家庭理財

跳至

洋房

好用嗎? 睇唔睇到即時股價同買賣盤?
收費如何? 請指教

複式洋房

中銀幾好用...我覺得好用過hsbc
網上買賣股票...佣金收0.15%....最低$80
每半年需繳付一次存倉費 $100

不過如是大買賣...我就覺得幾貴....所以我都想再搵間平d的

問緊中信嘉華...佣金係0.125%...但最低$100
不過唔收存倉費...但唔知好唔好及快唔快

洋房

thanks~咁有無即時報價,同睇唔睇到買賣盤?

原文章由 jkml 於 07-8-2 22:53 發表

不過如是大買賣...我就覺得幾貴....所以我都想再搵間平d的

問緊中信嘉華...佣金係0.125%...但最低 ...

大宅

2019勳章

用開中銀, 前排見慢試改用HSBC, 貴之餘, 賣完既貨仲顯示在你既Stock入面一日, 買了新的貨又要在~20 mins後才顯示在Stock入面, 攪到非常confused.  

最後都係決定用返中銀, 都係佢至好. 還有買賣股票可儲分, tranfer到信用卡度換野!   

原文章由 veronica_siu 於 07-8-2 22:59 發表
thanks~咁有無即時報價,同睇唔睇到買賣盤?

洋房

thanks~咁睇唔睇到買賣盤(即有幾多人買同賣)?

原文章由 ync_224 於 07-8-2 23:49 發表
用開中銀, 前排見慢試改用HSBC, 貴之餘, 賣完既貨仲顯示在你既Stock入面一日, 買了新的貨又要在~20 mins後才顯示在Stock入面, 攪到非常confused.  

最後都係決定用返中銀, 都係佢至好. 還有買賣股票可儲分 ...

禁止訪問

畀面勳章 環保接龍勳章

洋房

可睇到買賣盤

洋房

唔該晒各位

原文章由 zitamom 於 07-8-3 03:22 發表
可睇到買賣盤

禁止訪問

洋房

我都用中銀, 多素入到...

原文章由 jkml 於 07-8-2 22:53 發表

大宅

talkative

MenuBar:個人助理→積分獎賞計劃
d分要有中銀咭先可以對換禮品/超市禮卷:-(

原文章由 talkative 於 07-8-3 00:04 發表

d分可以o係邊度睇下呀,因為我都係用中銀網上買賣股票的

大宅

2019勳章

在"個人助理"的"積分獎賞計劃", 選你要transfer的信用card即可:-P

原文章由 talkative 於 07-8-3 00:04 發表

d分可以o係邊度睇下呀,因為我都係用中銀網上買賣股票的

大宅

2019新春慶豚圓

請問d分點計 (交易$100,000 = 100,000 pts?)

原文章由 ync_224 於 07-8-3 13:01 發表
在"個人助理"的"積分獎賞計劃", 選你要transfer的信用card即可:-P

侯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

此服務只提供給「中銀理財晉富集」/「中銀理財尊貴薈」/「好自在」理財客戶
一般股票戶口無架.

原文章由 Annabel_BK 於 07-8-3 12:54 發表
talkative

MenuBar:個人助理→積分獎賞計劃
d分要有中銀咭先可以對換禮品/超市禮卷:-(

大宅

聽落中銀又幾好wor...但你地覺得中銀d security 得唔得?

禁止訪問

畀面勳章 環保接龍勳章

禁止訪問

畀面勳章 環保接龍勳章

洋房

Help ~唔識用中銀網

邊度睇到即時報價?

民房

login in 之後簡 - 投資 - 證券 - 股票資訊, 就可以去到即時報價.

原文章由 veronica_siu 於 07-8-7 08:59 發表
邊度睇到即時報價?
開開芯芯過日神!

跳至