在職全職

跳至

首頁

尾頁

子爵府

就快轉做FTM嘞,想學車方便到時車小朋友番學。係咪搵私人教車會好過去教院?有無JM可以分享吓呀?

水晶宮

回覆:學車

d人成日都話私人係實戰,學院係易但唔敢揸出街,都係要補鐘。所以我揾私人學,一黎就出街學,練膽而且學院好,我比唔起。

大宅

回覆:darichie 的帖子

去搵街個啲師傅,學得好啲!

侯爵府

好媽媽勳章

引用:就快轉做FTM嘞,想學車方便到時車小朋友番

原帖由 darichie 於 14-02-05 發表
就快轉做FTM嘞,想學車方便到時車小朋友番學。係咪搵私人教車會好過去教院?有無JM可以分享吓呀? ...
最好所方法是:
去教院學車+考牌,因為快+容易pass.
有牌之後,再找私人路面補鐘。

但缺點是:貴

MariaTsui  AGREE  發表於 14-2-6 13:32

男爵府

引用:d人成日都話私人係實戰,學院係易但唔敢揸

原帖由 bluetulip 於 14-02-05 發表
d人成日都話私人係實戰,學院係易但唔敢揸出街,都係要補鐘。所以我揾私人學,一黎就出街學,練膽 ...
同意!!! 私人係教你揸車,學院只係教你點pass, 但pass 完出到街都係唔識揸車。樓主,我可以同你分享下,因為我都係為左湊仔返學而學車 (仔仔依家1歲大), 我已經係上個月考左第一次,肥佬了,依家排左快期2月25考第二次。不過老實講,就算揾私人都要揾到個好師傅,最好有人試過介紹比你。樓主你住邊頭考邊區?如果你有興趣我可以介紹我師傅比你,牛頭角的

水晶宮

edsfamily 發表於 14-2-6 13:11
同意!!! 私人係教你揸車,學院只係教你點pass, 但pass 完出到街都係唔識揸車。樓主,我可以同你分享下, ...

當年考車牌都是在教院,真的很容易,一TAKE過,但我夠膽揸車出街,後來有左,老公不准我揸車,現在可能要搵師父補鐘

伯爵府

搵師父啦.
大吉利是講句, 易教到揸到出街有D 咩事, 就唔好啦.

禁止訪問

BK Milk勳章

男爵府

引用:我c6+唔比我學

原帖由 Vangie_wan 於 14-02-06 發表
我c6 唔比我學
你就好啦,我c6 迫我學

男爵府

引用:Quote:edsfamily+發表於+14-2-6+13:11+同意

原帖由 MariaTsui 於 14-02-06 發表
當年考車牌都是在教院,真的很容易,一TAKE過,但我夠膽揸車出街,後來有左,老公不准我揸車,現在可能要搵師父 ...
同埋主要我覺得教院師傅質素比較參差,真係睇你好唔好彩

子爵府

回覆:edsfamily 的帖子

我住大角咀

大宅

我12月一take過pass,我係搵街師傅學,但我都唔覺我係識揸車,揸車仲好拗底

男爵府

我雪藏牌十幾年,都想搵師傅補鐘車囝囡出入去玩!

子爵府

回覆 sharon0606 的帖子

搵D路面無咁煩忙嘅時段練多D囉~
咁你覺得你個師傅好唔好呀?好嘅話可唔可以推介比我呢?

子爵府

回覆 edsfamily 的帖子

雖然我先生無迫我,但佢就一直都想我學,因為屋企有部車多左平時無人揸。但我就一直HEA佢話要番工唔得閒...因為其實我唔鐘意車,我鐘意做passenger多D

男爵府

引用:回覆+edsfamily+的帖子雖然我先生無迫我,

原帖由 darichie 於 14-02-07 發表

雖然我先生無迫我,但佢就一直都想我學,因為屋企有部車多左平時無人揸。但我就一 ...
me 2.. 做乘客咪幾好,揸車好大壓力又傷神,可能我仲未領略到佢所講ge 渣車樂趣 由其係香港咁繁忙d 路又窄又多車又多燈,仲要你車個仔更加大壓力,不過我老公屋企個個都渣車有車牌,我嫁左入佢門就一定要考 不過如果考左唔渣又等於白考,唉,所以唯有頂硬上啦,希望今個月尾pasd 左佢免得夜長夢多

子爵府

我鐘意坐車化妝~
HAHA~

不過咁,學多樣野無壞嘅。祝你一TAKE PASS!!!

男爵府

引用:回覆+edsfamily+的帖子我鐘意坐車化妝~HAHA

原帖由 darichie 於 14-02-07 發表

我鐘意坐車化妝~
以前我都會,老公渣車我係隔黎食野扮靚上網,依家要考牌次次出街老公渣車我都要聽書 我唔係一take 呀,上個月肥左第一次,今個月第2次考喇

禁止訪問

BK Milk勳章

大宅

我十年前學院牌,考完要即刻揸,如隔一輪先揸邊度考都一樣。

首頁

尾頁

跳至