嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

民房

咁多位靚媽咪, 近日發現我個B用PAMPERS片片勁大陣尿壓味呀!
半年前用初生時都唔覺嫁, 但而家每蓬亞B尿尿後好自然陣味就會出黎, 勁到離遠都文到呀! 初時以為我自己覺得啫, 但原來身邊的親友同去健康院時吹開水的媽咪都覺呀, 重要賣到咁貴添, 所以我地決定用埋手頭上的存貨就轉其他牌子喇!:lol :lol

男爵府

PAMPERS 差左,FITTI 又差左,我唔鍾意用HUGGIES,仲有什麼
原文章由 潮人媽媽 於 07-8-16 15:15 發表
咁多位靚媽咪, 近日發現我個B用PAMPERS片片勁大陣尿壓味呀!
半年前用初生時都唔覺嫁, 但而家每蓬亞B尿尿後好自然陣味就會出黎, 勁到離遠都文到呀! 初時以為我自己覺得啫, 但原來身邊的親友同去健康院時吹 ...

大宅

heard some mummy say nepia not bad
u can try...
原文章由 catmilkw 於 07-8-16 16:15 發表
PAMPERS 差左,FITTI 又差左,我唔鍾意用HUGGIES,仲有什麼

大宅

我已一早放棄左pampers啦,,用緊nepia,,幾好又經濟.

民房

原文章由 jess0331 於 07-8-16 16:55 發表
heard some mummy say nepia not bad
u can try...

尼飄唔得喎, 我朋友買左1包黎試, 超後悔, 因塊片片重厚過我地d巾巾呀!!!!

民房

原文章由 catmilkw 於 07-8-16 16:15 發表

而家好多人用"大王" 同"Unicharm" 我都打算買黎try try, 我只知好貴囉, 差不多稱得上係<尿片皇>呀!!:lol: :lol:

洋房

係啊, 我都覺得啊,自從 Pampers 轉左新裝之後, 吸水力無以前咁強, 當我個bb側身睡個陣時, 仲會係腰部流尿出黎添, 後來我都轉左用 Huggies, 比 Pampers 好一點, 但係當我同bb出街咩佢個陣時, d尿就好易係(比)位流出, 流到我條褲都有,同埋半夜要起身換片, 如果唔係就會搞到d衫濕晒, 好煩,nepia 我都用過, OK啦, 但係我比較鐘意用超薄乾爽個隻, 計起上黎係藥房買nepia 會貴過 Huggies 少少, 所以我都唔知有邊隻好用

民房

我而家暫時用緊FITTI同HUGGIES, 覺得OK, 但用完後會買其他牌子黎試, 邊隻平用邊隻, 因為用得太粗喇! 所以越平越好囉!!!!

水晶宮

2024年龍年勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我仔就係在上年年尾穿不到 L碼 PAMPERS, 開始要轉 XL 時, 去到 MANNINGS 發現 XL碼 係 MADE IN CHINA

我就無用 PAMPERS, 轉用 GOON, 一用就用到而家, VERY GOOD, 無漏尿

我買一包比我同事果囡囡, 連佢工人都話, 咁多只片中, 最好係佢.

原文章由 潮人媽媽 於 07-8-16 17:14 發表

而家好多人用"大王" 同"Unicharm" 我都打算買黎try try, 我只知好貴囉, 差不多稱得上係呀!!:lol: :lol:

別墅

i feel the same problems, now i change to unicharm & Goon. sometimes they have different cartoons as well.
pampers is now made in China....

男爵府

開心吸收勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 陪月勳章

我個b出世時用huggies,後來發覺pampers好似平d,就用佢啦,但係就發覺佢有d'壓"味,後來都轉番huggies,ok啦

禁止訪問

畀面勳章

男爵府

haha, 我發現咗一排啦, 我同我老公講, 佢就話我個鼻有問題wor , 我個仔夜晚瞓瞓下要同我哋瞓, 個patpat一對住我我真係頂唔住, 要擰向另一面瞓

原文章由 潮人媽媽 於 07-8-16 15:15 發表
半年前用初生時都唔覺嫁, 但而家每蓬亞B尿尿後好自然陣味就會出黎, 勁到離遠都文到呀! 初時以為我自己覺得啫, 但原來身邊的親友同去健康院時吹 ...

複式洋房

原來咁多媽咪都發現呢個問題呀,我仲以為係我敏感(因我係新手媽媽) huggies都冇呢個問題呀,我轉左unicharm-winnie the pooh,就冇呢個臭味問題,質地仲ok soft.

男爵府

原文章由 szeszes 於 07-8-16 19:55 發表
我仔就係在上年年尾穿不到 L碼 PAMPERS, 開始要轉 XL 時, 去到 MANNINGS 發現 XL碼 係 MADE IN CHINA

我就無用 PAMPERS, 轉用 GOON, 一用就用到而家, VERY GOOD, 無漏尿

我買一包比我同事果囡囡, 連佢工人 ...

想問吓Goon中文叫咩?係米好易買ga?幾錢一包ga?sorry太多問

侯爵府

2024年龍年勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

我都發覺有味呢個問題, 我一開包片, 未用前已經聞到一陣消毒左既化學味, 一吸左尿仲難頂, 直情"押"。

複式洋房

原文章由 anita_yps 於 07-8-16 22:52 發表
我都發覺有味呢個問題, 我一開包片, 未用前已經聞到一陣消毒左既化學味, 一吸左尿仲難頂, 直情"押"。

我都發覺bb呢排d片片有陣味>.<:tongue:

複式洋房

原文章由 cherry0907 於 07-8-16 22:21 發表

想問吓Goon中文叫咩?係米好易買ga?幾錢一包ga?sorry太多問

GOON=大王

YOU CAN BUY FROM "EAST TRADING WEST"
SIZE Around ONE DOLLAR SOMTHING hk$1.xx

複式洋房

sorry,
SIZE L-hk$84/pack

mAIL adress FOR YOUR REF:

http://www.etwhk.com

I always drive my car go there buy 片,
because they will refun$200 when you have collect
10 stamp

別墅

我都覺呢排d片片(size M)有陣味........我仲以為自己個鼻有問題添, 係好"押"~~~~
咁卓悅有冇GOON賣? GOON 既size同Pampers係咪一樣架?

首頁

尾頁

跳至