自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2019勳章

唉~~比老公話左幾句,有d唔開心,自己好似好蠢咁
事原係bk到填左d問卷,話會有人聯絡試護膚品就有禮卷
咁我諗住老公放假,又行開果間公司附近,咁我未答應lo
上到去,首先填少少資料,之後就試喇,試完之後,佢就攞我之前填果張form(有幾張紙),佢係其中一張紙到寫低我用後有咩感覺,
好唔好,應值幾多錢咁,好喇到最後,佢要我比十個人既電話no.佢,我當然唔比啦,佢話唔比就冇禮卷攞嫁,佢話要做晒佢地要求先可以有禮卷比我,咁我話冇fr,佢話:你比得幾多就幾多啦,當然我到最後冇比啦,我覺得真係唔可以因為張$50既禮卷而比我fr d電話no.其他人
佢重想sell我買野,但我話no la 我剛剛買左好多,之後佢話遲d用完會唔會幫佢買,我話可能啦,咁佢就好好禮貌咁話,我遲d找你呀!
我之不過諗住行開附近先會去,如果唔係我都未必去試,點知搞左成個鐘,乜都冇,老公有d"興",但佢見我有d唔開心都氹番下我
好彩冇比人欺騙金錢咋,不過浪費左我成個鐘(之前佢話15~30分鐘就ok),now乜都冇,
成個鐘留番來同仔仔好過lo
唉~~下次都係要小心d lo:cry:

[ 本文章最後由 小麵麵 於 07-8-2 19:12 編輯 ]

珊瑚宮

2019新春慶豚圓 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

通常我都唔會填埋D咁嘅嘢,依家太多層出不同嘅呃人手段喇!
緣是天意,份是人為,有緣相遇者,珍惜緣份的來臨

水晶宮

我都有填張問卷,佢地叫我上去佐敦取護膚品試用,然後填用後感.
我因為太忙,無上到去.
執番身彩!

男爵府

2019勳章

原文章由 方方媽媽 於 07-8-2 18:51 發表
我都有填張問卷,佢地叫我上去佐敦取護膚品試用,然後填用後感.
我因為太忙,無上到去.
執番身彩!

我諗我可能係第一個去,唔緊要啦,當我見識下lo,
最重要係我講出整個過程比其他媽咪知道要比十個朋友電話no.佢地先可以有禮卷,唔想比,冇得比既就唔好浪費時間喇

男爵府

2019新春慶豚圓

邊間公司?開名等姐妹們小心D...:-|

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

哇...好在我無去咋唔得閒呀.

男爵府

2019勳章

開名?bk會唔會x#[email protected]我嫁,
其實係bk首頁就見到喇,右手邊寫住
聯xxxxx策劃公司
產品意見調查送你等$50.......
佢講明調查完就送你$50....,冇話要比其他人既電話no.:tongue:

大宅

原文章由 小麵麵 於 07-8-2 19:11 發表
開名?bk會唔會x#[email protected]我嫁,
聯xxxxx策劃公司
佢講明調查完就送你$50....,冇話要比其他人既電話no.:tongue:

別墅

禁止訪問

畀面勳章 環保接龍勳章

禁止訪問

王國長老

2019勳章 王國長老

如果廣告商用不誠實手法推銷, 好應該講出黎同埋俾網主知, 將來網主可能唔再考慮同佢地合作呢!

堅持唔出賣朋友私隱係正確既!

男爵府

:tongue: :tongue: :tongue: :tongue: 咁都有...浪費晒d時間..d人真係衰....

子爵府

原文章由 小麵麵 於 07-8-2 18:16 發表
唉~~比老公話左幾句,有d唔開心,自己好似好蠢咁
事原係bk到填左d問卷,話會有人聯絡試護膚品就有禮卷
咁我諗住老公放假,又行開果間公司附近,咁我未答應lo
上到去,首先填少少資料,之後就試喇,試完之後,佢就 ...

唔該晒小麵麵你提醒我地呀~
我覺得依家D推銷手法, 愈來愈過份架~
以前真係幫D Sales 填完野, 佢都會俾d小禮物or 贈卷之類你,
依家就直情好似要幫佢打埋份工咁濟,
我都要小心d先, 最怕d人係度纏住晒,
有時買佢怕先幫佢填下, 但如果叫我俾人地既名or 電話,
我就一定唔會囉~

伯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

男爵府

2019勳章

原文章由 edea 於 07-8-2 23:02 發表
如果廣告商用不誠實手法推銷, 好應該講出黎同埋俾網主知, 將來網主可能唔再考慮同佢地合作呢!

堅持唔出賣朋友私隱係正確既!

我唔知佢地咁算唔算不誠實,我見王國送大禮有野填就會填下,我見間公司只係話 安排試用及進行一份產品評估表,協助我們達致有效的市場策劃。完成後我們會有 $50 的百佳現金券送給你,多謝你的幫忙。 咁佢冇話要我地要比其他人資料bor,上到去係有試產品,但佢地會用好間接既口吻叫你買野,雖然佢地冇強迫,但係覺得試產品係一個借口,想要我地買佢產品先係真,
我最嬲就係,點解試完之後要比朋友電話no.先有現金卷呢?
唔通佢要我地幫襯買野先有現金卷,我就要幫襯咩?
而且佢地隻產品品牌好熟口面,但佢地話冇買過任何廣告,我覺得有d似好耐好耐似前層壓式公司d野咁(因為我好耐以前去過果d公司睇過)我只不過怕係未又再出現呢?

大宅

唔可以用$50就出賣朋友

男爵府

2019勳章

原文章由 rubytang 於 07-8-2 23:46 發表

唔該晒小麵麵你提醒我地呀~
我覺得依家D推銷手法, 愈來愈過份架~
以前真係幫D Sales 填完野, 佢都會俾d小禮物or 贈卷之類你,
依家就直情好似要幫佢打埋份工咁濟,
我都要小心d先, 最怕d人係度纏住晒, ...

唔洗客氣 ,我唔想大家浪費時間,又要出佐敦,又要搞成個鐘,
而且又要有十個其他人資料比佢地先得bor,真係玩野lo
最好笑就係我話冇之後,佢話咁唔洗十個喇,你有幾多就比幾多我啦,
咁姐係點呀!又話要十個先得,now冇十個咁多又話得,擺明佢玩晒啦:tongue:

[ 本文章最後由 小麵麵 於 07-8-3 00:30 編輯 ]

王國長老

2019勳章 王國長老

原文章由 小麵麵 於 07-8-3 00:02 發表

我唔知佢地咁算唔算不誠實,我見王國送大禮有野填就會填下,我見間公司只係話 安排試用及進行一份產品評估表,協助我們達致有效的市場策劃。完成後我們會有 $50 的百佳現金券送給你,多謝你的幫忙。 咁佢冇話要 ...

淨係上到去先話要俾朋友電話先肯俾券妳,我覺得已經係唔誠實.如果佢地宣傳廣告入寫明,又係另一回事,咁人地會諗過先上去,而家上左去先講,車錢都蝕埋, 即係臨時附加條件,浪費人地金錢時間, 而且性質上都好有問題,咩叫俾朋友電話? 係咪個朋友同意先? 定係唔駛理人同唔同意呢? 我覺得咁樣好冇道德,冇品, 等於用小小利益利誘人地做一d冇品德既交易.

男爵府

2019新春慶豚圓

原文章由 小麵麵 於 07-8-2 19:11 發表
聯xxxxx策劃公司

ic......

首頁

尾頁

跳至