跳至

首頁
12345...6

尾頁

複式洋房

我家小宇軒下個月6號就會返寶翠園sjs o既n1班喇, 唔知有冇同學仔o係度呢?

大宅

入來報到先:) . 唔知蚊蚊會唔會同momo一班呢?

複式洋房

蚊蚊媽,

乜得我地兩個同學仔咋?? 我諗應該同一班卦....n1乜唔係得一班咋咩??

大宅

仲有aa, 不過aa媽最近少上bk.
k1果邊好似熱鬧好多喎.

原文章由 宇軒哥哥 於 07-7-25 10:32 發表
蚊蚊媽,

乜得我地兩個同學仔咋?? 我諗應該同一班卦....n1乜唔係得一班咋咩??

別墅

Hello ah,

aa 未買鞋仔呀.
I am on leave (my remaining maternity leave) until 15 Aug, can go to school with aa lor.

原文章由 vv.chan 於 07-7-25 12:01 發表
仲有aa, 不過aa媽最近少上bk.
k1果邊好似熱鬧好多喎.

大宅

大家拎左校服未呀? 昨日婆婆和蚊蚊去左拎校服,被,學生相. 婆婆居然話套校服靚. 蚊蚊幅相都影得幾好, 不過好肥咁.
我見張通告話要帶一對鞋仔留在學校, 咁係唔係即係要換校內鞋?

複式洋房

hI! vvchan~

路過搭訕.

上年拎校服,亨亨grandma都話套校服靚 ,可能老人家有另類既審美觀"la" ,不過過了差不多一年,可能睇慣了,我又覺得套校服ok,集體相映出黎都幾sharp.:lol

通告真係話要帶一對鞋仔留在學校?係就好o羅,始終衛生d"ma",K1唔知有冇呢?:)

你們今年有學生相o羅呀?真係好 ,我們上年冇o家,要自己提供。

原文章由 vv.chan 於 07-8-3 10:54 發表
大家拎左校服未呀? 昨日婆婆和蚊蚊去左拎校服,被,學生相. 婆婆居然話套校服靚. 蚊蚊幅相都影得幾好, 不過好肥咁.
我見張通告話要帶一對鞋仔留在學校, 咁係唔係即係要換校內鞋?
[/url]

大宅

Hi 亨亨媽,

通告係話要帶對運動鞋留在學校, 我都希望係會換校內鞋啦. 學生相係之前返學校影的, $10 打, 都影得唔錯喎.

原文章由 亨亨媽咪 於 07-8-3 13:53 發表
hI! vvchan~

路過搭訕.

上年拎校服,亨亨grandma都話套校服靚 ,可能老人家有另類既審美觀"la" ,不過過了差不多一年,可能睇慣了,我又覺得套校服ok,集體相映出黎都幾sharp.:lol

...

複式洋房

vvchan~~

Thanks for your prompt response.

留在學校個對運動鞋有冇規定要白色o家?如果係未要準備兩對白色運動鞋o羅?

"學生相係之前返學校影的, $10 打," ------ oic.....

原文章由 vv.chan 於 07-8-3 14:07 發表
Hi 亨亨媽,

通告係話要帶對運動鞋留在學校, 我都希望係會換校內鞋啦. 學生相係之前返學校影的, $10 打, 都影得唔錯喎.

[ 本文章最後由 亨亨媽咪 於 07-8-3 16:15 編輯 ]
[/url]

複式洋房

蚊蚊媽,

我今日見到蚊蚊呀!! 不過由於開學日太混亂喇, 所以都未有時間相認添

蚊蚊有冇喊呀? 我個小宇軒喊足個半鐘, miss chan話叫我聽陪埋佢上堂呀!!

唔記得講, 小宇軒係na班, 蚊蚊呢? 會唔會同一組呀?

亨亨媽,

乜以前學校唔駛換鞋o架? 換o左點都衛生d, 好似今日未換鞋咁, 個個大人細路都著住果對鞋踩入去, 都幾多細菌嘛!!

miss chan話佢地著返學果對鞋可以咩鞋都得, even著涼鞋都冇所謂, 咁我諗放o係學校果對應該係白鞋仔卦....不過miss chan又話叫我o係鞋底內側寫上小朋友個名, 我話o係鞋入面貼o左label, 佢話驚睇唔到...但係寫o係鞋仔出面咪好醜樣囉....

複式洋房

宇軒哥哥 ~

Thanks.

原文章由 宇軒哥哥 於 07-8-6 15:52 發表
蚊蚊媽,

我今日見到蚊蚊呀!! 不過由於開學日太混亂喇, 所以都未有時間相認添

蚊蚊有冇喊呀? 我個小宇軒喊足個半鐘, miss chan話叫我聽陪埋佢上堂呀!!

