自由報料

跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

嘉麟樓奶皇月餅, 同半島奶皇月餅係2樣野嗎??

大宅

好媽媽勳章

嘉麟樓係半島酒店裡邊一間廣東菜餐廳, 半島嘅月餅就係嘉麟樓出品架.

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

唔好意思,我見無人回應,複製自zitalin先前詳細咁觸釋,thx

分 別 o既 . o係 香 港 境 內 賣 o既 月 餅 都 係 由 嘉 麟 樓 師 傅 弄 製 o既 "嘉 麟 樓 月 餅 ", 無 獨 立 包 裝 , 只 有 奶 皇 味 . 至 於 o係 機 場 禁 區 內 o既 半 島 boutique同 埋 上 海 sogo出 售 o既 半 島 月 餅 係 落 左 防 腐 劑 , 由 廠 製 o既 "半 島 月 餅 ", 有 奶 皇 同 蓮 蓉 口 味 , size較 前 者 大 個 d.
我 兩 種 都 食 過 , 覺 得 "嘉 麟 樓 月 餅 "o既 酥 皮 香 酥 d, 奶 皇 餡 亦 滑 d又 無 咁 鹹 , 好 食 d -- 我 上 次 食 "半 島 月 餅 "o既 奶 皇 味 時 覺 得 同 奇 華 差 無 幾 , 但 食 左 "嘉 麟 樓 月 餅 "就 真 係 覺 得 係 佳 作 -- 而 家 仲 後 悔 今 年 只 係 訂 左 一 盒 , 食 晒 無 得 再 食 ...
不 過 "嘉 麟 樓 月 餅 "o既 保 鮮 期 相 對 "半 島 月 餅 "就 短 好 多 , 而 且 價 錢 亦 貴 一 成 (8個 裝 迷 你 奶 皇 月 餅 係 $160 vs $148).

大宅

係呀, 一個係半島中菜廳嘉麟出o既, 另一個係半島自己出o既(hk$95 o個隻), 不過半島Merchan o個邊話recipe一樣喎~~

其實我都幫人訂緊, 如果你有興趣, 可以幫埋你^^

A – 半島迷你奶月餅禮盒黃(盒裝八件奶月餅) $95

B – 半島特賞雙輝迷你月餅禮盒 (盒裝四件奶月餅及四件蛋蓮蓉月餅) $118

只交收coupon, 黃大仙 MTR 或 灣仔MTR交收~

要就PM數量, 電話, email等info比我啦~~
我集合晒大家資料會email bank account比大家入錢o家啦~~

大宅

2019勳章

唔好意思, 想問下 交收coupon, 係咩時間,(因為如果係辦工時間.我就蛇唔到出黎啦, 所以想問清楚, 時間, 日期...唔該鈾晒

原文章由 wing615 於 07-8-2 22:30 發表
係呀, 一個係半島中菜廳嘉麟出o既, 另一個係半島自己出o既(hk$95 o個隻), 不過半島Merchan o個邊話recipe一樣喎~~

其實我都幫人訂緊, 如果你有興趣, 可以幫埋你^^

A – 半島迷你奶月餅禮盒黃(盒裝八件奶 ...

大宅

應該唔會係office hour, 因為我都蛇唔倒出o黎, 哈哈!!!!
其實可以大家將就o既~~~

原文章由 小肥妹仔 於 07-8-2 22:50 發表
唔好意思, 想問下 交收coupon, 係咩時間,(因為如果係辦工時間.我就蛇唔到出黎啦, 所以想問清楚, 時間, 日期...唔該鈾晒

大宅

自行取餅details:

於 10/9/2007 - 16/9/2007 10:00am-6:00pm前往香港港灣道26號,華潤大廈低座,香港展覽中心404室取

大宅

2019新春慶豚圓

我想問下deposit 係幾多呀

大宅

Dear Ki,

I have reply your email la^^

首頁

尾頁

跳至