跳至

首頁

尾頁

大宅

請問大家仲有冇餵一半, 掃風, 先再餵?

男爵府

唔駛啦, 1次過食晒5oz先掃, 有時仲好快ur得好大啖氣好大聲

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

原文章由 littlebb.ng 於 07-8-3 10:29 發表
請問大家仲有冇餵一半, 掃風, 先再餵?

豬弟無論食6安定7安, 到食剩2安時一定要ur o左氣先可以再食埋落去, 唔如唔係會變"fing頭BB"

大宅

mud 係"fing頭BB" ar?

原文章由 小倩 於 07-8-3 10:51 發表

豬弟無論食6安定7安, 到食剩2安時一定要ur o左氣先可以再食埋落去, 唔如唔係會變"fing頭BB"

大宅

飲一半, 停下, 再飲.
有時嗝到風出來, 有時冇..
終於過咗掃唔到風會嘔的日子了..

大宅

我阿b尼幾日開始都係咁呀, 不過佢而家只係食4-5安咋

原文章由 小倩 於 07-8-3 10:51 發表

複式洋房

我隻b, 都係飲完先掃。
原文章由 joyce_baby 於 07-8-3 10:39 發表
唔駛啦, 1次過食晒5oz先掃, 有時仲好快ur得好大啖氣好大聲

子爵府

包包都出世到而家,都係食晒D奶先掃風架:mrgreen::mrgreen:

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

原文章由 littlebb.ng 於 07-8-3 10:57 發表
mud 係"fing頭BB" ar?

頂返個奶咀出來, 頭仔左擰右擰唔肯食囉

洋房

穎穎豬都係咁,食到一半一定要掃風

原文章由 小倩 於 07-8-3 23:58 發表

複式洋房

原文章由 小倩 於 07-8-3 23:58 發表

我個女同你嗰個一樣,仲要揾隻手推開枝奶
笑笑口咁,比佢激死

大宅

原文章由 skyto 於 07-8-4 00:58 發表

我個女同你嗰個一樣,仲要揾隻手推開枝奶
笑笑口咁,比佢激死

Ryan都係呀!個口重合到好實,點放個奶咀落去都唔得啊

複式洋房

我個仔最近都係咁,

複式洋房

bk又食字:tongue: :tongue:

我個仔最近都係咁,用隻手推開枝奶, 但一飲唔到又要咸:-( :-( , 真係頂佢唔順

複式洋房

原文章由 connie0126 於 07-8-4 21:42 發表
bk又食字:tongue: :tongue:

我個仔最近都係咁,用隻手推開枝奶, 但一飲唔到又要咸:-( :-( , 真係頂佢唔順

chanpauline,connie0126,

亞b而家好似玩嘢咁,食到half便開始要你同佢玩
(已經飽飽地),所以而家同囡囡講食完枝奶先同你玩
哈,佢好似識聽又食喎,但之後一定要同去玩囉
D bb真係好快懂得唸計仔?-( ,如果大家仲有咩問題
請各位分享吓經歷,等我可以應付到d難題

大宅

您就好啦,我都唔知等到幾時先等到呢日,而家仲成日都嘔奶,飲一枝要成個鍾,如果飲得快會嘔side出黎,仲係3個鍾餵一次,而家3個月11日啦:-(

原文章由 dragonpork 於 07-8-3 10:59 發表
飲一半, 停下, 再飲.
有時嗝到風出來, 有時冇..
終於過咗掃唔到風會嘔的日子了..
I love baby

大宅

原文章由 lv222 於 07-8-6 15:23 發表
您就好啦,我都唔知等到幾時先等到呢日,而家仲成日都嘔奶,飲一枝要成個鍾,如果飲得快會嘔side出黎,仲係3個鍾餵一次,而家3個月11日啦:-(

3個月仲要3個hrs餵一次, 咁真係好辛苦wor, 每餐飲幾多安呀?
我最怕掃風, 有時掃好耐都掃唔到, 餵奶連掃風, 有時要成個半鐘:cry:

男爵府

囡囡而加飲6安7-10分鐘攪掂,唔使停一半再掃先食,一次食完先掃
禁止在戶名,頭像相片,自定義頭銜,個人簽名,使用帶有 商業/個人/團體 廣告或宣傳推介成份之字句/圖片/超連結。

複式洋房

你就好啦, 傻B飲5安要一粒鐘架, 飲完2安就要掃一次風, 掃完風之後就玩奶咀+左擰右擰+合實個口, 好辛苦先食到5安, 如果佢傻咗一次過飲3安, 過一陣佢就會嘔返3安出黎:-(

原文章由 babycoming 於 07-8-6 23:05 發表
囡囡而加飲6安7-10分鐘攪掂,唔使停一半再掃先食,一次食完先掃

伯爵府

醒目開學勳章 BK Milk勳章

我嗰隻唔使掃風好耐喇~
上個月已經係咁, 如果你中間break要掃風, 佢會
咪俾佢一氣咁食囉
跟住坐直個人仔就ur
:loveliness:

首頁

尾頁

跳至