無學過

剪到幾多歲? ---->以前剪過!(果時5歲)

有咩方法? ---> 去髮型屋買個剪髮器, 只修剪前額

禁止發言

好媽媽勳章

禁止訪問

子爵府

用剪髮器係唔係一定會剪成陸軍裝架?

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

係!

由細剪到依家K3.

無學過.

用普通剪髮剪, 同埋狗牙剪.

連我自己個髮都係我自己剪. 好怕陌生人掂我個頭.

Mrssslui 寫道:
有冇學過?

剪到幾多歲?

有咩方法?

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 熱血金章 精緻種植勳章 好媽媽勳章 超級版主 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

當然唔係,佢有配件,可以就住黎鏟,唔會咁易鏟成陸軍裝。

我自兩個小朋友兩歲後開始同佢地剪髮(之前太短唔駛前)。
兩個都係用剪髮用較剪就得(兩把),因為佢地髮質軟熟(我老公就要用埋鏟)。
我冇學過,不過細個去剪髮時經常留意人地點剪。
盡我一己之力,發放正能量!

子爵府

你有冇幫自己剪呀?
召藥師 寫道:
[quote]

當然唔係,佢有配件,可以就住黎鏟,唔會咁易鏟成陸軍裝。

我自兩個小朋友兩歲後開始同佢地剪髮(之前太短唔駛前)。
兩個都係用剪髮用較剪就得(兩把),因為佢地髮質軟熟(我老公就要用埋鏟)。
我冇學過,不過細個去剪髮時經常留意人地點剪。[/quote]

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 熱血金章 精緻種植勳章 好媽媽勳章 超級版主 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

你有冇幫自己剪呀?

有架!不過我留好長頭髮,好耐先剪一次。
盡我一己之力,發放正能量!

水晶宮

熱血金章 至尊種植勳章 畀面勳章 2011精緻種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

有冇學過?--------冇學過

剪到幾多歲?-----------由細剪到現在5歲, 還會繼續剪, 直至囡囡肯去SALON

有咩方法?-----------有2把剪髮專用較剪, 一把淨剪, 另一把"偷薄"頭髮用。

髮型--------- 之前興碎就剪碎蔭碎髮尾, 依家興BOB頭就剪齊蔭齊髮尾。

大宅

有冇學過?
冇。自己去剪hair會留意stylist點剪

剪到幾多歲?
BB到而加7歲

有咩方法?
冇ka, 最緊要小朋友唔好亂郁, 我通常會播卡通片, 咁佢睇到眼定定睇就唔會點郁。 咁我會先用剪髮剪短再用狗牙剪偷薄, 都係功多藝熟

別墅

有冇學過?無架! 自己睇書咋!

剪到幾多歲?出世至e+3歲幾。
有咩方法?一路洗澡一路剪,頭髮唔會四圍飛嘛

珊瑚宮

好媽媽勳章

2歲前我自己剪
2歲後去髮型屋剪

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至