心聲留言

跳至

首頁

尾頁

大宅

BK Milk勳章

職場小人多, 尤其某d女人, 無中生有, 成日講我哋部門是非.
雖然明白做好本份, 但都會難免唔開心.
唉.....

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

人在江湖, 身不由己

rachel_ching  X2  發表於 14-4-4 00:37

侯爵府

HappyBread 發表於 14-4-3 10:44
職場小人多, 尤其某d女人, 無中生有, 成日講我哋部門是非.
雖然明白做好本份, 但都會難免唔開心.
唉.....:i ...
大把呢啲8婆小人

rachel_ching  Agree  發表於 14-4-4 00:38

珍珠宮

15週年勳章

之前遇著個PK同事, 成日好似想撩交打(以為山東婆身型會WIN梗咁)

queeniesuen  你形容得好好笑.... 山東婆身型...哈哈哈!!  發表於 14-4-3 17:22

伯爵府

...

大宅

其實有人既地方就有, 大, 細公司都有呢D人, 真係無得避...
最慘我係比人針對果個, 但竟然有人以為係我先針對人....

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

小人一定有, 淨在多或少, 仲要日日對就死得.. ...唉!!
女人, 因為內涵而神采飛揚; 女人, 因為自信而美麗。

大宅

BK Milk勳章

Hi-Fi 發表於 14-4-3 14:26
小人一定有, 淨在多或少, 仲要日日對就死得.. ...唉!!

就係日日對先唔開心, 見到佢扮晒nice 先更唔喜歡.
依家日日唔想返工, 見住d 虛偽嘅人,心情就低落!

rachel_ching  Me too  發表於 14-4-4 00:38

大宅

BK Milk勳章

lalachi 發表於 14-4-3 14:18
其實有人既地方就有, 大, 細公司都有呢D人, 真係無得避...
最慘我係比人針對果個, 但竟然有人以為係我先針 ...

咁你點樣面對?

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

HappyBread 發表於 14-4-3 14:41
就係日日對先唔開心, 見到佢扮晒nice 先更唔喜歡.
依家日日唔想返工, 見住d 虛偽嘅人,心情就低落!:thinkin ...
我公司都有, 仲要同dept. 唯有做好自己當睇佢唔到....
女人, 因為內涵而神采飛揚; 女人, 因為自信而美麗。

大宅

BK Milk勳章

Hi-Fi 發表於 14-4-3 14:44
我公司都有, 仲要同dept. 唯有做好自己當睇佢唔到....
我都係同 dept , 但唔同 team...
小人佢梗係唔知佢傳 d 是非, 已經到我哋 team 度, 成日仲响我哋面前出現..
討厭呢d 女人!!

男爵府

回覆 HappyBread 的帖子

同意
仲有懶人、蠢人、賤人

rachel_ching  X2  發表於 14-4-4 00:39
HappyBread    發表於 14-4-3 21:45

水晶宮

有啲男人仲衰過女人, 8過8婆, 小氣記仇, 周圍講是非, 聲大夾無準, 有錯卸膊, 人錯佢踩, 口是心非, 黎橫折曲, 咒人為樂, 極品到咁真係令我大開眼界
生得積極, 老得開心
病得舒服, 死得安樂

大宅

引用:回覆+HappyBread+的帖子同意仲有懶人、蠢人

原帖由 blinkgogo 於 14-04-03 發表

同意
Totally agree

大宅

BK Milk勳章

引用:回覆 HappyBread 的帖子有啲男人仲衰過女人

原帖由 琛媽 於 14-04-03 發表

有啲男人仲衰過女人, 8過8婆, 小氣記仇, 周圍講是非, 聲大夾無準, 有錯卸膊, 人錯 ...
好彩未遇過咁cheap嘅男人!

水晶宮

引用:回覆+HappyBread+的帖子有啲男人仲衰過女人

原帖由 琛媽 於 14-04-03 發表

有啲男人仲衰過女人, 8過8婆, 小氣記仇, 周圍講是非, 聲大夾無準, 有錯卸膊, 人錯 ...
Yes...

侯爵府

開心吸收勳章 好媽媽勳章

回覆:HappyBread 的帖子

呢d人無處不在

rachel_ching  Sure  發表於 14-4-4 01:24

公爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

人性本惡

大宅

唔開心一定有, 但其實我都無野可以做到, 只可以做好自己, 唔好比位人地入到
好早期時我已經知呢個同事唔like我, 同我講野會有骨, 我都忍左好耐唔出聲. 之後有次呀頭我我傾開呢個同事, 我先忍唔住講有呢d情況發生, 不過佢唔信..

到而家, 成個dept都知呢位同事唔like我, 每次同我講野都勁無禮貌. 好都有其他同事知道我係被動果個, 但點都會有人唔明.

別墅

最怕係個啲外表清純,內裡陰險, 公司有一個.我被玩佐成年,個樣成日扮可憐,原來牆頭草, 好在天有眼, 大家知佢籠野, 不過唔會好佢杯葛人, 要有大愛. 但唔會深交,我冇嬲佢, 只怪自己蠢**小心外表勁純情,唔多出聲個隻**

首頁

尾頁

跳至