跳至

首頁

尾頁

男爵府

我個bb成日要人同佢玩,除了瞓覺之外,您們的bb係咪咁架?有時bb都好悶的,我們已常和她玩,但她都唔累的,不過大人就累了哈哈!

大宅

我個 natalie 都係咁架, 一唔訓覺就無時停 ... 所以我唯有將佢放响廳個地墊度玩玩具, 玩到悶就擺佢响 high chair 度睇 dvd, 有時就放佢响自己床仔玩一陣, 有時又放响我張床度玩一陣, 旨在比唔同嘅環境佢, 等佢無咁易悶咋

原文章由 東涌靚媽媽 於 07-7-6 21:14 發表
我個bb成日要人同佢玩,除了瞓覺之外,您們的bb係咪咁架?有時bb都好悶的,我們已常和她玩,但她都唔累的,不過大人就累了哈哈!

大宅

我囡囡都係無時停。佢最鍾意玩電話,玩電視搖控,周圍爬,抱佢周屋走... ...。佢成日都要玩,我都覺得有 d 累架!

別墅

我囡囡都係除左訓之外就係玩....唔理佢仲識係咁嘈同咋喊....= =我次次係廚房做緊野佢就最鐘意爬入黎廚房....搞到我成日做做下野就要抱返佢出去....

大宅

就係食飽訓, 訓飽玩, 玩飽又食.......

男爵府

通常您哋dbb在家做吔架??

My baby too.
sleep -- eat -- play -- eat -- sleep..
she also not really like to play the toys we bought for her, instead of play mobile phoe,glass...........
親子王國以外之連結已被刪除

大宅

我個囝都係,唔係食就

大宅

打完一大段唔見晒

[ 本文章最後由 birdchai 於 07-7-9 11:49 編輯 ]

大宅

男爵府

食同訓之外係攪攪震:mrgreen:

洋房

食, 瞓, 玩.
有時自己玩, 有時陪佢玩. 佢呢排好鍾意睇公仔card 同書書. 每晚食完飯就睇20-30分鐘bb電視 (Baby Einstein, Disney, Teletubbies等). 仲有每日扶住佢o係張膠墊度行3-4個圈, 又抱o下佢o係屋企度四圍行o下, 又或者落o下公園行o下.

複式洋房

Samuel媽,

你好, 你相中的欄在那裡買的 , 是否可以欄小朋友 , 謝謝!

男爵府

I want to know too...

原文章由 yumigi 於 07-7-13 13:15 發表
Samuel媽,

你好, 你相中的欄在那裡買的 , 是否可以欄小朋友 , 謝謝!

別墅

我係在職媽咪, 係我爸爸幫我睇女, 亞爸都話佢唔訓, 成日要同人玩~
亞女仲要好鐘意踏去我地D肚腩到跳.
如果你想做下屋企野, 一定要係佢視線之內, 唔係一定喊到傻~~到見到有人係佢面前喇就奸笑~但係女女見到我就唔得, 一定唔俾我走, 一定要我抱.
有時, 我都唔想佢太痴我~~好辛苦, 好倦~~

別墅

原文章由 爆炸人 於 07-7-13 17:33 發表
我係在職媽咪, 係我爸爸幫我睇女, 亞爸都話佢唔訓, 成日要同人玩~
如果你想做下屋企野, 一定要係佢視線之內, 唔係一定喊到傻~~到見到有人係佢面前喇就奸笑~但係女女見到我就 ...

我都係在職媽咪...每晚番到屋企到好倦..仲要同條化骨龍玩...真係有啲頂唔順...所以夜晚我都會比工人同佢玩一陣...等自己休息一吓.... 不過有時又覺得好似應該同個女多啲親子時間...同佢多啲溝通...真係..唉~~!!

我發覺個女都唔係好鐘意玩我買比佢啲玩具...最鐘意玩搖控...cd...keyboard....mouse...唔知係咪因為佢見到我晚晚係度打keyboard & 用隻mouse上bk呢....以為媽咪係度玩緊玩具...

別墅

琴晚囡囡又有新花樣~
話說琴晚佢扶住個茶几企係到玩....隔左幾分鐘之後...我見佢企到個人搖下搖下咁...以為佢企得"支力"去抱返佢落去...點知行埋去就見到一個奇景~~就係囡囡係竟然企係到訓著左 我仲諗住拎部相機影低佢....點知佢就醒左~

大宅

我囡囡都係好鐘意玩keyboard同mouse,佢其中一個玩意係不停拍打keyboard。

原文章由 Venus2910 於 07-7-13 20:02 發表
我發覺個女都唔係好鐘意玩我買比佢啲玩具...最鐘意玩搖控...cd...keyboard....mouse...唔知係咪因為佢見到我晚晚係度打keyboard & 用隻mouse上bk呢....以為媽咪係度玩緊玩具...

[ 本文章最後由 chengmic 於 07-7-13 22:53 編輯 ]

大宅

我用呢個係朋友轉送, 舊的, 幾年前買.
不過我早一排見 Toysrus 有得賣, 佢叫 playland, 由6塊膠欄(每塊約2呎x2吹) 砌成, 可以圍住bb, 唔俾佢周圍走.

原文章由 yumigi 於 07-7-13 13:15 發表
Samuel媽,

禁止訪問

大宅

原文章由 爆炸人 於 07-7-13 17:33 發表
如果你想做下屋企野, 一定要係佢視線之內, 唔係一定喊到傻~~到見到有人係佢面前喇就奸笑~但係女女見到我就 ...

同我bb完全一樣

首頁

尾頁

跳至