跳至

首頁

尾頁

大宅

我想暑假一家大細, 同我亞爸, 亞媽, 大女, 細仔, 工人, 當然仲有c6啦! 去澳門.
請問:-P
(1) 細仔(5個月大)要做?証件;
(2) 工人(印印)要做?証件; visa?
(3) 酒店邊間舒服又乾淨; $又OK
(4) 另外要注意?嘢
生於2007年2月17日(3.93kg), 我是水瓶豬 :-D
Welcome to my blog
http://hk.myblog.yahoo.com/sorbpapa

大宅

我上個月頭都一家大去細左macau, 希望我既資料可以幫你到啦!

回港証, 要白底證件相2張, 做証仲要加個"副處人", 証明相入面既人就係bb本人, 你只要拎"副處人"既id copy, 跟住你"冒簽"亦得 (唔好話我教呀 )
印印visa + 合約
我住屋企人屋企, 所以答你唔到...sorry!
(4) 另外要注意?嘢
我上次去3日2夜, 係拖行李箱去, 因為bb一個人已經霸左成箱, 你有印印拎, 我唸會比較方便, 其實都無乜野要留意, 係怕個邊d水你呀b腸胃受唔受到, 我呀b就無乜問題...

別墅

其實我6299係澳門人but 香港澳門都有物業所以兩邊走,佢地緊係成日想我帶小B返澳門因為大部份親戚都係嗰度,不過我只係諗已經頭痛同覺得超煩,因為如果要過夜一來要帶好多奶瓶,就算响澳門買一set又要預先烚好多次都唔知奶奶做得妥當or not,沖涼盆又要買,床仔又要買等等,全部野叫6299周圍去買又驚佢地唔識問到你頭暈,但又無可能响香港帶過去,所以我出屎橋遲遲都唔同小B去攞回港証,拖得一時得一時!!

原文章由 Keith0217 於 07-7-13 09:57 發表
我想暑假一家大細, 同我亞爸, 亞媽, 大女, 細仔, 工人, 當然仲有c6啦! 去澳門.
請問:-P
(4) 另外要注意?嘢

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

其實同BB住酒店有咩要注意﹖我上次同老公出去開會﹐三個人訓埋同一將床﹐真係訓得唔好﹐應唔應該要求BB床呢﹖

大宅

查實我都好頭疼, 個仔甘細要出門, 但係暑假唔同大女去旅行, 會好對唔住個女, 加上個工人要係十月前出一出境加簽VISA, 所以我係有必要出門, 而最方便又乾淨, 只有澳門, 大陸就no way, 因為我個女好唔鍾意污穢. 如果去日本, 帶工人去就好重皮.

真係好頭疼!
生於2007年2月17日(3.93kg), 我是水瓶豬 :-D
http://hk.myblog.yahoo.com/sorbpapa

大宅

Karryho,

多謝你的資料

洋房

Hi, we're going to Macau for summer holiday as well. I have a question and hope anyone here can help:

My daughter has a British passport, is that enough for her to go on holiday with us?

I'm lazy to check with Immigration dept , probably there will be mixed race mothers know the answer here! Thanks in advance. (May be Angela T )

首頁

尾頁

跳至