夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

同C6拍拖7年, 上年籌備婚禮時候知道有左bb ,大家都無咩心理準備下,依家bb就快出世,點知前2晚俾我發現C6同人曖昧左幾個月,但對方接受唔到佢有家庭話要放棄,追問下C6講左好多呃呃氹氹既說話,但我一句都聽唔入耳,只覺得佢有好多野隱瞞,因之前佢地係同事關係,所以好多時好多野我都無刻意過問,有時知道佢地其實單獨去食飯但係佢會呃我話一班人去。 本身自己好難信任一個人,拍拖時亦用左好幾年時間去建立安全感,點知一結婚就咁,有bb頭幾個月時情緒好唔穩定,成日擔心自己會令C6有太大壓力,距離好似遠左,以為係7年之癢既時候有小小突破係好事,點知 bb 4月就出世,放緊產假又無咩好做成日亂諗野,前晚知道後瞓唔到教食唔到野,唔想影嚮bb ,係屋企人朋友面前又要忍住真係好辛苦,依家真係好唔開心好無助 ,唔知再用咩心態去面對佢,只係同左2個好朋友呻下,唯有上黎抒發下

子爵府

回覆 fforfion 的帖子

不要老是想不好的事情,畢竟你和C6拍拖七年了,大家一起一段長時後感情自然地會變淡,加上籌備婚禮又碰上了有BB,你們雙方都還沒有真的準備好作為父母的角色,或許就是這些煩惱令他和那位女同事走近了,但現在女同事選擇不再糾纏,你亦應好好想想,應怎樣去重新把已冷下來的感情升溫,你必須要嘗試去相信他,否則你們的距離只會越拉越遠。BB就快出世了,你們是BB的父母,這是人生的一個大變化,不妨多爭取機會去關心他,大家多溝通,你自己先不要胡思亂想,事情已經發生了,尤幸對方清醒,懂抽身。你要好好爭取機會,努力為自己,為孩子和C6重新把感情提升。要對自己有信心,可以走進婚姻,不是一件容易的事,是需要兩個人不斷地努力,只要你C6願意回頭,我相信你們兩人一起努力,一定可以重新開始的!

加油!
mc <()>

複式洋房

回覆:....7年之癢?

既然那女同事接受唔到你c6結左婚,選擇退出,咁佢地都唔會再有進一步既發展,而家最緊要就係選擇相信你c6,對你對bb都會好,好好養好身子呀。

男爵府

其實你c6佢點諗,你地有冇傾過,人地放棄唔代表你c6唔會死纏人ga wor, 攪清楚你c6想點先啦。

加魚  同意  發表於 14-3-21 19:01

大宅

唯有相信他,BB就快出世不要想太多,做個快樂媽媽

大宅

唔好諗佢地既野住!最緊要係bb..生完bb先再算啦!

首頁

尾頁

跳至