跳至

首頁

尾頁

大宅

對於工人係我面前錫BB, 真係有D抗拒. 雖然未試過, 或者我地唔係屋企, 佢都會錫BB面珠仔, 不過呢D唔知當無事發生.

你地有無同工人講明唔可以錫BB架?

真係有少少矛盾, 又想工人對仔仔好, 咁對番左工都放心D. 不過又唔想仔仔成日"痴"住工人.

大宅

我都接受唔到, 唔好話面珠仔, 就算其他地方, 我都接受唔到, 不過好在我工人都好識做, 響我面前未錫過, 我返左工我就唔知啦, 但我成日都同自己講啦, 見唔到咪當佢無做囉, 成日疑神疑鬼自己都唔開心, 所以我唔會唸佢d衰野, 只要佢響我面前做得ok就算...

大宅

錫面就無,但會錫下手仔腳仔囉!同埋會嗅下佢個頭咁啦!我都有啲唔鐘意架!但未至於好抗拒果種,諗下佢都係錫bb啫!我諗對住bb自己係好難控制既,除非佢唔錫bb啦!佢有咁既表現起碼我覺得佢都係鐘意阿b,佢多數唔係我面前做,但因為我有整camp所以見到(但佢知道既),但錫咀仔我就一定唔會比佢,就算錫面都唔係幾好,因為我成日都會錫嘛!會好噁心!我諗我要沬返先!

禁止訪問

睛靈勳章

大宅

有次姐姐見我錫BB,佢問我可唔可以錫,我唔係好想,但話唔比又好似hurt到佢咁,我都唔知點答好, 跟住我擺咗老公上枱,話先生唔鍾意,太太都係偷偷哋錫.

咁姐姐有無偷偷哋錫我就唔知,但起碼我見唔到......眼不見為淨

原文章由 kittykid 於 07-8-13 23:58 發表
對於工人係我面前錫BB, 真係有D抗拒. 雖然未試過, 或者我地唔係屋企, 佢都會錫BB面珠仔, 不過呢D唔知當無事發生.

你地有無同工人講明唔可以錫BB架?

真係有少少矛盾, 又想工人對仔仔好, 咁對番左工都放心D ...

大宅

關於錫錫問題
首先無論邊個人好, 你會唔會比BB佢錫錫
99...62...工人...外公...外婆...家姐...哥哥.......
我自己係:面仔都可以接受, 但嘴嘴就係媽咪爸爸專利
生於2007年2月17日(3.93kg), 我是水瓶豬 :-D
Welcome to my blog
http://hk.myblog.yahoo.com/sorbpapa

大宅

下...我地都係錫面仔咋, bb咁細個, 我同老公都唔敢錫佢咀仔, 驚有細菌...如果有第二個錫左bb咀仔, 我一定打爆佢個頭! 我個女既初吻仲未送出架...

原文章由 Keith0217 於 07-8-14 10:57 發表
關於錫錫問題
首先無論邊個人好, 你會唔會比BB佢錫錫
99...62...工人...外公...外婆...家姐...哥哥.......
我自己係:面仔都可以接受, 但嘴嘴就係媽咪爸爸專利

侯爵府

原文章由 karryho 於 07-8-14 11:03 發表
下...我地都係錫面仔咋, bb咁細個, 我同老公都唔敢錫佢咀仔, 驚有細菌...如果有第二個錫左bb咀仔, 我一定打爆佢個頭! 我個女既初吻仲未送出架...

Karry:

你都好勁喎, 忍到唔鍚囡囡既咀仔. 我晞晞個初吻出世頭幾日比左佢豆囉! 仲係我迫佢快d鍚架, 因為我忍唔到要鍚佢咀仔, 但又答應初吻比爸爸!!

工人一定唔可以鍚bb, 我連見到62鍚晞晞塊面我都想喊. 如果係工人鍚, 我諗我會...... 唉, 諗唔到一個形容詞可以形容呀! 又係個句囉, 見唔到就當無, 見到就死! 一定發癲呀!!!

大宅

我忍到, 我老公就麻麻地啦, 之前成日都想錫咀咀, 我一見到就話佢, 佢就會作狀錫落去...

