懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

你地覺得值唔值得? 同埋用邊間?我想去嬰兒博覽會睇下邊間有優惠!

有無媽咪俾d意見?

複式洋房

我上個月去了睇 Baby Health 的講座
不過都想睇多 D幾間先
應該都會save的
因為應該好有用

原文章由 Ana.R 於 07-7-31 15:56 發表
你地覺得值唔值得? 同埋用邊間?我想去嬰兒博覽會睇下邊間有優惠!

有無媽咪俾d意見?
仔仔
2008年1月

禁止訪問

複式洋房

咁又係
希望所有人都平平安安

原文章由 kiukiudaddy 於 07-7-31 22:18 發表
大吉利是至會用,希望你阿B 永遠唔使用。

仔仔
2008年1月

大宅

我第一胎都有做,今胎都會做.當買個保險,而且價錢唔算好貴.

複式洋房

大約咩價錢呢?
可否分享下呢?
謝謝妳

原文章由 小翠BB 於 07-7-31 22:37 發表
我第一胎都有做,今胎都會做.當買個保險,而且價錢唔算好貴.
仔仔
2008年1月

大宅

我第一胎係2005年做,係搵cordlife,做左10年,如10年後有需要可以再續,果時大約$20,000留下(唔係太記得),你可以去佢地個website睇下而家個價錢.如果你有興趣,我可以比個no.你,用個no.可以平多$500.

http://www.cordlife.com/hkLocal/index/index.php

原文章由 PaulineRoy 於 07-7-31 22:41 發表
大約咩價錢呢?
可否分享下呢?
謝謝妳

別墅

可否損出

我都有看書,但真的很貴,我就無能力了,如果儲臍血係咁有用而不會損害BB身體,我會打算損出,因為會很有意義!

別墅

好似要六萬元呀!
原文章由 PaulineRoy 於 07-7-31 22:41 發表
大約咩價錢呢?
可否分享下呢?
謝謝妳

伯爵府

醒目開學勳章 BK Milk勳章

原文章由 yukiko906 於 07-8-1 03:52 發表
好似要六萬元呀!

around 三萬~
babyexpo 期間應該有discount!

男爵府

認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 貓狗褓姆 爸B勳章 BK Milk勳章

原文章由 kerkermui 於 07-8-1 07:31 發表

around 三萬~
babyexpo 期間應該有discount!

岩岩聽完heaxxxx baxx 的講座, 話會有車仔送同 - $800

複式洋房

我都有用cordlife save 臍帶血,大約三萬元 (十八年),當買個保險囉,如果第時有需要,比三十萬都未必有用。4/8-6/8期間 bb expo 的cordlife counter 有千五元的折扣。

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

我就唔打算save臍帶血, 因為家族中冇人有遺傳病, 加上又唔知香港儲存技術夠成熟未, 我反而有興趣捐去紅十字會, 但聽講紅十字會只會去某幾間醫院收集, 唔知浸會有冇呢 ?

男爵府

我都決定左 save
當買個保險
唔洗用到就最好啦

呢個 thread 有多 d 討論....
http://discuz.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1031018

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 環保接龍勳章

We also plan to use but need to find out which one is better.

原文章由 MoJoJoJo 於 07-8-1 09:59 發表
我都決定左 save
當買個保險
唔洗用到就最好啦

呢個 thread 有多 d 討論....
http://discuz.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1031018

複式洋房

都真係幾貴喎
去到BB展搜集下資料先

如有需要
我再PM妳
Thank you

原文章由 小翠BB 於 07-7-31 23:06 發表
我第一胎係2005年做,係搵cordlife,做左10年,如10年後有需要可以再續,果時大約$20,000留下(唔係太記得),你可以去佢地個website睇下而家個價錢.如果你有興趣,我可以比個no.你,用個no.可以平多$500.

http://www ...
仔仔
2008年1月

大宅

我諗絕大部份JOIN既人都係冇家族遺傳病,不過萬一有咩事,呢D野你有錢都買唔返.而且只係幾萬蚊做左穩陣D.
應該私家醫院都有得做.

原文章由 牛精仔 於 07-8-1 09:47 發表
我就唔打算save臍帶血, 因為家族中冇人有遺傳病, 加上又唔知香港儲存技術夠成熟未, 我反而有興趣捐去紅十字會, 但聽講紅十字會只會去某幾間醫院收集, 唔知浸會有冇呢 ?

大宅

Expo 係間間臍帶血公司都會有 special offer 的,我覺得可以去睇吓資料先都冇問題,但係要小心,唔好因為平d同有嘢送就太早去俾錢,因為如果早產入咗政府醫院就留唔倒臍帶血,咁俾咗d錢應該係攞唔番架,所以真係要考慮先,最好去到預產期前3-4 week 先俾錢,會穩陣d

大宅

之前睇過有 d 資料講, 話自己 d 血液本身基因有問題, 所以醫治時用番自己 d 臍血會無用, 要用其他人0既先可以將病根治......
唔知講座有無講到呢點0岩唔0岩呢?

珍珠宮

原文章由 tulipsodas 於 07-8-1 12:16 發表
之前睇過有 d 資料講, 話自己 d 血液本身基因有問題, 所以醫治時用番自己 d 臍血會無用, 要用其他人0既先可以將病根治......
唔知講座有無講到呢點0岩唔0岩呢?

我都聽過...

首頁

尾頁

跳至