跳至

首頁

尾頁

男爵府

不如換個新地盤, 唔駛追得咁辛苦

別墅

好媽媽勳章

報到先
舊果個都post唔到野既

伯爵府

好媽媽勳章

Hi, 報到先!

大宅

原文章由 雲妮彭 於 07-7-5 12:53 發表
Hi, 報到先!

大家好!我都好辛苦先入到來..

民房

係啊..我用左幾日都唔識用.直頭唔識操作 :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

hi all~
我~黎~啦~
~不要計較生命中不足的地方, 反要珍惜生命裹擁有的一切~  ~ 我們往往忙於計劃明天, 卻忘記珍惜今天巳擁有的, 彷彿我們從未好好活在今天~  ~ 不要窮盡一生去賺取財富, 最終只會耗盡財富去重整健康 http://i117.photobucket.com/albums/o61/ANDYCH151/829.gif

伯爵府

好媽媽勳章

依家用用下又ok喎.....可能係習慣問題.

男爵府

早安

唔知點解我每次都要周圍游一游, 才可click入媽媽會

伯爵府

好媽媽勳章

我來lu
改左幾好呀, 靚左, 又多左野....

伯爵府

好媽媽勳章

係呀,媽媽會所唔可以一click就開呀,要睇左其他先開到入去架.....好煩.

原文章由 Web 於 07-7-6 11:19 發表
早安

唔知點解我每次都要周圍游一游, 才可click入媽媽會

伯爵府

好媽媽勳章

所以我會bookmark左佢...

原文章由 雲妮彭 於 07-7-6 14:15 發表
係呀,媽媽會所唔可以一click就開呀,要睇左其他先開到入去架.....好煩.

別墅

好媽媽勳章

原文章由 莎莎莉莉 於 07-7-6 14:44 發表
所以我會bookmark左佢...

me too
我仲將佢放落【收藏的主題】:loveliness:

[ 本文章最後由 Kubi 於 07-7-6 14:55 編輯 ]

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

佢地都好似係度改良緊,香港人識應力咁強, 遲下會慣架啦~
~不要計較生命中不足的地方, 反要珍惜生命裹擁有的一切~  ~ 我們往往忙於計劃明天, 卻忘記珍惜今天巳擁有的, 彷彿我們從未好好活在今天~  ~ 不要窮盡一生去賺取財富, 最終只會耗盡財富去重整健康 http://i117.photobucket.com/albums/o61/ANDYCH151/829.gif

男爵府

原文章由 Kubi 於 07-7-6 14:54 發表
me too
我仲將佢放落【收藏的主題】:loveliness:

大家早晨!

kubi,

我搵唔到點樣放落[收藏的主題]. 另, 點解呢兩個星期六唔見你

伯爵府

好媽媽勳章

早呀...

我想問下你有地有無playgroup for 1.5year-old kid 好介紹呀?
我想幫囝囝報呢!
不過我想搵d唔標榜英文同普通話架, 因為我只係想佢參與多d群體活動, 想佢學聽指示, 等佢可以掌握多d母語的表達能力.
唔想加埋其他語言學習因素, distract左佢呢!
之前有fd 介紹kids corner, 我又係覺得因為上述原因而唔係咁想報.
激活同英藝的好嗎?
係咪要同小朋友一齊上的?

別墅

好媽媽勳章

原文章由 Web 於 07-7-9 09:07 發表
大家早晨!
kubi,
我搵唔到點樣放落[收藏的主題]. 另, 點解呢兩個星期六唔見你

早晨呀!
web,
你係topic頂個【標題:天富苑媽咪入黎chat】隔離,有幾格野→【打印】【推薦】【訂閱】【收藏】,你click【收藏】,之後係每頁既頂一click自己個名就見到自己既個人資料,有晒[ 我的主題及回覆 ] [ 我的收藏 ] 等等~click入去就得架喇~仲睇到自己回覆過既topic添架

另外,個囡上星期五去左我亞媽度,尋晚先返,所以星期六無返,但係再上個星期六我見到你喎 (一時唔記得打左d香港字,就成段野出唔到 )

[ 本文章最後由 Kubi 於 07-7-9 09:52 編輯 ]

男爵府

莎莎莉莉,

你諗住報平日定係星期六的playgroup? 我去過英藝兩次, 見到參加pg 的小朋友都係有家長陪同的.

kubi,

你掛住同老公傾計, 旁若無人遮

伯爵府

好媽媽勳章

星期六呀, 我一般呢日都無野做, 可以陪仔仔上.

原文章由 Web 於 07-7-9 10:16 發表
莎莎莉莉,

你諗住報平日定係星期六的playgroup? 我去過英藝兩次, 見到參加pg 的小朋友都係有家長陪同的.

kubi,

你掛住同老公傾計, 旁若無人遮

伯爵府

好媽媽勳章

不過係隔離問
原來又係英文進行, 真係失望...
點解想搵d純粹玩的都咁難...
我都係堅持, 小朋友接受到英文教學, 同埋呢樣野對佢地係咪好事, 係兩回事

原文章由 莎莎莉莉 於 07-7-9 11:10 發表
星期六呀, 我一般呢日都無野做, 可以陪仔仔上.

男爵府

莎莎莉莉,

唔係sell英文教學, 邊有人報?

如果只係講下故事, 唱下歌, D媽媽會覺得自己教番都得, 唔駛比錢人賺. 至於過群體生活, 講真歲半的小朋友都未識"share"這概念, 就算去到playgroup, 佢地都係自己玩多(或者玩"父母"), 所以你唔好對playgroup有太大祈望.

星期六比較少人返嬰院, 不如你問下佢地收唔收暫託. 有小朋友一齊玩又有專業人員看管.

原文章由 莎莎莉莉 於 07-7-9 11:13 發表
不過係隔離問
原來又係英文進行, 真係失望...
點解想搵d純粹玩的都咁難...
我都係堅持, 小朋友接受到英文教學, 同埋呢樣野對佢地係咪好事, 係兩回事

首頁

尾頁

跳至