原文章由 jjwmkk 於 07-8-14 11:11 發表

Karry:

你都好勁喎, 忍到唔鍚囡囡既咀仔. 我晞晞個初吻出世頭幾日比左佢豆囉! 仲係我迫佢快d鍚架, 因為我忍唔到要鍚佢咀仔, 但又答應初吻比爸爸!!

工人一定唔可以鍚bb, 我連見到62鍚晞晞塊面我都想喊 ...

大宅

係囉, 星期日我個friend(0307媽咪)帶埋BB女來我屋企玩, 我見到佢地既工人姐姐時不時就錫BB女一啖, 唔知點解, 睇到我都有D "MUNG MUNG"地.

跟住我問個friend, 點解咁樣, 佢又係話, 佢要錫, 唔比佢錫, 唔知佢會點諗喎. 勁無奈.

別墅

有架!!!工人都有鍚面仔..............我只可以接受面仔,其他地方就
noway!!!!
伊淋公主 :-)2007年2月13日出世
http://hk.myblog.yahoo.com/kwongyilam0213

別墅

原文章由 jjwmkk 於 07-8-14 11:11 發表

Karry:

工人一定唔可以鍚bb, 我連見到62鍚晞晞塊面我都想喊 ...

我日日都鍚囝囝個咀, 重要鍚好多次, 鍚到囝囝都嫌我煩, 而家我一 "隊" 個頭埋去佢就 ee ahah 猛咁 "另" 頭, 唔比我鍚, 我係都要鍚佢既話, 佢就喊比我睇.:-(

侯爵府

佢要錫... 你鬼知咩... 唉... 我成日都覺得... 邊到要求到禁多...
只要佢愛錫 BB... 我咩都無求喇...

我地一家人, 公公婆婆, daddy, 同我都好 like 錫 BB 面豬仔嫁... 我同婆婆都好 like 錫 BB 咀仔... hehe...

同埋... 我打算BB 識野開始... 我會成日同佢講 i love u...hug hug 呀...果 D.... 希望打破中國人既觀念... 因為我比較 buy 外國人既 好 close 既 family 感覺... 唔會好似中國人咁下下daddy mami 就要高高在上...

[ 本文章最後由 RonicaKwok 於 07-8-14 12:55 編輯 ]

大宅

ronica,

講得岩, 我都好似你咁, 成日同仔仔講"i love u", 講完之後就"咀"佢一啖.

每日番工出門口之前, 都會同仔仔hug一hug

原文章由 RonicaKwok 於 07-8-14 12:51 發表
佢要錫... 你鬼知咩... 唉... 我成日都覺得... 邊到要求到禁多...

我地一家人, 公公婆婆, daddy, 同我都好 like 錫 BB 面豬仔嫁... 我同婆婆都好 like 錫 BB 咀仔... heh ...

大宅

媽咪錫咀咀真係好自然 點可以忍
我個大女依家升中二, 我都仲係攬住佢錫錫, 攪到佢只准我係屋企先可以錫咀咀, 話怕比同學見到會笑佢
生於2007年2月17日(3.93kg), 我是水瓶豬 :-D
Welcome to my blog
http://hk.myblog.yahoo.com/sorbpapa

別墅

我連工人鍚bb額頭都唔係好鍾意ga

侯爵府

原文章由 RonicaKwok 於 07-8-14 12:51 發表

我地一家人, 公公婆婆, daddy, 同我都好 like 錫 BB 面豬仔嫁... 我同婆婆都好 like 錫 BB 咀仔... heh ...

我好同意你講法, 所以好早期已經日日同晞晞豬講 "I love you"(不輪係屋企定係出街都照講). 每次講既時候, 晞晞都發出一d 好似貓仔好舒服既叫聲, 好似好怕羞甘! 我覺得佢明 "I love you"點解架! 可能加上佢feel到我講 lee 句時, 聲線特別溫柔喇!! 將來亦會要求佢同我甘講. 外國人唔會介意將 "I love you" & "give me a hug" 掛係口, 成日講同做. 好warm 好 close! 甘樣表達愛意最直接, 又易明!! 唔知如果要求晞晞將來大個仔都 鍚我塊面, 佢又肯唔肯呢?
0703 晞媽路過

首頁

尾頁

跳至