夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

我老公成日為左d好小事發好大脾氣。

今日本來話一齊去飲茶既。老公同亞囡玩, 亞囡因為唔鍾意佢攬實佢唔比佢郁, 我叫佢唔好整喊個囡, 而個囡又叫佢走, 佢就發老脾話我慈母多敗兒, 話我兩母女想佢走。我掃晒d野落地, 又張個相架要黎掟, 攪到d玻璃碎周圍都係, 好彩無掟親個囡咋, 跟住老公攞埋passport話去英國wor。

我個囡就比佢嚇到死, 我雖然唔開心, 兼莫名其妙, 但我老公已經唔係第一次發咁大脾氣, (因為佢細過時佢老媽係咁對佢架), 佢留o係屋企重煩, 家下唔知點算, 唯有見步行步, 不過唔知佢係唔係真係更年期

大宅

你有無打錯字 - "我掃晒D野落地, 又............, 攪到d玻璃周圍都係", 係"我"定"你", 如果你掃野在先, 又點怪得個老公發脾氣話要走?

大宅

原文章由 RoseTutoria 於 07-7-22 20:54 發表
你有無打錯字 - "我掃晒D野落地, 又............, 攪到d玻璃周圍都係", 係"我"定"你", 如果你掃野在先, 又點怪得個老公發脾氣話要走?

打錯字, 係佢掃晒d野

子爵府

我諗係佢個人0既脾氣問題。尤其佢係由細比人影響, 咁大個人係好難改0架。
我覺得真係有必要好好同佢傾下計, 講下發咁大脾氣對家人0既傷害。將心比己, 如果對方好似佢咁, 佢又會唔會好難受。
如果再冇改善, 同佢一齊真係冇乜希望, 因為佢咁樣, 郁0的就咁大火氣, 會釀成暴力事件....
至於話更年期, 我諗唔關事卦, 佢好年輕姐, 係咪呀?
原文章由 ho_fish 於 07-7-22 21:48 發表

打錯字, 係佢掃晒d野

大宅

佢過後會知道自己有問題架, 但係一發顛時就控制唔到自己情緒, 我老公今年44了, d人話更年期由40開始wor

別墅

我估人地講40歲更年期係女人咋掛

首頁

尾頁

跳至