跳至

首頁

尾頁

大宅

係呀,但獨立一個眼耳口黎睇,就睇唔到邊度似law。
原文章由 purplekk 於 07-11-26 00:28 發表
謙謙 looks very much like your husband ar!!

複式洋房

大家好..

我的bb是10月1號在QE出世的..我是新入會的...我第一次入這裡...

男爵府

HELLO, 歡迎你啊..
又揾到個同我囡囡同日生日既BB了..你BB識行未?
親子王國以外之連結已被刪除

大宅

Hello 小仙女 Mummy,

你囡囡依家一定行得好叻啦, 我葆晴都行得好咗好多啦, 依家佢自己鐘意去邊就去邊, 幾自由自在呀!

你收到我 e 畀你d相未呀?

大宅

hello,又多左一位新媽媽加入啦...

原文章由 lro14sheung 於 07-11-27 11:49 發表
我的bb是10月1號在QE出世的..我是新入會的...我第一次入這裡...

男爵府

Hi, cherrysino,

係呀,從佢識行後,我輕鬆左好多啦, 唔使我成日抱住佢,佢一個人屋企做搬運工, 咁我可以多D時間上來同大家傾啦..

你SEND 相比我? 我沒收到喔.. 我既EMAIL ADD:[email protected] ........再SEND多次啦..:-P

原文章由 cherrysino 於 07-11-28 00:40 發表
Hello 小仙女 Mummy,

你囡囡依家一定行得好叻啦, 我葆晴都行得好咗好多啦, 依家佢自己鐘意去邊就去邊, 幾自由自在呀!

你收到我 e 畀你d相未呀?

大宅

你地就好啦,阿囝阿囡都肯行,我峰峰BB到而家都只係肯行幾步咋,完全都唔願郁,我都好想佢快D識行喎,起碼唔洗成日抱佢嗎,真係好鬼攰,希望佢快D肯行啦.

大宅

你地就好啦,阿囝阿囡佢地肯行,峰峰都而家都唔肯行喎,有咩辦法呀!!!我都好想佢快D識行,唔洗成日抱.

男爵府

你可以試著帶你BB去多D公園,PLAYGROUP,有小朋友多既地方,咁佢見到人地跑來跑去,玩的咁開心,佢都會想試行了.....

大宅

小仙女,
其實我每晚都有拖住佢行架,但係佢只係行幾步,就好似腳軟咁,我都有帶佢去PLAYGROUP同公園,所以真係唔明白.

原文章由 小仙女Mummy 於 07-11-29 16:01 發表
你可以試著帶你BB去多D公園,PLAYGROUP,有小朋友多既地方,咁佢見到人地跑來跑去,玩的咁開心,佢都會想試行了.....

大宅

你試吓同老公相對而坐張開手對住對方,畀bb係你哋懷抱裡試行,佢可以扶住你哋兼好有安全感架,慢慢再將你哋坐的距離拉遠,佢可以自己行到一兩步時就贊吓佢攬吓佢錫吓佢,amazing moment will be happening to you so soon....

原文章由 agnespyc 於 07-11-30 13:44 發表
小仙女,
其實我每晚都有拖住佢行架,但係佢只係行幾步,就好似腳軟咁,我都有帶佢去PLAYGROUP同公園,所以真係唔明白.

男爵府

agnespyc 你都唔洗心急,BB佢自己覺得仲沒READY, 我囡囡其實一早就企得好穩陣,SOFA,床上,都企的好好,見到既人都話好快就識行了,但佢咁樣持續好耐,突然有一日就放手咁行了,所以等你BB READY了,自然而然~~

大宅

其實我都知道既,BB佢自己覺得OK,自然都會行,我地都急唔嚟,只不過而家帶佢出去同其他小朋友玩,佢地大部分都識行,但BB佢又未識,所以BB無得同人埋堆囉!!!

原文章由 小仙女Mummy 於 07-12-2 00:16 發表
agnespyc 你都唔洗心急,BB佢自己覺得仲沒READY, 我囡囡其實一早就企得好穩陣,SOFA,床上,都企的好好,見到既人都話好快就識行了,但佢咁樣持續好耐,突然有一日就放手咁行了,所以等你BB READY了,自然而然~~ ...

複式洋房

峰媽,
峰峰仲未想行咩???

首頁

尾頁

跳至