嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

禁止發言

大宅

原文章由 Sum107 於 07-7-11 14:48 發表
如題!

可能將橙皮或檸檬皮洗淨曬干,再切絲裝進絲襪或魚網帶中掛在一些易生蚊既地方
切勿讓偏見蒙蔽自己的雙眼

禁止發言

別墅

原文章由 Sum107 於 07-7-12 16:36 發表
請問仲有無其他建議?有啲超聲波嘅驅蚊器是否安全和有效?

我用緊, so far ok, 一年多以來有大約有數次俾蚊闖入

大宅

我都用緊超聲波驅蚊器,都算OK,囡囡少左比蚊咬~

複式洋房

超聲波驅蚊器...which brand are you using?...
I also want to buy but don't know which one is good..... ...
would you please share....thx....

子爵府

2018復活節勳章

I just brought one from Wing On (there is just one brand selling there) and it costs $24X. Hope it works!!:cry:

原文章由 MoMoHungHusb 於 07-7-13 08:14 發表
超聲波驅蚊器...which brand are you using?...
I also want to buy but don't know which one is good..... ...
would you please share....thx....

禁止訪問

大宅

try air-con + mosquito net

侯爵府

我試過幾個方法, 最work依家用緊德國驅蚊大王,試過無開一個鐘度小b即被蚊咬咗一大粒, 教協賣$17x, 屈人寺$2xx
原文章由 Sum107 於 07-7-11 14:48 發表
如題!

別墅

原文章由 smiletigger 於 07-7-16 00:33 發表
我試過幾個方法, 最work依家用緊德國驅蚊大王,試過無開一個鐘度小b即被蚊咬咗一大粒, 教協賣$17x, 屈人寺$2xx

我都有用呢隻牌子, 不過我用小型細細個, 屈人寺$69, 係旅行裝, 我掛係bb床邊, 都好work, 亞仔無俾蚊咬過!
力仔三歲四個月啦...超活潑!!!!
細老都一歲半啦...成日大哥.......

首頁

尾頁

跳至