自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

畀面勳章

請問有冇TKO MAMI,試過<尚德街市正門個間五金舖>或<寶盈花園地舖五金舖>,老唔老實?

因為本人家比樓下投訴, 我家toilet令到佢 toilet漏水, 經屋苑介紹<寶盈花園地舖五金舖>報價$550,但我自己問<尚德街市正門個間五金舖>報價$2佰幾,尚差一半,又驚<尚德街市正門個間五金舖>到時可能話原來唔止lee個價,依家十五十六,都唔知搵邊間!

有冇人幫到我ar?thanks

大宅

原文章由 kirstyau 於 07-7-8 21:26 發表
請問有冇TKO MAMI,試過或,老唔老實?

因為本人家比樓下投訴, 我家toilet令到佢 toilet漏水, 經屋苑介紹報價$550,但我自己問報價$2佰幾,尚差一半,又驚到時可能話原來唔止lee個價,依家十五十六,都唔知搵邊間!
...

寶盈果間係貴 d 架,因為佢哋多數判出去比師傅做,每度都要賺 d ,所以果時問咗價終於都冇做!但我未試過尚德街市果間喎!不過尚德商場入面都有間,果間就幾老實,你都可以去問吓價先,但我唔記得二樓定三樓,喺位元堂果邊,成個商場應該得一間,你試問吓先啦!

公爵府

畀面勳章

thank you B二姑媽, 咁我再問下先!
原文章由 B二姑媽 於 07-7-8 21:56 發表

寶盈果間係貴 d 架,因為佢哋多數判出去比師傅做,每度都要賺 d ,所以果時問咗價終於都冇做!但我未試過尚德街市果間喎!不過尚德商場入面都有間,果間就幾老實,你都可以去問吓價先, ...

洋房

寶盈o個間野我覺得掠水到死, 有一次我去佢地度買左把門鎖, 甘叫埋佢地d師傅幫我換埋, 人工連鎖要成五百, 都算喇, 但點知三日都唔夠, 個鎖壞左開唔到門, 我屋企又冇得返, 叫返佢地搞, 佢地竟然話唔關佢事, 如果要開要收多三百開鎖費, 有冇搞錯, 甘都得, 我o個次興到死

原文章由 kirstyau 於 07-7-8 22:23 發表
thank you B二姑媽, 咁我再問下先!

男爵府

尚德街市正門個老板好好人的, 我一個女人什麼也不懂, 連買那種膠水喉也分不清, 他任你問到明為此.
我想買塊板做個層架, 二樓商埸一般要幾十元一塊, 果日我問街市老板有無層板賣, 他爬上爬落找到一塊合我size的夾板, 問我要唔要, 話10蚊就得喇, 勁好人

公爵府

畀面勳章

乜間野咁衰架,好彩我唸住格多幾間價啫,同問下大家意見,如果唔係就比佢搵笨 ,多得你報料ar!thanks!
原文章由 nat.laam 於 07-7-8 23:07 發表
寶盈o個間野我覺得掠水到死, 有一次我去佢地度買左把門鎖, 甘叫埋佢地d師傅幫我換埋, 人工連鎖要成五百, 都算喇, 但點知三日都唔夠, 個鎖壞左開唔到門, 我屋企又冇得返, 叫返佢地搞, 佢地竟然話唔關佢事, 如果要 ...

公爵府

畀面勳章

我都覺得個老細幾好,因為佢都攞埋個喉既配件出黎,解釋比我聽!
原文章由 信媽 於 07-7-9 01:05 發表
尚德街市正門個老板好好人的, 我一個女人什麼也不懂, 連買那種膠水喉也分不清, 他任你問到明為此.
我想買塊板做個層架, 二樓商埸一般要幾十元一塊, 果日我問街市老板有無層板賣, 他爬上爬落找到一塊合我size的 ...

公爵府

畀面勳章

:lol: 好開心,終於攪掂左,尚德街市個間$250攪掂,換埋水箱手制,都係加多$50!比屋苑介紹個間足足平左$300大元!

原文章由 kirstyau 於 07-7-8 21:26 發表
請問有冇TKO MAMI,試過或,老唔老實?

因為本人家比樓下投訴, 我家toilet令到佢 toilet漏水, 經屋苑介紹報價$550,但我自己問報價$2佰幾,尚差一半,又驚到時可能話原來唔止lee個價,依家十五十六,都唔知搵邊間!
...

大宅

原文章由 kirstyau 於 07-7-10 15:33 發表
:lol: 好開心,終於攪掂左,尚德街市個間$250攪掂,換埋水箱手制,都係加多$50!比屋苑介紹個間足足平左$300大元!

咁就好啦,平咁多,又咁快攪掂,上 bk 係有好多好處架!

首頁

尾頁

跳至