跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我既高峰期體重係133磅,依家生完已經4個半月,體重係100磅,算唔算肥呀,但我未生前係95磅,依家相比起仲有5磅要減,你地又會唔會去纖體,又或者用咩方法減肥呀!大家分享呀!!

大宅

我本身都大大件,依家同生之前相差3磅,我當賺咗la,不過肚皮就好鬆,可能遲d學吓瑜伽咁law

呀,我依家有123磅啊, 益我老公呀....大件夾阺食

原文章由 carmen0510 於 07-7-14 10:14 發表
我既高峰期體重係133磅,依家生完已經4個半月,體重係100磅,算唔算肥呀,但我未生前係95磅,依家相比起仲有5磅要減,你地又會唔會去纖體,又或者用咩方法減肥呀!大家分享呀!!

大宅

你老公會唔會唔鍾意食肥膩架

原文章由 irenebbb 於 07-7-14 10:36 發表
我本身都大大件,依家同生之前相差3磅,我當賺咗la,不過肚皮就好鬆,可能遲d學吓瑜伽咁law

呀,我依家有123磅啊, 益我老公呀....大件夾阺食

大宅

我本身係有d肉地的人, 我生之前170磅 , 重左40磅,而家重有7磅就可是回復之前的磅數, 我而家每星期做4堂瑜伽減肥

大宅

我老公好鍾意食扣肉ka
所以我諗佢唔介意,同埋我係大隻..唔係肥啊

原文章由 karryho 於 07-7-14 11:30 發表
你老公會唔會唔鍾意食肥膩架

禁止訪問

珊瑚宮

好媽媽勳章

我生完128
而家108

大宅

嘩!!你地似乎都好理想噃!!
我就慘啦,生之前130lb,而家生完14xlb
點郁點出汗,點頻pork,嗰十幾磅&肥膏依然痴住我 ,唉!!

男爵府

我未生時107 lbs,臨生前137lbs,生完出院有127lbs,而家已經去返107 lbs啦!
但個肚勁鬆,我都放棄keep fit啦,個人係勁懶惰law!

別墅

你地都好丫~我就慘

高峰期~163 lbs
剛生完~152lbs
而家~(5個幾月)~124 lbs
未生前~110 lbs

個肚真係好鬆~成31吋~腰就27吋~
冇諗過去纖體呀~因為d肉鬆左一定要靠運動先唔會反彈~

[ 本文章最後由 venusbaby 於 07-7-15 01:12 編輯 ]

禁止訪問

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

i am breastfeeding, cannot go on diet ar~~~ SH!T~

was 10x-110lbs,
peak 173lbs ,
5 days after giving birth 160lbs,
now at 5 & a half month 133lbs,

still has 20+ lbs to go.....

i'm doing exercise with "cindy crawford the next challenge workout dvd". it works, but i never knew it was so hard.... i used to find it very easy, now.....?!

i feel like there's a thin person inside of me screaming to get out!
AHHHHHHHHHHH !!!!!!!!!
THE CORDS ARE NEVER REALLY CUT.

大宅

b4 pregancy~120lbs ~20lbs over my normal wt.
peak~165lbs
after delivery~138lbs
now 4.5months~128lbs

even i'm on diet, no improvement
i have join physical but no time to do ex. becos i have a lots of office works to do after that i rush back home to see my bb
fat fat fat......when can leave me

大宅

CARMEN,

你既成績都幾好呀!
未生之前: 92磅 (其實係偏瘦既)
最高峰: 132磅 (都肥左40磅)
生完之後: 110磅 (即係都重左差唔多20磅)
依家體重: 105磅 (無諗住減, 因為懶)

原文章由 carmen0510 於 07-7-14 10:14 發表

洋房

I was 98lbs before pregnancy, gained 36 pounds from pregnancy. When my baby was about 2 months old, went back to 103lbs.

Now, more or less 97lbs. But my arms are stronger than ever.

We don't have helper, so I am the maid for our family. Wake up at 7am, clean the house after feeding the baby, wash all the clothes, breakfast then kip together with my baby. Have a walk in the park every afternoon before lunch and shopping etc.

Just eat normal, do exercise, don't be lazy at home, then you will have shapely body. Don't need to pay a penny as well!

大宅

我一星期4-5晚跑1個鐘維持了一個月多, 都係5磅咋..還有千千萬萬的5磅呀....:-(

[ 本文章最後由 十仔 於 07-7-15 13:37 編輯 ]

大宅

我未生前100磅;
有咗阿囡後145磅;
生完阿囡後130磅;
依家117磅;

我決定要減埋呢17磅, 我由嚟個星期開始飲蒜頭醋, 希望可以成功啦:-( :-(

大宅

結婚的時候:98磅(因為諗住要生BB,醫生建議增磅)
未生之前: 108磅 (短短2年間)
最高峰: 138磅 (重咗30磅)
生完之後: 130磅
依家體重: 120磅 (好想減,成日比人笑話我肥咗..手臂又勁咗)
仲未諗到有咪方法,因為講真冇時間去減肥..唯有食少D.....

男爵府

我陀bb 時已經重左差唔多50磅...
到生完, 輕左30磅...但仲有成20磅...
bb 而家5個月, 我都仲有成18磅未減...
所以尋日開始去做機做通淋巴, 人手通淋巴, 太空倉, 紅外線溶脂機...一日做晒...希望個個星期做, 可以減得番啦...:-(

別墅

未有bb之前: 100磅
生之前: 140磅
生完之後: 130磅
依家體重: 113磅

我希望可以有番條腰同埋收到個肚腩。
我就經常做收腹運動,而家個肚真係無咁鬆,大家可以試一試。
坐係度或者企係度做都得,將個肚向內收緊,然後hold住數十下(你會感覺到個肚係實實地),再放鬆。希望大家努力d一齊減啦...:lol:

[ 本文章最後由 Kathine1214 於 07-7-16 13:52 編輯 ]

首頁

尾頁

跳至