自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

請問你地會點教女女返學去洗手間? 會唔會坐落去?

同埋有時學校有戶外活動去洗手間又會點?

麻煩大家賜教!! thank you ! thank you!

子爵府

回覆:小女孩返幼稚園去洗手間問題..........

返學真係無得控制會照坐, 不過我女間幼稚園都可乾淨

男爵府

回覆:misstsangivy 的帖子

係學校會坐落去,就算我地叫唔好坐,老師都會叫個小朋友坐

我想知出街點去厠所

珍珠宮

開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章

want to know too

伯爵府

係wow, 無諗過tin

我諗學校會照坐~~

出去就...........唔通叫個女紮馬? 咁細個

男爵府

學校坐,去街我抱

男爵府

學校照坐, 不過坐之前佢地會噴d 消毒液再用廁紙抺乾淨先坐.

珍珠宮

好媽媽勳章

學校要坐,無辦法,但學校toilet應該ok, 去街就用私家廁板仔

伯爵府

幼稚園一定係坐落去,不過多數會抹乾淨既

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第一回 DHA勳章 畀面勳章

學校有阿姐清潔...

出街揀乾淨的toilet...有清潔劑抺下先

侯爵府

出街兜佢去, 清理好先俾下一個

珊瑚宮

虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 +5熱血勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章 Poo得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

奇異果小邱 發表於 14-2-19 12:09
學校有阿姐清潔...

出街揀乾淨的toilet...有清潔劑抺下先
我都曾經為咗呢個問題諗咗好多方法,但發現最後都係只可以抹乾淨坐落去,如果教佢企上個廁所度,佢一個唔小心隻腳落咗去仲煩,無形佢又未得。

侯爵府

BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

我細個時幼稚園D洗手間好乾淨,真係令立立咁濟架喎,宜家個D污濁?

侯爵府

BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

同埋我7-8歲度好似已經識出街凌空去洗手間,
如果去大就會抹乾淨再鋪紙巾先坐上去

伯爵府

學校照坐, 如果我同囡出街, 會用張紙巾墊喺度先俾佢坐, 感覺乾淨D~

男爵府

畀面勳章

返學之後,因學校習慣坐,所以佢出街都要坐,惟有帶個垃圾袋套住個廁所板坐。

公爵府

如果係地下挖個窿果隻, 都唔知點算

子爵府

環保接龍勳章 畀面勳章

禁止訪問

引用:返學真係無得控制會照坐,+不過我女間幼稚

子爵府

我試過做義工媽媽,佢地係公廁都照坐,好dirty!

首頁

尾頁

跳至