自由報料

跳至

首頁

尾頁

別墅

我個friend個阿麻90歲arm arm check到末期肺cancer, 西醫唔會醫佢架啦. 不過我個friend arm arm 大肚, 想阿麻起碼挨到睇到個曾孫出世, 想揾個中醫睇下點減輕佢病情.

謝謝幫忙!

大宅

我媽肺癌末期,看了港大陳炳忠副教授(醫學博士,留學澳洲,中西醫兼習)1年多,現在情況穩定。:-P
陳教授有醫術有醫德,為人和藹,剛從港大退休,自己在中環開診。診金$150,可在診所執藥,每劑約$100,也可自行在其他舖頭執。
診所電話:2869 1860

她沒有接受任何西醫治療,只是每日飲陳教授開的藥茶;她行得走得,日日去買。本月x光所見,比3月的略有進步。我很感激陳教授!:loveliness:

[ 本文章最後由 falafala 於 07-7-27 11:54 編輯 ]

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我個friend知道係元朗有一個中醫師專醫Cancer, 收費唔貴, 等我個friend起身, 我再問佢地址同電話, 再pm你。

原文章由 babysing 於 07-7-27 00:18 發表
我個friend個阿麻90歲arm arm check到末期肺cancer, 西醫唔會醫佢架啦. 不過我個friend arm arm 大肚, 想阿麻起碼挨到睇到個曾孫出世, 想揾個中醫睇下點減輕佢病情.

謝謝幫忙!

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

元朗 cancer 醫生
范醫生2442 4561褔德街36號

係咪呢個呀, 吾洗pm來pm去la, 我個friend個亞媽睇佢, 原本身體好weak, 吃了他的藥後, 改善了 (之前很辛苦, 坐吾倒, 又食吾倒), 但後來做了手術冇再去, 因為佢係唐樓, 冇lift, 行樓梯好辛苦。

別墅

多謝晒兩位!

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我個friend早排上去睇佢,原來范醫生係樓梯跌死了。e+係佢徒弟睇, 不過都ok, 但一定要BOOK

原文章由 FJmom 於 07-7-27 14:12 發表
元朗 cancer 醫生
范醫生2442 4561褔德街36號
係咪呢個呀, 吾洗pm來pm去la, 我個friend個亞媽睇佢, 原本身體好weak, 吃了他的藥後, 改善了 (之前很辛苦, 坐吾倒, 又食吾倒), 但後來做了手術冇再去, 因為佢係唐 ...

大宅

BK Milk勳章

曾德壽
太子龍盛樓4樓(太子c2出口轉左係大眾財務隔離)
我覺得幾好嫁因為我姑姐之前都係係個度睇既
佢個時寧願食中藥都5食d西藥既
卓軒  30/8/2006

首頁

尾頁

跳至