想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

我前幾日做咗,都好緊張吓.D腳趾身到直哂.醫生可以係個m○N到即刻睇到有無塞,有小小塞可以通下,好彩佢話我無事,成個人鬆哂.
我check 過咗幾間價餞錢可以差$700.

複式洋房

原文章由 小雀仔 於 07-8-5 12:58 發表
我前幾日做咗,都好緊張吓.D腳趾身到直哂.醫生可以係個m○N到即刻睇到有無塞,有小小塞可以通下,好彩佢話我無事,成個人鬆哂.
我check 過咗幾間價餞錢可以差$700.

請問可否介紹o下你地做幾多錢, 我想今個星期做呀 ! tks!

大宅

原文章由 布袋 於 07-8-20 10:56 發表

請問可否介紹o下你地做幾多錢, 我想今個星期做呀 ! tks!

我係經不育醫生寫紙去照, 間lab係旺角中心, 大約$12xx. 其實係放入鴨咀鉗時候有d少少痛, 一般人應該接受到! 醫生都有開止痛藥+消炎藥俾我.
cheers,
babyling

大宅

原文章由 tww 於 07-8-3 14:05 發表
安全起見,my doctor suggests me not to be pregnant within the month of doing HSG. In fact, he said that the impact of 顯影劑will be lasted for a few days only. don't worry.

我醫生叫我星期三照, 但佢話今個cycle仍可以pregnant. 究竟有無影響? (因為我係要做iui架, 已經開始食藥&打針啦).

大宅

原文章由 cycream 於 07-8-20 22:22 發表

我醫生叫我星期三照, 但佢話今個cycle仍可以pregnant. 究竟有無影響? (因為我係要做iui架, 已經開始食藥&打針啦).

醫生同我講"照輸卵管"o個個月最好用condom(唔好bingo)?? 奇怪?-(

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 親子達人勳章

究竟照輸卵管同照腹腔鏡有乜分別,我今日去睇醫生,本來想佢幫我照輸卵管嘅,但佢就一味推薦我照腹腔鏡,要全身麻醉及要在肚臍開過窿,費用三萬大元。
我諗。。。係咪係真的有需要咁做!

伯爵府

我諗你最好搵多個醫生攞second opinion好啲! 唔計錢住.. "毛啦啦"係個肚臍比佢開個窿, check啲咁basic嘅嘢好似有點那過喎?! 除非你個case有啲特別嘢同其他姊姐驗輸卵管時不同.

你個係咩醫生? 信得過嗎?

原文章由 emt1314 於 07-9-3 23:10 發表
究竟照輸卵管同照腹腔鏡有乜分別,我今日去睇醫生,本來想佢幫我照輸卵管嘅,但佢就一味推薦我照腹腔鏡,要全身麻醉及要在肚臍開過窿,費用三萬大元。
我諗。。。係咪係真的有需要咁做! ...

首頁

尾頁

跳至