在職全職

跳至

首頁
12345...18

尾頁

男爵府

2019勳章 好媽媽勳章

有無屯門區全職媽咪入嚟傾吓

我剛剛做0左全職媽咪兩個半月,我D朋友同屋企人
全部都住0係葵涌區,只有我奶奶住0係屯門,我同
佢無乜兩句0架,所以多數搭車出去搵人食0下飯,
行0下街,但唔可以日日都出去,因為帶住呀仔我都
辛苦啦!佢而家有兩個半月,要咩佢都好吃力,好
重0架!所以多數都0係屋企,好悶呀!

男爵府

Re: 有無屯門區全職媽咪入0黎傾0下

我都係屯門既全職媽媽黎架!
直明月耀安
極星輝照長

大宅

longheibaby:
我做全職媽咪有一年多些,其實真的幾悶呀!我有個八歲的女兒,就來多一個所以先冇做嘢,我同我奶奶都冇嘢講我同我奶奶一齊住好在我媽都住係屯門,我成日都唔係屋企。不過我預產期在18-1-04,到時就要乖乖係屋企。

男爵府

wendy_ip88:
你有無照過囝囝or囡囡呀?你會唔會係年初一零辰生?
如果係的話,可以係電視見到你羅!哈哈!
wendy_ip88 & 靚靚媽媽:
你地住係屯門邊道呀?我住係紅橋架,你地平時會去邊
道行街架?我就有時自己帶住個仔去市中心行下,有機
會我地出黎食tea。

大宅

longheibaby:
我照個係囡囡,個個朋友都好似你咁講年初一出世,我就唔想啦!係醫院過年好慘架。我住係新墟,我都成日去市中心行,不過現在小D因為個大女考試要同佢温習,我叫我肚裹的bb等家姐考完試先出世。今年過年乖乖在屋企坐月。

大宅

畀面勳章

hi! 大家好! 我都係全職媽咪, 我住友愛村. 有空出來 tea 一 tea, but 有時要出葵涌睇個大女. :-P :-P

karan
我家有兩隻小魔怪

男爵府

我住田景村架!

Karan
我以前都係住友愛架(同奶奶住),不過依家搬o左出黎住啦,如果我返奶奶到食飯時約你飲下午茶,好嗎?
直明月耀安
極星輝照長

別墅

我住良景嫁..........
做左2年幾全職媽咪,好悶呀,我都無咩去街嫁,係呢度無朋友無親人,朋友親人都住葵涌嫁,我搬左入黎1年到啦,日日都係買送,湊女,同佢去遊樂場玩,,,,,,,,,都唔知有咩做好........你地呢?????????
[img align=left]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD2/42177/s180/42177.1797364.83951.jpg[/img]

大宅

畀面勳章

靚靚媽媽,

好呀!有時間 call 我

karan
我家有兩隻小魔怪

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

褓母車

Hello 屯門全職媽咪,

Sorry to borther you, actually I'm living in Tin Shui Wai, I would like if someone knows any school bus (褓母車), which is from Tuen Mun ferry pier to Tin shui Wai.

Please PM to me their information please, Thank!!
~不要計較生命中不足的地方, 反要珍惜生命裹擁有的一切~  ~ 我們往往忙於計劃明天, 卻忘記珍惜今天巳擁有的, 彷彿我們從未好好活在今天~  ~ 不要窮盡一生去賺取財富, 最終只會耗盡財富去重整健康 http://i117.photobucket.com/albums/o61/ANDYCH151/829.gif

男爵府

彤彤:

我呀嫂都係住良景架(良智樓),你呢?
你d朋友都係住葵涌,咁你有無出去同
佢地去街架?多數去邊呢?我好多時都會
去葵芳,因為我契仔住葵芳架。

子爵府

HIHI全各屯門0既媽咪
我都係個全職媽媽黎GA....我有個囡..得2個幾月...平時得我自己一個0係屋企悶死我喇....我住0係龍鼓灘....有時間大家一齊交換電話傾下計丫..^^

洋房

longheilbaby 我都住屯门.做咗2年幾全職媽媽.我都成日去市中心.有時间一齋去行街.等過了年初六先出得街.因為在家坐月.

民房

Hello 各位屯門媽媽,
我都住屯門,bb快9個月大.我想攪d嘢,希望有d意思的,等自己可以好好地度過全職媽媽的日子. (但我有部份時間要做工 -- 幫人補習)
你們有沒有興趣一起聚聚呢.
我有想過一些活動:如
1.一起做瘦身運動 (我有一本書教如何瘦身,如果一起做我想自己會容易keep住做.我以前學過舞蹈,所以可以做指導員,你們不介意的話.我住南浪海灣,容易book地方做.大家夾錢book地方,好平好平.有興趣嗎?)
2.攪playgroup (構思當中, 有興趣嗎?)
3.攪家庭聚會,交流育兒心得等等等問題,志在彼此支持. (有興趣嗎)
4.其他???
victory

yanki 寫道:
longheilbaby 我都住屯门.做咗2年幾全職媽媽.我都成日去市中心.有時间一齋去行街.等過了年初六先出得街.因為在家坐月.

大宅

各位屯門全職ma ma
我都是住屯門的,我有三位小朋友.住在翠寧.

大宅

carriewu929,你三位小朋友幾大呀男仔定女仔,在產前產後你教我飲回奶茶我飲咗兩次好好多不過個胸重很(丈)。

大宅

~wendy_ip88~
我有Do ra me(大女3月就7歲讀小一,二女剛4歲讀K1,細仔兩歲)
記得唔好搞和唔好飲太多水or魚湯過多二日應該會好D
記住"cool"緊D個bar,好有用架!我用腰封"cool"架
妳大女有幾大呀!讀邊間學校.
我大女讀何日東,二女讀雅麗斯.

大宅

carriewu929:我大女8歲讀青山天主教小學,到現在多個妹妹她都很開心。現在唔駛返學都可以照顧到但返學就好忘,好在她Daddy放一個月假幫我手。我都有個印印幫手不過我唔想佢店妹妹,好在家姐明白我站時唔可以帶她返學要印印揍佢。我之前都有返工有咗妹妹就冇做現在覺得她們很重要同很享受揍她們。

民房

好有意思喎..........我有興趣呀!!!
噤樣幾時搞呀???

victory 寫道:
Hello 各位屯門媽媽,
我都住屯門,bb快9個月大.我想攪d嘢,希望有d意思的,等自己可以好好地度過全職媽媽的日子. (但我有部份時間要做工 -- 幫人補習)
你們有沒有興趣一起聚聚呢.
我有想過一些活動:如
1.一起做瘦身運動 (我有一本書教如何瘦身,如果一起做我想自己會容易keep住做.我以前學過舞蹈,所以可以做指導員,你們不介意的話.我住南浪海灣,容易book地方做.大家夾錢book地方,好平好平.有興趣嗎?)
2.攪playgroup (構思當中, 有興趣嗎?)
3.攪家庭聚會,交流育兒心得等等等問題,志在彼此支持. (有興趣嗎)
4.其他???
victory

大宅

wendy_ip88
我個印印做

首頁
12345...18

尾頁

跳至