自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

剛收到電話,佢話要更新訊號,要加我$48,由138加到196
有冇搞錯,我合約到2015/2

子爵府

大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

吓!有得甘

子爵府

畀面勳章

回覆:TVB收費電視,未完約要加價,有冇搞錯

我以前join過,無啦啦cut咁d台都夠膽死,簽約時明明有,完約無再join

子爵府

我合約到2015/9,上個月都試過你咁0既情形,係佢地D消售手法,
當時我話我唔要你加台比我睇,亦冇理由未約滿就同我cut舊約再續兩年新約,
佢就即時cut我線,我打番去熱線問,職員話唔同意就唔會同我起新約,
叫我放心喎.你再打去熱線問下啦.

男爵府

係我即cut

大宅

2018復活節勳章

回覆:21520826 的帖子

呢個收費電視奸到死,之前俾D銷售人員誤導簽左約,到期即cut,依家間中打黎sale,聽到即cut線

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 熱血勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

唔係掛, 我都有收費台喎
我要記低 這些 那些 全部心事 從筆尖話你知
每兩天一次 你要揭開 信箱 接收 甜蜜故事
郵差會配合地 投入 我隔空的愛意

男爵府

我都有join喎仲未完約

大宅

引用:呢個收費電視奸到死,之前俾D銷售人員誤導簽

原帖由 winwingirl 於 14-03-21 發表
呢個收費電視奸到死,之前俾D銷售人員誤導簽左約,到期即cut,依家間中打黎sale,聽到即cut線

...
点奸法丫?啱啱join左幾個月要$198,佢話可以睇波,係睇到不過我簡中文聲都係講英文

別墅

收費電視確係多也睇

水晶宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章

佢未完約就加價即係違反合約, 你咪話cut左佢囉.....

伯爵府

剛剛佢打黎,話同個經理傾過,收我178得啦喎,真係皇恩浩蕩

我堅持唔俾佢CUT我線

珊瑚宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

當年派左2個靚仔上黎話要入屋望一望個電視d信號睇下有冇問題,我見佢地有工作證,2個人又老老實實咁就俾佢地入屋啦,望完個電視就開始sale,我又耳仔軟簽左2年約,$98@一個月,唔夠3個月打黎話要加台俾我,我只需加返xx元就ok la,我即時拒絕,之後間中都有打黎話要幫我加台;到今年我就快完約,又有人打黎,個職員講得好有技巧,係咁話有咩咩咩台加俾我,我會有咩咩咩睇,佢未講完,我問佢一句係唔係要簽另一份約?佢話我一同意就會轉加多2年約,只需加多$xx;又被我拒絕
滿約一個月前已通知佢地唔續約,跟住就精彩啦!每3日打打一次黎,係咁叫我簽新約,俾乜乜乜優惠價、員工價、試睇價、舊客價.......... 到最後話只想留住我呢個客$1@1日,已經同佢講我唔開電視架!!! 佢都可以話$1@日咋嘛~~~

水晶宮

畀面勳章

引用:當年派左2個靚仔上黎話要入屋望一望個電視d

原帖由 丫雅 於 14-03-21 發表
當年派左2個靚仔上黎話要入屋望一望個電視d信號睇下有冇問題,我見佢地有工作證,2個人又老老實實咁就俾佢地 ...
當年我同你一樣………點知搬入天水圍就話條線系同now租…我話當日你話搬就唔加價…佢話一系硬食98…但冇得睇…一系就136一個月…我簽左…但好像就完約了…我唸我cut硬

伯爵府

我係因為兒童台才簽既,到期仔仔話唔睇咪cut,點知條友話我虐待個仔,抽筋

珍珠宮

有得咁既咩?

珊瑚宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

Yee0113 發表於 14-3-21 18:43
當年我同你一樣………點知搬入天水圍就話條線系同now租…我話當日你話搬就唔加價…佢話一系硬食98…但冇得 ...
cut線? 佢會搵唔同人打俾你,求你續約

水晶宮

水晶宮

畀面勳章

引用:Quote:Yee0113+發表於+14-3-21+18:43+當年

原帖由 丫雅 於 14-03-21 發表
cut線? 佢會搵唔同人打俾你,求你續約
咁低能?

男爵府

試下打去電訊管理局投訴

首頁

尾頁

跳至