跳至

首頁

尾頁

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

請問有無人知1包Heinz 淮山米糊係咪唔夠份量去代替1餐奶架? 呢一兩日亞女都係食哂1包米糊之後仲要扭奶食, 我開多2oz 奶佢照樣食哂, 究竟真係唔夠飽定唔知飽呢, 好confuse......

用戶要求終止服務

好媽媽勳章

我開一包雀巢糊仔俾阿b食,佢個幾鐘之後就扭奶,之後一口氣飲晒7安奶

原文章由 jeje 於 07-8-16 20:33 發表
請問有無人知1包Heinz 淮山米糊係咪唔夠份量去代替1餐奶架? 呢一兩日亞女都係食哂1包米糊之後仲要扭奶食, 我開多2oz 奶佢照樣食哂, 究竟真係唔夠飽定唔知飽呢, 好confuse...... http://www.hk-laufamily.com/_7 ...

大宅

好媽媽勳章

我覺得阿b食o左糊仔之後都好似大食o左

複式洋房

小楟楟每日食完米糊幾個鐘後都會扭奶飲.都唔知係咪真係大食咗呢???

「教養孩童,使他走當行的道,就是到老,他也不偏離.」箴22︰6

複式洋房

我個b食咗一餐米糊後,飲多咗水,啲奶就食少咗!

複式洋房

我個b仔食完米糊之後個半鐘就要飲返7安奶先夠....所以我覺得係唔可以代一餐

複式洋房

我阿B如果夠鐘食奶果陣先俾米糊佢食. 佢會邊食邊喊, 食3,4啖就唔食狂喊0勒. 跟住俾返奶奶就狂咀. 好似餓狼咁. 所以我試左3日就冇再俾米糊佢食. 等過多半個月再試試.

洋房

我個仔都係食半碗,沒有一餐奶的份量,所以我沒有代替一餐奶,只是餐與餐之間餵,奶就照飲。

男爵府

我bb就食得好好....今日仲開始代替一餐奶添

男爵府

你哋有無發現雀巢米糊有少量啡色的微粒?

洋房

我覺得係可以ge~but要沖5湯匙份量low~我隻豬都係食雀巢米糊ga~:mrgreen: :tongue:

大宅

咁你用幾多份量既米糊就可以當一餐奶呀?

原文章由 michellehung 於 07-8-18 22:25 發表
我bb就食得好好....今日仲開始代替一餐奶添

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

見妳地都話可以代1餐其實唔通係Heinz 1包份量小得滯? 包裝袋上寫用150ml 溫水開, 其實咁杰應該夠飽架, 亞女平時都係食180ml 奶之嘛, 噚晚仲誇張, 食完糊仔要食多100ml 奶先夠, 不過見佢呢排唔再厭奶食返正常份量都照比佢食啦, 亞女厭左奶兩個月磅數維持18磅一d 都無重過, 心都痛呀.

伯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

原文章由 mukziyc 於 07-8-17 22:53 發表
我個b食咗一餐米糊後,飲多咗水,啲奶就食少咗!

我阿b都係呀....而家食一餐糊仔,三餐奶(6安)jar..
但飲多左水lor

伯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

原文章由 Vanessa_Li 於 07-8-18 22:34 發表
你哋有無發現雀巢米糊有少量啡色的微粒?

我都見倒有呀...係咪正常架

首頁

尾頁

跳至