跳至

首頁

尾頁

大宅

係咁見到好多媽媽話邊間邊間收左. 搞到我一見到呢D POST就勁緊張......
其實我想問如果2015年9月先讀K1,
其中係應該幾時就要去報名??
同埋各位媽媽會幫小朋友報幾多間???

禁止訪問

回覆:ming8916 的帖子

子爵府

通常都係8-10月交表, 間間唔同,
最好留意下啲學校, 然後上website睇下, 打電話去問, 記低學校收表時間.
website通常有寫要幾多張相, 幾多個信封, 針卡, 出世紙副本, 地址證明等.
可以準備好啲, 大約時間同小朋友影證件相.

好多同齡講話已收既post , 應該都係2014 N班已收.

我仔都有N班讀, 應該都會直上K, 唔打算轉. 除非開學後覺得學校實太差.
我都留意定一兩間.
因為學校好多時分上下晝, 如果只報一間, 你渴望小朋友返上晝, 但學校只收下晝, 咁就真係要搵多兩間做後備, 我覺得搵5,6間都唔過份.

大宅

回覆 joetreemo 的帖子

唔該哂!!!!
明白哂!!!! 讀N上K易好多....

禁止訪問

回覆:2015年入讀K1

大宅

如果報九龍龍校..4-5月好做定功課..留意報定收生家長會(加分)..
有D學校最早6月取表..7月報名..
元朗區珈琳永遠最早..5月打去問清楚..應該6月開始INTERVIEW..
即收上/下午班既即比留位費..唔好理貢多..本人覺得一定要有位係手..留左位先..騎牛搵馬..
跟住太陽島10月尾開放日-->三育10月交表-->懷恩(吾太記得)-->11月尾肖珍-->1月頭生命-->2月頭真光..
大約記得係呢D..祝港媽單非..大家好運..努力..
出世 38周 - 8lbs

大宅

回覆:李家四少奶 的帖子

Thx,我都係2015,k班媽媽

大宅

引用:如果報九龍龍校..4-5月好做定功課..留意報

原帖由 李家四少奶 於 14-03-05 發表
如果報九龍龍校..4-5月好做定功課..留意報定收生家長會(加分)..
有D學校最早6月取表..7月報名..
元朗區珈琳 ...
唔該晒

複式洋房

D資料好有用,多謝吖!

首頁

尾頁

跳至