論盡家傭

跳至

子爵府

我個大肚bun話要錢,我想佢因為吾會即刻走..但agent叫我買有得refund既14日open ticket俾佢.都吾知點算好..我驚到時又要俾多次,因為而家問左張機票要成1800連tax咁貴~~究竟買機票定俾錢好呢??

侯爵府

原文章由 ydoris 於 07-8-3 11:52 發表
我個大肚bun話要錢,我想佢因為吾會即刻走..但agent叫我買有得refund既14日open ticket俾佢.都吾知點算好..我驚到時又要俾多次,因為而家問左張機票要成1800連tax咁貴~~究竟買機票定俾錢好呢??

你agent無錯wor, 好小agent會甘要求tim, 通常怕事都會叫僱主順個工人意tim啦

勞工法例係要求你比機票佢返鄉下, 你比$ 佢, 一陣佢用晒, 無$買機票, 你都要出過張比佢

子爵府

哦~~原來法例指明係機票架..唯有買機票俾佢lor~~博佢到時吾再問我攞啦.可吾可以release佢個日先同佢講架,因為我驚佢玩野..?

大宅

Hi hinhinmummy

Do you mean even the maid has acknowledged of receipt of money for air ticket, we are still liable if she doesn't have money to return home after 14 days?:cry:

原文章由 hinhinmummy 於 07-8-3 11:58 發表

你agent無錯wor, 好小agent會甘要求tim, 通常怕事都會叫僱主順個工人意tim啦

勞工法例係要求你比機票佢返鄉下, 你比$ 佢, 一陣佢用晒, 無$買機票, 你都要出過張比佢

跳至