自由報料

跳至

首頁

尾頁

別墅

all,

本人之passport (HKSAR)快到期,需要換新passport,但舊USA visa(10)會否作癈呢? ,需要從新申請嗎?
怎樣程序呢? 請幫忙指教

大宅

我老闆之前曾經試過同你一樣的經驗,他換了新passport後需帶同舊passport一齊去美國的。
最好都係打電話問美國領事館2523-9011。

原文章由 HHKK 於 07-8-2 10:32 發表
all,

本人之passport (HKSAR)快到期,需要換新passport,但舊USA visa(10年)會否作癈呢? ,需要從新申請嗎?

別墅

原文章由 Yingmom 於 07-8-2 10:59 發表
我老闆之前曾經試過同你一樣的經驗,他換了新passport後需帶同舊passport一齊去美國的。
最好都係打電話問美國領事館2523-9011。

可惜個電話打極都搵唔人聽:evil:

子爵府

可以唔駛重新申請
你只需帶齊晒2本護照過美國海關就ok

侯爵府

育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

你換証時最好提一提個職員, 張US VISA未過期, 因為佢地通常會將舊証剪去一角先俾番你, 所以要提佢唔好剪visa果頁.

民房

原文章由 HHKK 於 07-8-2 10:32 發表
all,

本人之passport (HKSAR)快到期,需要換新passport,但舊USA visa(10年)會否作癈呢? ,需要從新申請嗎?

Bring the old one together. No need apply again. :)

別墅

原文章由 baby_monster 於 07-8-2 13:54 發表
Bring the old one together. No need apply again. :)

yingmon, YY13, lestat, baby monster,

所謂查詢電話(免費/收費)都係費嘅!靠佢真係c 硬。
好彩有你哋咋! 唔該晒你哋呀!

首頁

尾頁

跳至