跳至

首頁

尾頁

複式洋房

想擇日子開刀生,有冇人有好計介紹呢?
價錢如何?
請幫幫忙!

伯爵府

哈哈....我自己睇通勝咋 :mrgreen:

複式洋房

原文章由 mansonwai 於 07-8-2 23:59 發表
哈哈....我自己睇通勝咋 :mrgreen:

係咪睇邊個時辰"斤兩"最重就ok?
同父母時辰有冇關連?
我呢方面知識非常貧乏, 希望大家可幫忙.

伯爵府

原文章由 teresayc 於 07-8-3 10:24 發表

係咪睇邊個時辰"斤兩"最重就ok?
同父母時辰有冇關連?
我呢方面知識非常貧乏, 希望大家可幫忙.

Teresayc

OH....我又無去玩...砰骨呢樣喎
哈哈...雖然我已經 BOOK 左手術室
不過, 8 下都無防喎

我祗係睇通勝好日 & 好時辰
以我所知.....私定醫院既手術室係好日子會好快 FULL
妳都要著緊 D 去 Book 啦

複式洋房

原文章由 mansonwai 於 07-8-3 11:48 發表

Teresayc

OH....我又無去玩...砰骨呢樣喎
哈哈...雖然我已經 BOOK 左手術室
不過, 8 下都無防喎

我祗係睇通勝好日 & 好時辰
以我所知.....私定醫院既手術室係好日子會好快 FULL
妳都要著緊 D 去 ...

mansonwai

可能上一胎順產,冇得揀,今次開刀咪想揀下law.
我都知8左d, 但有得揀唔揀又好似好唔抵o甘(c9)
e生都叫我快d confirm呀.

大宅

I had asked a feungshui C-fu, Mr. Chan
tel: 24478877
He is quite good
you can phone him ( in fact his office )
His office is in TST

複式洋房

原文章由 shyeungc 於 07-8-3 15:07 發表
I had asked a feungshui C-fu, Mr. Chan
tel: 24478877
He is quite good
you can phone him ( in fact his office )
His office is in TST

shyeungc

Thank you for your information!

禁止訪問

醒目開學勳章

伯爵府

原文章由 teresayc 於 07-8-3 12:03 發表

mansonwai

可能上一胎順產,冇得揀,今次開刀咪想揀下law.
我都知8左d, 但有得揀唔揀又好似好唔抵o甘(c9)
e生都叫我快d confirm呀.

Teresayc

上胎順產又會今次簡開刀既 ????
如果, 真係要開刀

當然係有得選擇, 一定好過無得選擇啦.

mandy

伯爵府

原文章由 CHKWAN 於 07-8-6 15:20 發表
mansonwai

from 1 - 10 Oct 07, 通勝那日是好日 & 好時辰 ??

CHKWAN

CHKWAN

其實, 擇日係有難度.....
又要好日, 又要唔沖父母 & BB 佢自己
妳話幾難呢

其實打開本通勝, 日子果欄好闊, 好多項目吉宜就多數好日
再睇時間....吉就 OK

但任何日子都唔好選擇 早上 9:00 - 11:00
因為時辰係沖豬....即係沖 BB

希望幫到妳 :mrgreen:

複式洋房

原文章由 mansonwai 於 07-8-7 13:27 發表

Teresayc

上胎順產又會今次簡開刀既 ????
如果, 真係要開刀

當然係有得選擇, 一定好過無得選擇啦.

mandy

Mandy

因為我係好容易bingo ge人, 食藥又怕長時間有副作用,
所以想紮埋law.

擇日方面都問過下d師傅,話唔天然唔係o甘好,就算好時辰,條命都打8折woo

e生又話作動先開刀會當emergency,要收付加費,貴好多,
都唔知點算好?

其實又點先會知乜野時辰沖乜野生肖呢?
15 16 好煩呀!

Teresa

複式洋房

原文章由 CHKWAN 於 07-8-6 15:20 發表
mansonwai

from 1 - 10 Oct 07, 通勝那日是好日 & 好時辰 ??

CHKWAN

CHKWAN

我都係想揀呢段日子呀,你預產期幾時? 我係15Oct.

Teresa

伯爵府

原文章由 teresayc 於 07-8-7 15:04 發表

Mandy

因為我係好容易bingo ge人, 食藥又怕長時間有副作用,
所以想紮埋law.

擇日方面都問過下d師傅,話唔天然唔係o甘好,就算好時辰,條命都打8折woo

e生又話作動先開刀會當emergency,要收付加費,貴 ...

Teresayc

聽妳咁講

肯定妳未 book 醫院....
要紮的話...九龍法國醫院係唔比, 一定選擇浸會
而且, 好多都已經 full

唔好理咁多....其實好簡單
決定開刀.....選擇一個妳應為已經儘左力既日子就 OK
況且, 家山風水又係一個因素
就算妳簡個好日子....唔係天然既會打 8 折
都好過無呀....

係米....Take it easy

唔係好複習姐

比我會選擇左日子, 叫醫生 book 左手術室先再考慮都
未遲....

:mrgreen:

禁止訪問

醒目開學勳章

複式洋房

Mandy

之前plan o左順產, 就book o左荃灣港安,而家如果日子有改變就要打去問問la.
不過我都會盡快揀好日子,同埋都要快d話比老闆聽產假要改,費時佢又話我玩o野(之前有兩次e生開一個星期假紙, 佢同d同事講我玩o野wor!)

Teresa

首頁

尾頁

跳至