興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

响s planner入左啲記事資料唔見晒可以點樣搵返出黎
同埋點入去寫完啲資料save左都無show响個日曆格到嘅
生得積極, 老得開心
病得舒服, 死得安樂

男爵府

回覆:三叔s planner資料唔見晒

save嘅時候有冇揀錯位?

大宅

虎到金來勳章

回覆:xopinkpink 的帖子

啊!没有好似你緊存入email address. 現在點樣可以將之前所寫的轉去email度?定要逐個逐個人手做?

水晶宮

引用:save嘅時候有冇揀錯位?+

原帖由 xopinkpink 於 14-01-25 發表
但係佢出啲咁野喎

生得積極, 老得開心
病得舒服, 死得安樂

男爵府

唔使理佢吖,你依家要用google服務,梗係同佢同步啦!你用Kies同步,即係要侷限同電腦同步,壞電腦就煩,重要日日連接先得,同電腦同步係好舊嘅概念,如果好嘅,唉瘋都唔使跟人用雲端啦!

secrethk   EXACTLY  發表於 14-1-26 22:53

水晶宮

引用:唔使理佢吖,你依家要用google服務,梗係同

原帖由 xopinkpink 於 14-01-26 發表
唔使理佢吖,你依家要用google服務,梗係同佢同步啦!你用Kies同步,即係要侷限同電腦同步,壞電腦就煩,重 ...
明白明白

生得積極, 老得開心
病得舒服, 死得安樂

伯爵府

好媽媽勳章 BK Milk勳章

回覆 xopinkpink 的帖子

請問點 SET 呀?

男爵府

回覆:SUSANNA 的帖子

你邊部分唔明。

SUSANNA  補充我係 note ii lte  發表於 14-1-27 14:43

水晶宮

xopinkpink 發表於 14-1-26 11:34
唔使理佢吖,你依家要用google服務,梗係同佢同步啦!你用Kies同步,即係要侷限同電腦同步,壞電腦就煩,重 ...

我攪到喇以前記低嘅資料都出返晒黎喇, 但真唔明我之前都無亂按電話佢會突然無晒啲野嘅
生得積極, 老得開心
病得舒服, 死得安樂

伯爵府

我吾知點 link 去 gogle

大宅

多口問句, 我用緊s3 lte, 之前update過部機之後就發現s planner冇哂sticker, click入去sticker個版都係空白, 請問有冇人知可以點搞?

男爵府

引用:回覆+xopinkpink+的帖子我吾知點+link+去+g

原帖由 SUSANNA 於 14-01-27 發表

我吾知點 link 去 gogle
只要你部機登入咗就得㗎喇,喺新增活動>日曆嗰項(見上圖),右面箭咀㩒一下,就會搵倒可以同s planner同步嘅戶口,例如google,yahoo,hotmail咁,揀咗一次,下次就會預設咗。

男爵府

引用:多口問句,+我用緊s3+lte,+之前update過部機

原帖由 mandk 於 14-01-27 發表
多口問句, 我用緊s3 lte, 之前update過部機之後就發現s planner冇哂sticker, click入去sticker個版都係空白 ...
即係s planner入面啲星星貼?

伯爵府

回覆:xopinkpink 的帖子

Thx 找到了

大宅

係呀,好似幅圖咁

大宅

男爵府

引用:+

原帖由 mandk 於 14-01-28 發表
咁建議你部機要reset喇!

大宅

請問點reset? 同埋reset之後我駛唔駛重新裝過哂d apps? 裡面d資料(如相, s planner裡面d記錄, whatsapp d history等等)會唔會冇哂?
Thanks !

男爵府

回覆:mandk 的帖子

其實reset都幾煩,會冇晒啲apps同setting,相同歌,如相存喺咭就冇問題,whatsapp history就要成個whatsapp folder手抄去咭先,重設完抄返去機,再安裝就會問你回復先得,所以記得要將資料用複製,唔好用剪下,留個底備用。

大宅

引用:save嘅時候有冇揀錯位?+

原帖由 xopinkpink 於 14-01-25 發表
如果之前果d㨂錯位咁點算。。唔係要一個個咁改?

首頁

尾頁

跳至