自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

2019勳章

頭先同老公去大快活食飯,老公叫左個咖喱牛腩飯,食左無幾耐見到隔離有個人又係食咖喱牛腩飯,但係個男人碟飯超大碟,咁我就問老公點解人地碟飯咁大碟你果碟咁細既,老公就話"人地加飯咪咁大碟囉",我就問番佢"加飯加幾錢架",佢話唔使錢架,行埋去同佢講就得架啦,我當堂"o"咀,跟住就好留意d人有無加飯,原來大部份人都加飯架,但係係大家樂食飯從來都無見過呢種情況,因為次次都多到食唔哂,個個都食剩架

大宅

原文章由 fanfan0582 於 07-8-3 21:07 發表
頭先同老公去大快活食飯,老公叫左個咖喱牛腩飯,食左無幾耐見到隔離有個人又係食咖喱牛腩飯,但係個男人碟飯超大碟,咁我就問老公點解人地碟飯咁大碟你果碟咁細既,老公就話"人地加飯咪咁大碟囉",我就問番佢"加飯加 ...

大家樂都可以加飯,有啲人係要食好多飯,通常加飯都係2個人食一個餐!

[ 本文章最後由 lolo123 於 07-8-4 00:09 編輯 ]

洋房

我都唔知可以加飯添! 多謝報料.

男爵府

原文章由 損友 於 07-8-3 23:29 發表

之前bk有mami 講過可以ga~
不過我未試過~

超級版主

2019勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 熱血金章 精緻種植勳章 好媽媽勳章 超級版主 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

我次次去都加飯,加完可以再加(因為我全家都多飯少'食送'),好services又扺過大x樂。
盡我一己之力,發放正能量!

侯爵府

畀面勳章

加飯係唔駛錢, 但我會叫佢少飯囉, 不過係冇得平d:-( :-( :-(

男爵府

畀面勳章

我都見過大x樂有人加飯,不過我自己就無加過,有時同個女一齊食都已經好飽.

等待驗證會員

原文章由 損友 於 07-8-3 23:29 發表
我都係想做個好人''遮''

伯爵府

2019勳章

原文章由 召藥師 於 07-8-3 11:32 PM 發表
我次次去都加飯,加完可以再加(因為我全家都多飯少'食送'),好services又扺過大x樂。

乜可以再加架咩????
即係食哂d飯再叫佢加???

大宅

有冇得加餸呢?我通常夠飯唔夠餸啊~

超級版主

2019勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 熱血金章 精緻種植勳章 好媽媽勳章 超級版主 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

原文章由 fanfan0582 於 07-8-4 01:25 AM 發表

乜可以再加架咩????
即係食哂d飯再叫佢加???

走去好客氣同佢講唔夠飯想添,佢就裝一細兜飯俾你。
盡我一己之力,發放正能量!

伯爵府

2019勳章

原文章由 召藥師 於 07-8-4 01:37 AM 發表

走去好客氣同佢講唔夠飯想添,佢就裝一細兜飯俾你。

我以為剩係可以攞飯果時先可以添,乜原來食完唔夠都可以架,仲等我頭先買左個白飯,諗起都好白痴,唔知可以加飯/唔夠飯問佢攞:-(

大宅

講開飯呢樣野,有次我去mega box 的太興餐廳食飯本menu有兩款飯的價錢一款就1碗 $6- 另一款係1碟 $12-我地一開始點餱時已落左1碟點知o黎到就係一個屋企飯碗size我地唔夠食之後呢次就叫一碗一o黎到見到其實同一碟個分別真係唔係好大....超搵苯

伯爵府

原文章由 lolo123 於 07-8-3 21:19 發表

大家樂都可以加飯,有啲人係要食好多飯,通常加飯都係2個人食一個餐!

大家樂睇下邊間好似逸東村同富東村大家都響東涌逸東果間叫佢加飯好似同你玩野咁有時仲少過平時:tongue: 試過叫佢加飯一個大人同一個少朋友點叫兩個餐於是叫佢加飯由於外賣回到家時D飯小到不得了!得一大半碗飯!於是打電話去投訴落返去換比我個員工仲話已經加左飯比你係咁架啦! 跟著叫個經理過來xyz!但富東村果間大家樂真係服務同出品都好D!

男爵府

多謝報料.

大宅

原文章由 fanfan0582 於 07-8-3 21:07 發表
頭先同老公去大快活食飯,老公叫左個咖喱牛腩飯,食左無幾耐見到隔離有個人又係食咖喱牛腩飯,但係個男人碟飯超大碟,咁我就問老公點解人地碟飯咁大碟你果碟咁細既,老公就話"人地加飯咪咁大碟囉",我就問番佢"加飯加 ...

我又係叫親咖喱牛腩飯d飯都要加大 , 另外買飛個陣講埋收銀就會打埋落張飛度.

男爵府

上星期同亞囡游完水.....去食唸兩個人4宝飯唔夠食la叫個六宝飯.....點知覺得有d搵笨.....每樣得1塊....d飯得1碗....亞囡1個人都食得哂.....以後唔再幫親
原文章由 818 於 07-8-4 03:00 發表

我又係叫親咖喱牛腩飯d飯都要加大 , 另外買飛個陣講埋收銀就會打埋落張飛度.

伯爵府

原來係甘~~~~~~~~~~~~~~

大宅

大宅

大x活d飯係少過大x樂架!所以係大x活一定要加飯,係大x樂就要少飯,真過癮!

首頁

尾頁

跳至