跳至

首頁

尾頁

大宅

明天就係預產期, 但好似無咩動靜, 真係有d心急 , 妳地有無動靜呀?

大宅

原文章由 甜豆 於 07-8-3 10:53 發表
明天就係預產期, 但好似無咩動靜, 真係有d心急 , 妳地有無動靜呀?

我都係8月4日預產架,去醫院CHECK過醫生都話我未有動靜,而且亞b個頭太大,未入盆骨裡面,下星期二要上去催生,試下生唔生到,生唔到就要開刀

男爵府

我都係聽日預產,都係一d動靜都冇,今日個人仲好似舒服左,條腰仲好似冇咁痛添,下個星期三再去廣華覆診,唔知會唔會入埋院催生呢?不過我個心情就變得差左,因仲未見到bb,又見咁多個媽媽既b都出左世,好羨慕~~

大宅

2019勳章

點解好似哩幾日预產期的媽媽都是完全無動靜???

我的心情都已經愈來愈差.....:-( :-(

大宅

我都好羨慕生左bb既8月媽咪~~我都係一d動靜都仲未有
兩個寶貝囡~ 每日更新blog~

http://hk.myblog.yahoo.com/kevinjoey-family/

以 生 命 享 受 生 命 !!

別墅

我都係呀.. 一d動靜都無
如果9號前都無作動, 醫生寫了紙比我入院催生呀

大宅

醒目開學勳章 畀面勳章

我都係,我第二胎啦!:-( :-(日日都宮縮好鬼痛!

[ 本文章最後由 BonnieSuen 於 07-8-3 20:32 編輯 ]

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原文章由 BonnieSuen 於 07-8-3 20:29 發表
我都係,我第二胎啦!:-( :-(日日都宮縮好鬼痛!

me too!!!->日日都宮縮好鬼痛
I am now 2 days over due>.<
dunno when will she come out!!!

大宅

醒目開學勳章 畀面勳章

咁你係米要催生?第二胎又話會早?等了又等!

原文章由 yennie 於 07-8-3 21:55 發表

me too!!!->日日都宮縮好鬼痛
I am now 2 days over due>.<
dunno when will she come out!!!

男爵府

唉~今日就係正日,但都係咁冇動靜,都唔知要等到幾時,想去bb展老公又唔比,今朝仲嬲!九點幾比99嘈醒,仲要話到我唔岩咁喎,話我夜瞓喎,日日係屋企冇野做你想我點呀?低能架!人人都好似佢咁凌晨3點幾去晨操,5點幾返黎再瞓,夜晚未夠9點就熄晒燈瞓就正常呀?好嬲呀~~

大宅

原文章由 Karena1015 於 07-8-4 10:34 發表
唉~今日就係正日,但都係咁冇動靜,都唔知要等到幾時,想去bb展老公又唔比,今朝仲嬲!九點幾比99嘈醒,仲要話到我唔岩咁喎,話我夜瞓喎,日日係屋企冇野做你想我點呀?低能架!人人都好似佢咁凌晨3點幾去 ...

我都係啦! 今日預產期完全無動靜, 個個都打來問生左未, 好大壓力:-( , 我老公都唔比我去BB展 , 不過佢自己一個就去了, 佢話勁多人, D野唔算平. 反而今期惠康做尿片特價仲平, 我早前在藥房
買PAMPERS (NEW BORN) 36pcs 最平都要$44.5 / 包, 但今日我去惠康 $74/2包 . 為37/1包 , 勁平.:-P 快D入貨.

大宅

等下等下又到39週啦,之前個朋友佢個b原本大我個b 2週,但後來她於37週出世了,變相而家大個我個bb越來越多了,我都係身邊的朋友同事成日打來問我生左未,自己都有很大壓力,同埋而家勞工法例好似改左早生就有得補比你但遲左就冇喎,你地清唔清楚點計呀?

洋房

唔係喎,如果遲左應該係有得補喎,好似係照計遲一日就補一日喎。不過都要問下勞工處confirm先得。

各位準媽媽要努力呀!!!!需然遲左d,不過唔好因此而影響自己心情,其實我都仲有4日就預產今日仍然無乜動靜。個心都七上八落,因為身邊3個大肚姊妹都比EDD早出世,預產期比我遲的都已生左,我都好心急,不過都叫自己保持開朗,以免影響亞B。

大家努力呀!!!!:-P

複式洋房

I heard from my HR that only if you take 4weeks before/ 6 weeks after and your baby is due late, they will then compensate you for every day of delay. however, i am not too sure if my HR is right...

原文章由 jojo811 於 07-8-5 23:47 發表
唔係喎,如果遲左應該係有得補喎,好似係照計遲一日就補一日喎。不過都要問下勞工處confirm先得。

各位準媽媽要努力呀!!!!需然遲左d,不過唔好因此而影響自己心情,其實我都仲有4日就預產今日仍然無乜動靜。個 ...

首頁

尾頁

跳至