跳至

大宅

請問順產定開刀?
幾多$ 找數?
多唔多人? 使唔使upgrade住2 人房?

thx!

民房

hi, I have just born a BB girl on 11/7 at 仁安 around $37000

大宅

我個仔在7月14日在仁安出世,順產,入院時都已經話要二人房,埋單約2萬1, 因為我生得太快,醫生趕唔切接,黎到淨聯針,收左我二千大元.

醫院都幾full,我隔鄰的床位朝早走,夜晚已經有人入住,同埋有定有理準備好多大陸人.

大宅

原文章由 garnet 於 07-8-4 14:51 發表
hi, I have just born a BB girl on 11/7 at 仁安 around $37000

$37000, 甘貴?! ! 你包咩? thx!

大宅

原文章由 littlehoilun 於 07-8-4 14:55 發表
我個仔在7月14日在仁安出世,順產,入院時都已經話要二人房,埋單約2萬1, 因為我生得太快,醫生趕唔切接,黎到淨聯針,收左我二千大元.

醫院都幾full,我隔鄰的床位朝早走,夜晚已經有人入住,同埋有定有理準備好 ...

第二胎係咪甘快? 你幾點入幾點生? thx

大宅

adacc,

我夜晚9點幾入院,姑娘話開到2度,11點幾開到4度,12點幾穿水,就立刻要生,姑娘拿拿臨推我入產房,未過得切床,入去3分鐘就生左. 姑娘叫住唔好生都唔得.

洋房

我7月31日係仁安醫院生咗B女, 係余醫生幫我開刀, 我係用半身麻醉, 所以老公可以入去手術室陪產, 係生產過程裡係完全清醒, 睇住bb出世, 好開心, 好感動, 用半身麻醉一d都無感覺痛楚, 而且余醫生手勢好好, 第二日我已可以落床, 可以去睇bb同餵人奶啦, 雖然傷口都有痛, 但我一直都好精神, 胃口都幾好, 而且行動自如...., 埋單38,000

大宅

YKTo,

請問妳住2人房定4人房

大宅

我7月25日係仁安生左妹妹, 順產但用左真空產鉗,住2人房, 我request 4人房, 不過因為冇4人房, 所以我要住2人房, 不過姑娘同我係file打我係住4人房, 所以只係package多左$1000, 其他會因住房不同而有所不同的費用(如醫生費...)就用4人房計...

我因為可以用公司staff card係仁安有9折, 結果埋單$29xxx...

洋房

原文章由 waferleung 於 07-8-6 08:53 發表
YKTo,

請問妳住2人房定4人房

我係住四人房, join5日4夜套餐

大宅

我在 '產前產後' 既 '余啟文醫生開刀傷口如何?' post左以下資料,你參考下啦...

我剛剛7月上旬響仁安搵余醫生開刀
package5日4夜, 住4人房, 登記入院至知係咪住到4人房
麻師同兒科Dr. 全部余醫生安排...兒科Dr. 係Dr. WAN

我bb唔需要extra用錢,最後全部夾埋唔駛$38,000落樓

余醫生開刀係要拆線既...day 5 朝拆埋線至出院...
放心拆線完全唔痛
一星期後番余醫生度覆診會check傷口同u/s 子宮內情況
佢仲開左scar gel 查傷口

我個傷口都埋得幾好...
4人房開刀package,唔駛再驗血,食餐散叫唔係餐餐叫,淨加$150買手術室bb出世相cd,daddy唔陪產...bb唔駛extra洗錢...
余醫生收$10,000+$3,000
麻師$3,400
Dr. WAN收$2,500...
余醫生原本都話budget要預$43,000-$45,000
我計過如果住到4人房$40,000上下都應該搞得掂
最後開刀真係唔駛$38000落樓...真係唔係貴過去法國生好多
仁安住院同服務都好唔錯...
My lovely boy Andrew was born!
He is a July piggy!

viv-viv = andrew-mama

大宅

THANKS!!

原文章由 YKTo 於 07-8-6 18:30 發表

我係住四人房, join5日4夜套餐

大宅

開刀真係好貴!

我上胎係法國順產唔係package $9XXX + DR $9000 =$19000有找

但今年加晒價! dr 要我住仁安, 我心中無預算?

好似多好多甘! 而且bb上胎照燈$6000.

跳至