家事百科

跳至

首頁

尾頁

男爵府

連牆腳牆身嘅批灰都剝落,我係新房入住幾個月就出事,房署整咗幾次都唔得,最後同我重舖廁所地台,已經做好咗1個月,但仍然有水滲,情況未有好轉,重越嚟越嚴重,今日又再嚟睇過,話會再做多一次防水工程,話再唔得佢哋先再傾點處理(但唔係同我傾喎),而家真係好困擾,真係唔知重要攪幾耐,有無JM可以話我知,我可以點做

男爵府

引用:連牆腳牆身嘅批灰都剝落,我係新房入住幾個

原帖由 溫柔 於 14-03-19 發表
連牆腳牆身嘅批灰都剝落,我係新房入住幾個月就出事,房署整咗幾次都唔得,最後同我重舖廁所地台,已經做好 ...

男爵府

回覆:公屋廁所地台滲水出廳,地板都浸梅晒

伯爵府

你係咪有浴缸,可能係果道出事,我果陣都係咁,換左無晒事,房處d人唔想做野架,你應同佢講咁搞法係咪你陪返裝修先

男爵府

引用:你係咪有浴缸,可能係果道出事,我果陣都係

原帖由 thomas_so33 於 14-03-19 發表
你係咪有浴缸,可能係果道出事,我果陣都係咁,換左無晒事,房處d人唔想做野架,你應同佢講咁搞法係咪你陪 ...
無浴缸,係企缸嚟,但已經連企缸個地台已經揼過再重舖,但仍然係咁

男爵府

引用:Quote:原帖由+thomas_so33+於+14-03-19+發

原帖由 溫柔 於 14-03-19 發表
無浴缸,係企缸嚟,但已經連企缸個地台已經揼過再重舖,但仍然係咁

...
換單位,房屋暑根本都做唔到嘢,一日整到點都冇用

男爵府

引用:Quote:原帖由+溫柔+於+14-03-19+發表無浴缸

原帖由 joycewai 於 14-03-20 發表
換單位,房屋暑根本都做唔到嘢,一日整到點都冇用
可以換單位?我啱啱先搬係嚟,錢都用晒係呢度,換單位比我都無錢再裝修

伯爵府

直接去房處投诉啦,咁整好唔知玩到幾時

男爵府

引用:直接去房處投诉啦,咁整好唔知玩到幾時

原帖由 thomas_so33 於 14-03-20 發表
直接去房處投诉啦,咁整好唔知玩到幾時
入伙10個月,但已經攪咗差唔多半年了

伯爵府

一係打去報管啦

版主

2018復活節勳章 版主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

個零月又攪成咁, 似有喉/渠漏, 唔係地台滲水.

溫柔  住咗4個月到先出事  發表於 14-3-20 13:27

男爵府

引用:Quote:原帖由+thomas_so33+於+14-03-20+發

原帖由 溫柔 於 14-03-20 發表
入伙10個月,但已經攪咗差唔多半年了
當初你入黎住又冇睇清楚d地方??

男爵府

引用:Quote:原帖由+溫柔+於+14-03-20+發表入伙10

原帖由 joycewai 於 14-03-20 發表
當初你入黎住又冇睇清楚d地方??
就係住咗幾個月先開始有滲水,收屋時已經試過晒啲嘢都唔覺有問題

男爵府

引用:一係打去報管啦

一係打去報管啦
佢唔係唔幫我整,只係整極都整唔好

伯爵府

現在房處果d咩都唔識架,你咁講你接受佢無了期整呀,你有無問佢係咩問題先,

男爵府

引用:現在房處果d咩都唔識架,你咁講你接受佢無

現在房處果d咩都唔識架,你咁講你接受佢無了期整呀,你有無問佢係咩問題先, ...
而家我都好無奈,唔知可以點好,嚟睇嘅所謂工程部嗰2個男仔,我唸佢哋最多都係20出頭佢哋話下星期安排打防水針,打完又話等1個月睇下work 唔work

伯爵府

你都幾得意,明知佢二個無料你由得佢試,當你白老鼠你都接受,你都明知佢地無料點解唔問佢地經理係發生咩事,維修係要知道出現咩問題先做,唔係試下試下,你不如去房處搵經理傾,佢地唔識or無信心搞好,不如你自己搵人返來本本問返佢地取錢啦,重有,起得地台一定會加左防水架啦,你又話佢地打咩防水針,真係一個笑話

公爵府

畀面勳章

回覆 thomas_so33 的帖子

有錢邊個唔識搵出面專業人士做, 房署唔洗自己比, 問題係整唔掂, 工程既野唔係個個都識, 上黎問下意見! 唔洗咁mean呀!

溫柔  多謝你明白我!  發表於 14-3-20 14:24

男爵府

引用:你都幾得意,明知佢二個無料你由得佢試,當

你都幾得意,明知佢二個無料你由得佢試,當你白老鼠你都接受,你都明知佢地無料點解唔問佢地經理係發生咩事 ...
如果我自己搵人整,有咩問題房署都唔會負任何責任,分分鐘比佢話係我整成咁

男爵府

回覆:公屋廁所地台滲水出廳,地板都浸梅晒

我Day1開始已經搵咗大廈主任跟進,因為係廁所地台結構出問題,維修工程嘅嘢佢只可以同我pass比工程部,整完一次又一次,我真係好煩,我只係1個c9,唔係做裝修,唔係咩都識,又唔知我可以同房署點傾,可以爭取啲咩,同下一部要點做,定我要默默接受佢哋嘅安排,所以先問吓大家

首頁

尾頁

跳至