夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章

自從呢件事之後

http://discuz.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=414940&extra=page%3D299%26amp%3Bfilter%3D0

都係大時大節先去99到.最近有次見99佢好似老左好多,可能係無染髮關係.最近聽識99好內個女人講,99話同大仔無咩講(我老公).第二個無咩俾錢佢.第三個一日搵$800開足工都話無錢俾99,但係有錢同條女去旅行.第四個99叫佢俾$2000家用,佢話諗住俾$1000.我同返老公講老公話佢地係99d寶貝黎架嗎.我覺得99好似好慘,但係我驚拿屎上身又唔想見到三叔仔條女.

有年新年99全家去我地度食團年飯,三叔仔條女無端端又來,(第一次來)無同我地打招呼,俾盒金莏我仲同我講,喂!盒野買俾你地架.唔知以為佢俾盒金我.:tongue:我99未到條女淨係企門口煲煙,(我老公唔俾人屋入面食煙)一係坐我叔仔大脾,我同老公在(徐)房整(送).99來到條女即上身入(徐)房問99有咩幫手,一路無再煲煙.99問條女住呢到好唔好,佢話唔好,99話呢到風涼水冷喎,跟住我老公話,係囉,風涼水冷啊嗎,99即收口.我老公勁嬲同我講,自已係99個仔俾埋錢裝修都無得簡,俾條豬X簡.

如果係你地會唔會間中帶個仔去探下99?

大宅

100%唔會,唔好自找麻煩

原文章由 tough 於 07-7-18 19:20 發表
自從呢件事之後

http://discuz.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=414940&extra=page%3D299%26amp%3Bfilter%3D0

都係大時大節先去99到.最近有次見99佢好似老左好多,可能係無染髮關係.最近聽識99好內個 ...

大宅

好媽媽勳章

其實我都好驚99,同佢又無咩講.同99住d仔女又無咩俾錢99,62大陸有女人,搬左去大陸住好內.99好似好慘,話晒無佢又無我老公.先會諗好唔好間中帶個仔探下佢.

原文章由 wxxyxn 於 07-7-18 20:38 發表
100%唔會,唔好自找麻煩

大宅

好媽媽勳章

有無人知點解搵返以前d post有d字會變左其他字?

禁止發言

好媽媽勳章

超級版主

超級版主

我唔知來龍去脈,照睇應該去,記得叫埋你老公一齊去

[ 本文章最後由 bktcc 於 07-7-18 21:34 編輯 ]

大宅

好媽媽勳章

我諗極都唔明點解99對外人可以好過自己個仔同孫,話可以完全放低99以前所做既都係呃人.覺得99慘就真既,所以都未決定.

原文章由 roccomami 於 07-7-18 21:18 發表

老人家要多關心,我每星期都帶仔仔99到,等仔仔陪99兩日,所以星期五、六所有活動都取消,小小輕生係好值得。試想想自巳同99調轉位置,妳就明白點做係最好。

大宅

好媽媽勳章

你直接按下面連結就知發生過咩事.

原文章由 bktcc 於 07-7-18 21:33 發表
我唔知來龍去脈,照睇應該去,記得叫埋你老公一齊去

[ 本文章最後由 tough 於 07-7-18 21:43 編輯 ]

禁止發言

好媽媽勳章

男爵府

我睇左你之前個topic,俾我就采佢都傻,頂多同佢去飲茶但要有老公在場,慢慢觀察覺得佢真係已經知錯,先會再同佢交往

大宅

佢咁唔鍾意妳,咪搞啦,妳老公都唔想,老公出聲先啦,一陣拿屎上身,仲煩,佢有3個仔女陪又有仔女d男女朋友,咁熱鬧都話慘,冇人幫到佢啦

子爵府

同意.... 如果好心做壞事仲衰...
你老公出聲先或佢自己要求先算啦。一陣你自己帶去見佢地,佢擺晒款咁你到時仲難堪
原文章由 wxxyxn 於 07-7-18 22:14 發表
佢咁唔鍾意妳,咪搞啦,妳老公都唔想,老公出聲先啦,一陣拿屎上身,仲煩,佢有3個仔女陪又有仔女d男女朋友,咁熱鬧都話慘,冇人幫到佢啦

侯爵府

畀面勳章

你之前個post好長, 睇咗一d, 其實點都好, 最緊要你個心想點, 你覺得可以帶咪帶囉, 有時老人家都唔知見得幾多次, 所以唔好俾自己後悔, 如果可以咪帶囉, 最多你唔好同佢講咁多野

大宅

好媽媽勳章

各位:

多謝你地既意見,d朋友都係叫我唔好去,費事99唔領情,見到三叔仔條女又眼怨.我諗都係等老公叫先算.而家大時大節買野過去做左呢d就算.

珍珠宮

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

TOUGTH

睇左來龍去脈, 覺得你老公嬲得冇錯. 但係我覺得你最嬲既唔係你99, 而係你叔仔條女.