唔記得講, 小宇軒係na班, 蚊蚊呢? 會唔 ...
[/url]

大宅

Hi 宇軒媽咪,

蚊蚊尋日初初無喊, 係近放學時要揾我先喊. 蚊蚊係nb班喎, 班主任係朱老師, 好似係新老師來. 尋晚佢仲打電話來報告蚊蚊返學的情形, sjs真係幾好.

原文章由 宇軒哥哥 於 07-8-6 15:52 發表
蚊蚊媽,

唔記得講, 小宇軒係na班, 蚊蚊呢? 會唔 ...

大宅

Hi all,

琴日我地終於相認啦:lol .

今日打風唔駛返學, 不過今日開始又要返工啦, 無得湊返學放學啦. 要等到27/8先可以再自己湊返學.

另外, 有個好蠢的問題想問下大家, 手册入面有一頁要填緊急聯絡人, 我想問究竟係填爸爸媽媽定係其他親人呢

別墅

我填爸爸媽媽 ah

原文章由 vv.chan 於 07-8-9 11:18 發表
另外, 有個好蠢的問題想問下大家, 手册入面有一頁要填緊急聯 ...

大宅

哦, 我見第一頁已經填o左爸爸媽媽電話, 仲諗哩度會唔會要填其他人添...

原文章由 taimau 於 07-8-9 13:03 發表
我填爸爸媽媽 ah

複式洋房

忞忞媽,

我都係咁諗呀....之前已經填o左父母o既info, 所以緊急聯絡人果欄, 我除o左填番自己o既資料之外, 仲會填埋爺爺, 因為爺爺住得返, 又唔駛返工, 有咩事搵爺爺會方便d

點解8月27先自己湊返呀? 你做全職mami呀?

真係開心喇, 蚊蚊, aa & momo都同一班, 雖然唔同組, 但我諗都有機會一齊玩卦....希望佢地enjoy啦!!

係呢, 你地交番d 床單返學校未呀? 我星期一先拎呀.....

大宅

因為27/8開始返9:00, 我會早少少湊佢返學, 自已遲幾個字返工.

我對校內鞋, 被, 功課file都帶晒返學校啦.

momo返學好d未呀? 仲要唔要妳陪上堂? 我都想可以陪下蚊蚊上堂, 可以睇下上堂既流程.

到依家返o左4日學, 朱老師4日都有打電話俾我報告蚊蚊既情況. 似乎只係頭2日有:-( , 之後果2日都ok啦, 咁都好d. 似乎下個考驗會係20/8果日, 要响學校食飯同瞓. 睇來到時會再:-( 過.

原文章由 宇軒哥哥 於 07-8-10 11:38 發表
忞忞媽,

我都係咁諗呀....之前已經填o左父母o既info, 所以緊急聯絡人果欄, 我除o左填番自己o既資料之外, 仲會填埋爺爺, 因為爺爺住得返, 又唔駛返工, 有咩事搵爺爺會方便d

點解8月27先自己湊返呀? 你 ...

別墅

vv,

朱老師only call me on the 1st day jar woh ... ?-( ?-( but she did talk to me a little bit when I pick up AA

原文章由 vv.chan 於 07-8-10 23:49 發表
因為27/8開始返9:00, 我會早少少湊佢返學, 自已遲幾個字返工.

我對校內鞋, 被, 功課file都帶晒返學校啦.

momo返學好d未呀? 仲要唔要妳陪上堂? 我都想可以陪下蚊蚊上堂, 可以睇下上堂既流程.

到依家返o ...

[ 本文章最後由 taimau 於 07-8-12 15:42 編輯 ]

大宅

我諗因為我只係湊o左兩日放學, 而且兩日都唔係朱老師帶出來, 所以佢先要打俾我報告掛. 而且aa咁叻, 可能無咩好報告呢.

原文章由 taimau 於 07-8-12 15:41 發表
vv,

朱老師only call me on the 1st day jar woh ... ?-( ?-( but she did talk to me a little bit when I pick up AA

別墅

true, as she talked to me when I pick up aa.

I saw Jasmine today, playing happily.

原文章由 vv.chan 於 07-8-12 23:25 發表
我諗因為我只係湊o左兩日放學, 而且兩日都唔係朱老師帶出來, 所以佢先要打俾我報告掛.

[ 本文章最後由 taimau 於 07-8-13 10:09 編輯 ]

首頁
12345...6

尾頁

跳至