母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

別墅

bb宜家7日大, 食人奶+補奶粉. 人奶埋身餵. 唔知呀b係咪當左係奶咀咁食. 成日(食飽唔夠個零鐘)就又"搵食". 一埋身比佢食就唔喊. 結果我成晚都無得好訓啦. 第一次做呀媽, 真係唔知點應付. 請問有無人遇過類似的情況?

男爵府

bb初生的日子,真係好累!呢段時間,佢啜得多,就可以幫你盡快上奶!媽媽真係好辛苦,但請你堅持多一兩天(減少補奶粉,bb想食就餵,不要看鐘),慢慢奶量就會因為bb啜得多而有所增加,到時,佢每餐之間就可以隔耐一d了。
當然,媽媽亦要爭取時間休息。
1)bb睡時(不論日頭or夜晚),媽媽都一定要睡 。bb吃奶時,只要幫佢latch on後,自己也閉上眼睡
2)家務不要做,你現在的工作是吃、睡、餵。
3)頭一個月謝絕親友探訪,既可專心睡覺餵奶,又可避免聽到打擊你餵奶信心的說話。
努力呀,一個月後,情況會好好多啦!

原文章由 Ching070723 於 07-8-3 11:44 發表
bb宜家7日大, 食人奶+補奶粉. 人奶埋身餵. 唔知呀b係咪當左係奶咀咁食. 成日(食飽唔夠個零鐘)就又"搵食". 一埋身比佢食就唔喊. 結果我成晚都無得好訓啦. 第一次做呀媽, 真係唔知點應付. 請問有無人遇過類 ...

民房

yes, bb realy suck frequently, even my bb 16 months old , drinks frequently too( full breastmilk , no milk powder ), so , you need to rest, when bb is sleeping , to sleep as well . Hope you feel better soon !

原文章由 Ching070723 於 07-8-3 11:44 發表
bb宜家7日大, 食人奶+補奶粉. 人奶埋身餵. 唔知呀b係咪當左係奶咀咁食. 成日(食飽唔夠個零鐘)就又"搵食". 一埋身比佢食就唔喊. 結果我成晚都無得好訓啦. 第一次做呀媽, 真係唔知點應付. 請問有無人遇過類 ...

別墅

Thank all for your reply. I will try my best to feed my baby, at least full breast feed at night. My baby weights 3.99kg when she was born and now is 4.14kg already. She eats quite much and so have to supplyment milk powder (i don't have enough milk to feed her). Anyway, the feeling of feeding our baby on our own is really good. I won't give up!

原文章由 barbiee 於 07-8-3 13:04 發表
yes, bb realy suck frequently, even my bb 16 months old , drinks frequently too( full breastmilk , no milk powder ), so , you need to rest, when bb is sleeping , to sleep as well . ...

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