跳至

首頁

尾頁

大宅

實在 ... 實在... 太興奮喇 !!!

臭 b 尋日轉身...係轉完又再轉...
如是者, 轉左好幾次...轉到頭仔都濕晒

不過, 就係因為佢開始轉轉轉...
放左佢o係梳化後...我唔敢行開..

如果放佢番bb床..一定大喊..
我屋企唔夠位放網床..(得100呎咋)

有咩方法可以放心去做其他野呢 ??

禁止發言

醒目開學勳章 畀面勳章

大宅

直接鋪張地墊係地下,等佢自己轉,唔驚跌落地嚕!!

原文章由 suki_pang 於 07-7-5 09:01 發表

如果放佢番bb床..一定大 ...

大宅

原文章由 maggieman 於 07-7-5 09:47 發表
直接鋪張地墊係地下,等佢自己轉,唔驚跌落地嚕!!

我得100呎單位(成間屋)...可以鋪到地墊嗎 ??

anaBB,
地方所限...放唔到"COOL 唇" 呀 !!

男爵府

恭喜晒呀! 不如用d地墊放係地下比佢碌啦! 同埋揾d木板欄住d危險地方!

原文章由 suki_pang 於 07-7-5 09:01 發表

複式洋房

恭喜晒! 臭 b 識轉身喇, 不過真係要好好睇住佢, bb啱啱識轉身時會覺得
好好玩, 會不停咁轉, 軒軒啱啱識轉身時都係咁, 試過有一次我將佢放係張
大床到玩, 點知唔夠5秒已經轉到床邊, 仲差d跌落地, 嚇死我. 所以我都係
建議你放係床仔, 比d玩具佢玩, 寧願佢喊一陣, 安全最緊要嘛.
[img][/img]

伯爵府

臭b一識轉身就轉咁多個, 叻叻呀, 不過識轉身真係要睇實d, 睇少眼都唔得

大宅

死婆!!咁點都有d地方行架麻,好過要驚佢look東瓜丫!!
原文章由 suki_pang 於 07-7-5 09:52 發表

我得100呎單位(成間屋)...可以鋪到地墊嗎 ??

anaBB,
地方所限...放唔到"COOL 唇" 呀 !!

子爵府

畀面勳章

真"鄧"你開心...
我都係鋪地墊比佢look或坐係度, 坐梳化都係唔放心的...識反身真係要睇緊d, 我永遠都係放bb响地墊先行開, 起碼點都唔會跌到先, 地方細咪買細張d...:lol:

禁止發言

醒目開學勳章 畀面勳章

大宅

原文章由 anaBB 於 07-7-5 10:34 發表
講到間屋咁細, 將張梳化調轉, 面向牆, 唔會look出黎呀

anaBB,
你有無去過D 長者獨居單位 8 過丫 ??
我就係住果D單位...真係超細間架...
得閒你入開黎O既話...上黎 8下丫...
分分鐘細過你間房:-( :-(

我張梳化床向住電視..之間只差一格細磚位
(我唔係用"街磚" 而係一大塊超薄的地膠)

面向牆<=唔夠闊呀 !! (張梳化床有3尺半長)

禁止發言

醒目開學勳章 畀面勳章

大宅

suki_pang,

放張椅or cushion 响梳化床同電視之間, 咪可以俾臭b任碌囉

[ 本文章最後由 BChiMa 於 07-7-5 11:15 編輯 ]

大宅

原文章由 anaBB 於 07-7-5 11:09 發表
如果你個電視櫃安全, 索性推張梳化床埋電視櫃, 咁咪得囉:mrgreen:

好主意 !! 一於要佢聞電視...

禁止發言

醒目開學勳章 畀面勳章

大宅

我有上去睇過.....係.......真係好細的.....:-|
咁不如搵d椅放係梳化邊啦,當圍牆都好

大宅

suki, 恭喜晒!

不過真係要睇緊d. 子霖早兩日係梳化食粥時,婆婆只不過"恭"前少少個身去移一移把風扇,對腳都仲住黐張梳化. 就係呢短短2,3秒, 佢就由梳化"鍾"咗落地.

所以你寧願佢喊一陣,放佢番bb床都係安全d. 如果唔係, 都要搵d野圍實哂張梳化呀.

[ 本文章最後由 pcbb 於 07-7-5 12:54 編輯 ]

禁止訪問

珍珠宮

佢地而家變得好快架, 小心d, 我個仔上星期坐係度都坐唔穩但呢兩日佢己經識得由原本瞓係度, 轉身再自己坐起度啦.

首頁

尾頁

跳至