論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

子爵府

畀面勳章

大鑊,我搞到菲姐姐喊 :-(

成 40 幾歲人喇佢,搞到我好似惡家婆咁

民房

Re: 大鑊,我搞到菲姐姐喊 :-(

咩事??

大宅

佢係咪喺你老公面前喊呀 :mrgreen:

大宅

我岩岩走個個工人3日唔埋2日就喊啦∼
炒左佢,佢返黎執野都喊... =..='''''''
(cry when hug me)

開門見山 寫道:

想做29?

子爵府

畀面勳章

今晚晚餐,我見佢食得非常少,只係兩箸炒粉, 咁我食完飯咪問佢今日食過 'mud' 囉, 點知佢講覺得好 sad 喎, 唔知要點做我先滿意, 又唔知做錯 'mud'...... 其實因為我炒粉時我發過脾氣, 原因係我見到佢煮 d 粥杰到好似糊仔咁, 好 , 又諗吓加 水會唔會好 hurt 佢, 喺思覺失調嘅情況下又 6 親手幾次, 咁我咪發脾氣囉, 但其間都有同佢講 sorry ......
其實呢個阿姐都冇 'mud' 點, 除煮飯外我都覺得勉強 ok, 因為我都冇 'mud' 要求, 睇落乾淨就得, 但煮飯就冇得妥協, 原因係我覺得佢呃我, 事關見工時佢話識煮中國餸, 點知佢煮出嚟嘅係唔中唔x嘅混血兒, 而我星期一至六都有嘢做, 亦都冇耐性去教, 我有俾食譜佢跟, 點知佢第一句就話雪櫃都冇呢 d 食物......
見佢喊, 唯有做社工安慰番佢囉, 又讚吓, 解釋吓佢 d 問題囉, 救命呀! :-(

子爵府

畀面勳章

開門見山 寫道:

冇, 如果係, 會有咩問題呀長老

子爵府

畀面勳章

Maltesers 寫道:

[quote]開門見山 寫道:

想做29?[/quote]
容祖兒都好過佢喎

大宅

BenBBall 寫道:
[quote]Maltesers 寫道:
想做29?

容祖兒都好過佢喎 [/quote]
講下者..
but if she cried in front of your husband..
我會覺得佢玩野囉∼

複式洋房

我個新姐姐又係喊包一名, 頭個幾星期機乎日日 :-( 雖然d眼淚唔係 巴 巴聲咁流.每次大聲少少佢就眼濕濕.我都好想對佢温柔d,但佢個腦留左係菲律賓, day3就燒loan左個microwave,he/she/it 都未識点apply (講我阿仔就she/her, d死物又用her), 成日無記性, 乜都要提, 直頭'嗅'女咁, 對住佢我仲想 :-( :-(
有次我終頂唔住, 好殘忍咁同佢講:你嚟HK is to work, not to cry. 之後agent同佢反映,e+好左.
[img align=left]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD4/67882/Signature3.jpg[/img]

子爵府

畀面勳章

講下者..
but if she cried in front of your husband..
我會覺得佢玩野囉∼

doesn't matter, 我 c6 都當佢冇到, 我 C6 d EQ 簡直高到爆燈,阿姐 d 事一概不聞不問,乜都係我搞

子爵府

畀面勳章

LucindaYam 寫道:
我個新姐姐又係喊包一名, 頭個幾星期機乎日日 :-( 雖然d眼淚唔係 巴 巴聲咁流.每次大聲少少佢就眼濕濕.我都好想對佢温柔d,但佢個腦留左係菲律賓, day3就燒loan左個microwave,he/she/it 都未識点apply (講我阿仔就she/her, d死物又用her), 成日無記性, 乜都要提, 直頭'嗅'女咁, 對住佢我仲想 :-( :-(
有次我終頂唔住, 好殘忍咁同佢講:你嚟HK is to work, not to cry. 之後agent同佢反映,e+好左.

我仲以為我阿姐先至會用 her/she 喺我老豆身上,點知你個都會,又話英文係第二母語?

子爵府

畀面勳章

有 d 提外話,點解我阿姐食唔少嘢,但係都咁肥嘅?

大宅

....有d工人好鬼衰架...專門喺阿sir面前喊...等阿sir以為阿mom係西宮李香琴 :mrgreen: ....and then仲有 我並唔係乜長老輩..叫老哂我地... 我係"冇腦級"國民嚟,到家吓我仲未升級架 :mrgreen: 有排啦....到升果時...請大家預備一張超靚既臣枱比我用嚟........玩電腦 :mrgreen:
[quote]
開門見山 寫道:

冇, 如果係, 會有咩問題呀長老 [/quote]

大宅

樓主你又好鬼衰架jack....揾容記同賓記比...比阿乜生知道你咁話佢條菜.....你......庭比佢捧埋你做歌星...我絕對相信你會靚過容記 :mrgreen:
[quote]

[quote]開門見山 寫道:

想做29?[/quote]
容祖兒都好過佢喎 [/quote]

禁止訪問

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

大宅

因為佢怕揾唔到工lor
sheunglam89 寫道:
我情願佢喊好過黑面,
我個工人之前都幾好,現在差不多完約,
佢知我唔同佢續約架啦,有時都會黑面
我都對佢好好架(自問)
都唔知佢做乜,夠唔夠就黑

禁止訪問

禁止訪問

珍珠宮

[quote]
sheunglam89 寫道:
其實佢係有d情緒化,以前都有時黑面,
其實佢做野同湊b都幾好架,不過我係唔like佢有時黑面,同覺得之前對佢太好,想請過一個由頭再黎過

前排我工人又係咁, 我對佢好好o架, 都冇鬧過佢, 淨係有次, 個女個水溫計壞咗, 我喺荷花買咗個貴小小, 第二日又裂咗, 我又買, 叫佢唔好再整爛, 佢就話係個水溫計自己裂開, 佢有小小 unhappy 啦, 後來都冇事, 我擔心再請個新, 唔好就慘拿.

大宅

我仲以為我阿姐先至會用 her/she 喺我老豆身上,點知你個都會,又話英文係第二母語?

始終唔係佢地既 mother tongue,係差D..

有 d 提外話,點解我阿姐食唔少嘢,但係都咁肥嘅?

食唔少野會肥係正常架啵∼
我D工人個個由新黎到走時,最少肥一倍..(幾個月炒左個D都係)
連我個 agent 都話:做乜養到個個都咁肥呀,拎去劏呀?

首頁

尾頁

跳至