夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

別墅

一個你最愛的人最終變成最傷你心的人
我諗各位都試過。
我剛同男朋友分手。之前未同佢一齊前成日去大陸玩
一齊後一年都冇。最近我發現佢不單上大陸, icq msn 女仔。可以會我傷心的都做3。最衰係毫無悔意.一句sorry 都冇。仲反過嚟話我唔尊重佢,check 佢D嘢咁佢又有冇尊重我?我想問大家,問題在我身上嗎? 有問題唔欏出解决,反而同D5 3 5 4 女人傾莫非我連雞都不如? 点觧男人係咁?????
知道我的傷心唔會及得已結婚,然後發現老公变咗咁傷心
不過其實我真係好傷心….
同壞男人一齐係咪註定受傷?咁最後女人都寧原揾個好人,但冇セ特別的男人過埋下半世?
洛威拿BB等有心人收養 :adore:

伯爵府

好媽媽勳章

佢可以成為最傷你的人
只因為佢係你最愛的人...

唉,男人,上大陸都係出事既多
所以每次老公話要上陸玩,我都唔俾佢去,話我小器又好,話我野蠻又好.

既然佢唔尊重你,你先學會放低一下吧
退一步看,海闊天空呢! 

記住,別讓人有機會再進一步傷害你

複式洋房

知道會好傷心, 但咁既男人都唔好要啦. 你又未結婚, 就算結左婚都要分開啦. 我知道我地講就輕鬆, 做可能好難, 不過你都要努力, 唔好衰比啲男人睇呀.

禁止訪問

珍珠宮

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

恭喜你忍痛甩左佢, 勉強冇幸福, 佢個人響你處,但個心無時無刻都諗住去 "玩/滾", 襯未結婚, 真係甩得快好世界.

原文章由 Ms.Peg 於 07-7-19 16:19 發表
我諗各位都試過。
一齊後一年都冇。最近我發現佢不單上大陸, icq msn 女仔。可以會我傷心的都做3。最衰係毫無悔意.一 ...

禁止訪問

別墅

原文章由 moonychan 於 07-7-19 16:44 發表
恭喜你忍痛甩左佢, 勉強冇幸福, 佢個人響你處,但個心無時無刻都諗住去 "玩/滾", 襯未結婚, 真係甩得快好世界.

我都係諗冇可能成世忍所以先忍痛分手....
我更唔想到人更老珠更黄先被佢飛:-(
一個人其實可唔可以都過得開心??
我將到三十,最近有什誌形容為"中女" 簡直個人打個突...

珍珠宮

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

唔好諗負面野呀~ 你要化悲憤為動力, 打扮, 分分鐘係至 fit 狀態. 你一定會遇到理想既另一半!!! add oil~

by the way, 我77年出生, 8月就3張喇. 我同你一齊做中女啦.

原文章由 Ms.Peg 於 07-7-19 16:53 發表

我都係諗冇可能成世忍所以先忍痛分手....
我更唔想到人更老珠更黄先被佢飛:-(
一個人其實可唔可以都過得開心??
我將到三十,最近有什誌形容為"中女" 簡直個人打個突...

伯爵府

好媽媽勳章

男人唔好當然要分手,唔好為左因為"就黎三十"而耿耿於懷.
好多人三十歲都未拍過拖,一個人生活都可以好開心,好自由.
只要你放低心中既結(失戀及年齡問題),前面可能有更好既人在等你.

禁止訪問

子爵府

呢d男人, 早飛早著, 遲飛訓唔著呀!!! 長痛不如短痛啦!

子爵府

原文章由 Ms.Peg 於 07-7-19 16:19 發表
我諗各位都試過。
一齊後一年都冇。最近我發現佢不單上大陸, icq msn 女仔。可以會我傷心的都做3。最衰係毫無悔意.一 ...

