親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

別墅

雖然見到陽光普照, 藍天白雲, 但因為雷暴驚告長時間懸掛, 入住3天都未游過水, 連一些bb玩嘅吹氣水池都唔俾玩, 戶外活動又要取消, 好掃興呀!:-( :-(

子爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原文章由 WINGHE 於 07-8-8 12:33 發表
雖然見到陽光普照, 藍天白雲, 但因為雷暴驚告長時間懸掛, 入住3天都未游過水, 連一些bb玩嘅吹氣水池都唔俾玩, 戶外活動又要取消, 好掃興呀!:-( :-(

too bad, i hope good weather on aug/31-sept/1 as I have already booked a room on that day to celebrate my daughter birthday on 8/31.

別墅

記得早d去食早餐, 因為勁多人, 有d人9:00去食已經要坐出面(無泠氣), 再晏d無位添呀. 不過你月尾先去可能好d.

大宅

請問book一晚要幾多 $$, 有無special rate 做緊呢?

原文章由 WINGHE 於 07-8-8 13:18 發表
記得早d去食早餐, 因為勁多人, 有d人9:00去食已經要坐出面(無泠氣), 再晏d無位添呀. 不過你月尾先去可能好d.

別墅

星期日-五 : HK$888,星期六 :HK$1188
SEE HERE
http://www.sino-hotels.com/Hong_Kong_Gold_Coast_Hotel/tc/Special_Offers/Festive/Summer_Water_Wonderland.aspx

大宅

畀面勳章

我上次都係咁,好彩第二日朝早好好天,食完早餐拿拿聲落去游番夠本,仲叫酒店比我哋late check out, 沖埋涼先至走。

別墅

真係掃興呀! 我上個月又係, 原本好好天, 同2個囡囡剛落沙灘玩緊沙都唔夠5分鐘, 突然一下勁雷"膨"一聲勁大, 好似就係頭頂打雷咁, 好驚呀, 我2個女嚇到魂魄都唔齊, 成個沙灘d人嚇到好似打扙走難咁搏命走, 跟住成日都又雷又雨, 為有留係酒店房, 好彩第2朝天氣好番, 晨早就帶2個女去泳池玩. 細女到而家重有陰影, 一提起去沙灘就驚呀.

原文章由 WINGHE 於 07-8-8 12:33 發表

[ 本文章最後由 金豬媽媽 於 07-8-8 14:33 編輯 ]

公爵府

畀面勳章

吓, 我以為女女玩添.

子爵府

原文章由 WINGHE 於 07-8-8 13:18 發表

Hi, thanks for your advising. Hopefully that day will be shinny and not a raining day.

別墅

如果落雨我都無咁嬲, 但其實大部份時間都陽光普照先慶呀, 有好多住客都同佢理論, 甚至講到有嘜嘢事我哋自己負責, 佢都唔肯. 所以d人唯有去沙灘玩.
仲有一樣失敗, 佢有條路可從酒店去沙灘, 但嗰到門SHOCK嘅, 按鐘又要等好耐先有人開.

子爵府

原文章由 WINGHE 於 07-8-8 16:19 發表
如果落雨我都無咁嬲, 但其實大部份時間都陽光普照先慶呀, 有好多住客都同佢理論, 甚至講到有嘜嘢事我哋自己負責, 佢都唔肯. 所以d人唯有去沙灘玩.
仲有一樣失敗, 佢有條路可從酒店去沙灘, 但Ü ...

物今差.你在酒店食dinner buffet or 出外食?沙灘okay嗎?我想果日同囡囡玩畢沙.

伯爵府

[quote]原文章由 WINGHE 於 07-8-8 16:19 發表
如果落雨我都無咁嬲, 但其實大部份時間都陽光普照先慶呀, 有好多住客都同佢理論, 甚至講到有嘜[quote]

如果有雷暴警告,戶外泳池係一定5會開bor~

[ 本文章最後由 小BMom 於 07-8-8 17:37 編輯 ]

伯爵府

duplicate~

[ 本文章最後由 小BMom 於 07-8-8 17:38 編輯 ]

別墅

我哋無喺酒店食buffet, 因怕太多人, 第一晚返咗阿媽度食(好近), 第二晚去咗黃金海岸商場食.
沙灘玩沙都ok但最好唔好落水, 因上次阿女游完出好多粒粒要睇醫生, 所以今次淨係玩沙, 無落水. 另佢有d免費嘅活動, 記得checkin 完就book, 如果唔係好快full.希望係玩得開心d.

子爵府

原文章由 WINGHE 於 07-8-8 17:44 發表
我哋無喺酒店食buffet, 因怕太多人, 第一晚返咗阿媽度食(好近), 第二晚去咗黃金海岸商場食.
沙灘玩沙都ok但最好唔好落水, 因上次阿女游完出好多粒粒要睇醫生, 所以今次淨係玩沙, 無落 ...

Hi WINGHE

Thanks for your info.

大宅

我book左30/8-31/8,係咪電話講左就算,無confirmation比返你架?
raindrop

子爵府

I also made the booking over the phone. Just got a booking reference no.

原文章由 Kitkit 於 07-8-10 18:19 發表
我book左30/8-31/8,係咪電話講左就算,無confirmation比返你架?

子爵府

原文章由 Kitkit 於 07-8-10 18:19 發表

Hi, I think it's okay as I'm also have made a room booking over by phone (same as last year). fyi, I will go to there on 8/31 (in) & 9/1 (out). Luckily, my colleague have a friend worked in this hotel, she has help me to upgrade into 路臺房

大宅

原來有confirmation no. 架,之前無比我,剛剛打去問佢拎返。

原文章由 yuetmama 於 07-8-10 18:42 發表
I also made the booking over the phone. Just got a booking reference no.
raindrop

子爵府

之前 also 無比我 gar, but when I called to change the date, I asked the guy if there was any reference no. jar

原文章由 Kitkit 於 07-8-12 16:35 發表
原來有confirmation no. 架,之前無比我,剛剛打去問佢拎返。

首頁

尾頁

跳至