意見反饋
義工

產前產後 今日: 0|主題: 240798

跳至
荃灣港安醫院產科好唔好?

大宅

國民生產總值:1389

醒目開學勳章

荃灣港安醫院產科好唔好?

有冇媽咪響荃灣港安生完? 可以俾d意見嗎?最想知當然係
1. 價錢
2. 服務水準

有冇好醫生係響荃灣港安掛牌 可以介紹下?
謝謝!!

大宅

醒目開學勳章

Re: 荃灣港安醫院產科好唔好?

大宅

國民生產總值:1877

荃灣綠陽坊盧乃本醫生.他是荃灣港安醫院註院醫生(婦產科)
我兩胎都找他接生但在浸會生的.

複式洋房

國民生產總值:291

我都是找盧乃本醫生接生的,不過已經是98年的事了,
當時我選擇套餐$16800.-(全包順產計兼送一本妳的BB初生相簿),港安應該有網頁.

大宅

醒目開學勳章

Thank you mimikeyon & Carrie

大宅

國民生產總值:1380

我呢個仔就係荃灣港安生架啦.
我最欣賞佢地既產房, 好靚, 好舒適, 又有privacy, 老公可以係度一直陪住, 要生時又不用再過床. d姑娘好nice, 好幫忙.
佢地既廚房係煮新派素菜的, 比想像中好味.
港安既環境較靜, 好多時就算住三人房都會變成住私人房. 餵哺bb和探望bb的時間也較有彈性(因為人少d).
我都係搵盧醫生接生, 佢亦好好人, 好有醫德.

別墅

國民生產總值:550

CSW

請問你係順產定開刀? 找數幾多錢? 盧醫生手勢好唔好?
thank you!

別墅

carriewu929,

請問你係順產定開刀, 收幾錢?

大宅

monkeyma
我是順產的.盧醫生出名"平~~靚~~正"
順產接生費用$4400(97)$4500(00)

別墅

請問盧醫生電話地址, 多唔多人睇?

大宅

荃灣緣陽新

別墅

唔該你! 我問漏

大宅

$400(照超聲波+1個月藥)唔照剩取藥$280
以上是兩年前的價錢
如果個醫生唔使等,妳都唔敢去啦!
盧醫生那處閒閒地等個多二個鐘,(綠陽醫務中心)
妳試下問下港安有無PLAN包產前檢查.是否盧醫生跟的.(盧
醫生是港安婦產科註院醫生)可能唔使等O甘耐架!

大宅

荃灣港安醫院網址Chick入去睇下http://www.twah.org.hk/

洋房

國民生產總值:286

有無人比較過浸會和荃灣港安?

子爵府

國民生產總值:11888

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

凌,

我參加左荃灣港安的產前講座,尋晚啱啱參觀完佢地個產房,真係好新好靚好warm,睇BB個道又好方便同靚,lei 兩樣浸會就差D喇 (我亞嫂在一年前響浸會生時比)。 病房無得參觀,所以唔知係點,不過一齊裝修應該唔會太差啦。

不過我lum最緊要係你預計你的生産過程會唔會有complication loh,因爲浸會始終大D,有meh事起上黎都多D人手和資源嘛!

男爵府

國民生產總值:9618

我都係o係荃灣港安開刀生BB!
之前去浸會比較過, 覺得浸會貴D, 病房7/8人共用1個廁所, 港安則5人共用! 浸會睇BB要限時間, 而且只有一個大窗, 要由姑娘抱埋窗邊睇, 港安則落地玻璃, 平時BB會放近玻璃方便親友睇! 而且港安泊車比較方便, 所以最終我都係揀港安!
其實除o左港安, 我都考慮過仁安, 我覺得仁安環境更加清靜, 房間更加新(當時港安仲未裝修)! 但由於港安比較接近我住果區, 所以先冇揀仁安!
而幫我開刀o既醫生係胡廣森, 佢好nice, 好好人o架! 開刀手勢都好好, 傷口唔覺痛, 真係唔錯!

複式洋房

國民生產總值:454

我都有比較過d私家醫院,
都係個句,浸會價錢仲貴過荃灣港安.

港安
1)較新, 不過地方好細.個bb房就最靚~~
2)雖然係細醫院, 但口碑(醫生& 姑娘)好似唔錯.
2)我見過佢d病房, 真係細

別墅

國民生產總值:782

睇到你地的意見, 我都想簡荃灣港安生, 因為我住新界區, 唔知順產要唔要20,000?? 同埋我係唔係要找盧醫生呢, 因為我一向睇開女婦科醫生???

子爵府

國民生產總值:11888

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

法國唔平得過荃灣港安呀??

荃灣港安package收費如下:
婦產科醫生 全科醫生
五人房 $19,000 $15,500
三人房 $20,000 $16,500
雙人房 $22,500 $18,500
單人房 $27,500 $21,500

如果非駐院醫生,淨醫院package價:
五人房 $13,600
三人房 $14,600
雙人房 $15,600
單人房 $18,100

跳至
  • 搜 尋
  • APP
  • 網 站
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.