樓主,

我都係剛跟男友分手快一個月了,但的CASE跟你不同...
我同佢一齊 4年了...當中一齊經歷左好多野....
我地唔係因為邊個錯而分手,而係『相愛但不能愛』而分手...
明明愛但唔可以有結果,所以就忍痛分了(佢提出,我被迫接受)...呢種無奈...而家我都係極度痛苦....但又點...路仍然要行....
而且,我仲要已經泥足深陷,身體又有問題,...以為有男友陪自己走下去,可以勇敢面對所有痛苦和困難,誰知現在還是要一人面對所有痛苦~~~:-(
你呢一刻可能好傷心,但你呢種CASE過後就會覺得自己早甩早著~起碼沒有遺憾~拍了一年分手~~總好過拖到像我樣...4年...又要身心受折磨後....才因為其他因素而不可一齊這麼無奈和遺憾呀~
加油吧~~痛痛快快哭完....始終要面對~

別墅

jlmaz,

!!分手從來都係傷心.你心情有冇好D?
我感受到你嘅痛。我既case 係我冇理由再留低,同埋唔後悔或遺憾.之前散過一次.我求佢俾多次机會俾大家。之後佢肯,你會道嗎?嗰日我簡直党得有重生的感覺。种feeling似佢死咗,但突然番嚟!之後我都盡量做好。但感情冇咗就冇咗。無論我做得几好都冇用。所以冇後悔。可以做的都做好
所以你講得啱.一段時间後可能会好番,仲可能後悔咁傻為個咁嘅人傷心

我未試過相愛但不能愛。可不可以透露少少?
Be strong ar

子爵府

原文章由 Ms.Peg 於 07-7-19 17:50 發表
jlmaz,

唉!!分手從來都係傷心.你心情有冇好D?
我感受到你嘅痛。我既case 係我冇理由再留低,同埋唔後悔或遺憾.之前散過一次.我求佢俾多次机會俾大家。之後佢肯,你會道嗎?嗰日我簡直党得有重生的 ...

也不知怎麼說....
我的心還是好痛,還是好想他,坦白說,如果他像你前男友那麼不堪...我想我反而覺得應該分....
可他不是,他還是那麼美好,我太了解....因為不會有結果,所以他不想拖累我而決絕的跟我分....但我感覺不是重生....而是把我打入十八層地獄....我更不知道以後怎樣一個面對所有病痛(其中一樣係子宮頸細胞問題)....因為他的美好,因為自己的所有不可斷尾的病...本來病就已令我感覺不可重生了....分別是之前有他支持,現在自己一人面對...不知怎麼撐下去....
但我還得撐....

大宅

我跟了ex-b/f 4年 , 都諗住係佢家喇..叠埋心水架喇 ... 點知被我發現佢識了第ニ個 , 仲上埋床吾知幾次 (my ex-bf 獨居的) ... 佢鬧我找佢D野.. ヌ話我成日發皮四...總え講到我錯晒 , 佢對晒. 我要求比次機會大家.... (條女自己ヌ有b/f的) ....え後就開始了"四角關係 " .... 我係咁等, 等, 等 ...佢就係咁 拖,拖,拖.... 最後我吾玩了 , 我覺得青春係我金錢 , 佢好無誠意 , 好吾尊重我 , 我離開了他......
2,3年後我認識了我老公 , 半年前我生了我個女....
我好多謝我個ex-b/f...比機會我重新 , 無咗佢 , 無經歷 , 我吾會明白乜叫尊重 , 我好慶幸你當初識第=個, 比機會我睇穿你呢種人. 兩星期前我收到風你條所謂的女朋友同你best friend 上床呀 , 恭喜你有頂咁大咁綠嘅帽

樓主 , 過去 = 經歷 , 有了經歷下次米懂得預防 .... 世間上懂得珍惜, 愛護, 尊重你的人,大有人在

[ 本文章最後由 ancc0716 於 07-7-19 19:37 編輯 ]

禁止訪問

男爵府

人~有經歷~才有義意~才懂得珍惜~*
當遇上另一個∼什麼傷也會痊癒...*
這才是青春...嘿嘿∼

別墅

ancc0716,

i hope one day i'll get over
and as " han fook" as you!
your baby is cute ! hehe

子爵府

好媽媽勳章

其實唔理男人又好...女人又好...當一個人變心...你點阻止都阻止唔到...就算你搵一個佢愛你多過你愛佢既男人...都唔代表婚後佢唔會出去滾...

[url=http://lilypie.com][img]

大宅

原文章由 Ms.Peg 於 07-7-20 00:34 發表
ancc0716,

i hope one day i'll get over
and as " han fook" as you!
your baby is cute ! hehe

Ms. Peg,
你一定可以的

首頁

尾頁

跳至