論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

別墅

7月11日我比左我個工人回鄉放假探親, 預計佢會21號晚番香港~
點知等到今日都未出現, 電話又無個, 機票agent話張回程機票無用到, 即係話佢無上機~ 究竟發生乜野事我乜都唔知~
呢個工人做左半年, 原本想上工之前番鄉下, 但我地急要人用, 用佢妥協暑假先比佢番, 點知搞成咁~
平時同佢關係良好, 亦無跡象佢會一走了之(d衫褲仲o係度), 咁我要等多幾多日呀?
有無人試過會咁架~
咁即係話又要搵過個?!!!! 唉, 好煩架!:evil:

男爵府

叫你個agent試吓揾佢,不過你都預咗揾過一個。

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

e d 情況,一定要 agent 出馬,問清楚佢仲返吾返,如果佢話 no,要叫佢寫封 resign letter fax 去 agent 度。你要

男爵府

你要

男爵府

e d 情況,一定要 agent 出馬,問清楚佢仲返吾返,如果佢話 no,要叫佢寫封 resign letter fax 去 agent 度。你要

男爵府

民房

佢係咪做得吾開心而又吾敢同你講呀....

男爵府

吾知點解,send 幾次都出否晒段文字,而家補充:
你要自己 fax 去 immi 度,就算第日個工人返左香港,都同你無關,有 mud argue,叫 agent 做證。你搵過個工人,寫封求情信 + 埋封 resign letter fax 去 immi,要求加快批新工人。
個工人噤無厘搭烚,吾返都吾使恨 la。不過 e 段時間自己就煩 d。
原文章由 serenacheung 於 07-7-23 13:46 發表
7月11日我比左我個工人回鄉放假探親, 預計佢會21號晚番香港~
點知等到今日都未出現, 電話又無個, 機票agent話張回程機票無用到, 即係話佢無上機~ 究竟發生乜野事我乜都唔知~
呢個工人做左半年, 原本想上 ...

別墅

多謝你o既寶貴意見, 我會小心處理~
不過真係比佢搞到d planning 亂哂:-(

大宅

我個賓又係放緊假,黎緊星期五返....但係佢老公搵女人,我都驚佢唔返黎

首頁

尾頁

跳至