我本來同你一樣, 好憎叔仔條女, 佢又係入屋叫晒所有人 (長輩) 都唔叫我 & 我c6 (唔好話亞嫂大佬, 連名都唔叫, 頭都冇點) 當年, 我黑面 + 見親佢響都好唔自然, 老公見我咁, 覺得拖唔到幾內, 所以同99灘牌, 話我地唔鍾意叔仔女友冇禮貌, 點知99話 "佢未過門, 佢唔叫人我管唔到, 但叔仔就一定要叫大哥大嫂" 99仲有同叔仔講過呢單野, 後來見面, 係有叫, 但都係返仔叫, 條女始終唔知點解, 冇交流. 後來, 我揀左, 佢唔叫我地, 我地都當佢透明, 我憎到佢出面, 3年來, 冇交流, 好在後來叔仔話未玩夠婚都唔結, 飛左條女, 我叫鬆左口氣.

不如你 make sure 唔會見到條女既情況下象徵式探下99, 叫做交足戲, 將來有乜事都唔會咁後悔!!

子爵府

好媽媽勳章

其實你老公都係嬲你奶奶偏心...但係個個始終係佢阿媽...你嬲我...我嬲你...大家見到面好似陌生人...大家會覺得開心咩...

[url=http://lilypie.com][img]

大宅

好媽媽勳章

我之前都係咁諗,早排細叔仔同99返大陸,99同d親戚講我老公呢樣唔好,個樣唔好,係我老公帶我返去住,d細先有樣學樣.細叔仔即刻出聲話我又唔係老公第一個女朋友,大哥以前係屋企永遠唔會無野食.野飲係放到成個雪櫃滿晒 ... ... 三叔仔買野食有99.9%係放入房 ... ... 我都叫細叔仔下次99講咩由得佢,d親戚我地又唔會成日見,99點話我地都唔會痛.就係咁,我覺得好矛盾唔知去唔去好.

原文章由 bobohello 於 07-7-18 23:02 發表
你之前個post好長, 睇咗一d, 其實點都好, 最緊要你個心想點, 你覺得可以帶咪帶囉, 有時老人家都唔知見得幾多次, 所以唔好俾自己後悔, 如果可以咪帶囉, 最多你唔好同佢講咁多野

珍珠宮

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

tough

你99都好心水清呀. 佢話你老公開左個頭帶女 (你) 返家, d 細先有樣學樣......呢樣可以理解, 但你有冇冇禮貌先,又唔見佢話你去左住, 佢d 唔比錢返屋企既心肝寶貝先有飯食.....:tongue:

睇黎, 你99想推卸責任. 佢唔會認衰嫁喇. 佢唔鍾意你, 正如你唔鍾意果條女一樣, 你自己諗清楚, 個心冇銀住先好見, 費事見完又情緒病就盞你老公都要為你擔心.

原文章由 tough 於 07-7-18 23:24 發表
我之前都係咁諗,早排細叔仔同99返大陸,99同d親戚講我老公呢樣唔好,個樣唔好,係我老公帶我返去住,d細先有樣學樣.細叔仔即刻出聲話我又唔係老公第一個女朋友,大哥以前係屋企永遠唔會無野食.野飲係放到成個雪櫃滿晒 ...

大宅

好媽媽勳章

我係嬲99多d,三叔仔條女都係閒人,佢入到門先算.我無對佢黑面,費事99借題發揮,老公就有,我地都係當佢透明.三叔仔條女勁口臭,細叔仔同我講次次帶女仔返屋企三叔仔條女就係咁裝.有晚佢地食飯三叔仔條女話細叔仔帶親d女都咁樣衰,細叔仔話係囉,我亞哥以前d女都幾好樣唔知點解今次咁,我都未話你樣衰 ... ... 三叔仔條女見過佢d人都話佢醜樣,我未見過細叔仔有女朋友醜樣過三叔仔條女囉.

原文章由 moonychan 於 07-7-18 23:03 發表
TOUGTH

睇左來龍去脈, 覺得你老公嬲得冇錯. 但係我覺得你最嬲既唔係你99, 而係你叔仔條女.

我本來同你一樣, 好憎叔仔條女, 佢又係入屋叫晒所有人 (長輩) 都唔叫我 & 我c6 (唔好話亞嫂大佬, 連名都唔叫, ...

別墅

tough:

簡單講句, 你99係賤人一個, 唔洗理佢, 少見為妙.就算你地做咩佢都睇你兩公婆唔順眼. 我相信你每次見親99都係唔開心, 谷住度氣走既, 無謂激親自己了, 佢孤獨係佢自己攞黎架.

我自己都有一個仔, 細仔一月出世. 我知我將來要做人99, 我愛錫我既仔, 就更加要對個仔同身抱好, 因為, 個身抱先至係同自己個仔過人世既人.

最緊要你同老公, 自己仔女關係好, 其他人(99), 話知佢啦.

首頁

尾頁

跳至