在職全職

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問ACCA Professional Level 考邊2科比較容易? Taxation 嗎?
(只做過Commercial Firm, 未做過Audit 的)

P4 Advanced Financial Management
P5 Advanced Performance Management
P6 Advanced Taxation
P7 Advanced Audit and Assurance

另外, 考完ACCA係點樣簽EXPERIENCE 的呢? 唔簽係咪唔得嫁?

大宅

引用:請問ACCA+Professional+Level+考邊2科比較

原帖由 Kathy_1016 於 14-04-04 發表
請問ACCA Professional Level 考邊2科比較容易? Taxation 嗎?
(只做過Commercial Firm, 未做過Aud ...
P5 可以考慮。
要睇下你既強項是哪方面。

簽經驗,一定要。
可以隨時做,唔洗等考完先做。

珍珠宮

回覆:考ACCA 的媽媽

我都想問,我做緊com sec, 都想考完牌讀返個會計master, 補幾份卷考個會計牌,但唔知exp 點簽

我係諗做com sec 有埋會計qualifications會較好,個"牌"反而唔係好重要,但係只得個master 又唔知夠唔夠照,算唔算係一個adequate 既 quali...

大宅

回覆:Kathy_1016 的帖子

P5& p6 對做commercial 比較容易。

Kathy_1016  好的, 謝謝  發表於 14-4-7 09:09

大宅

回覆 julinata 的帖子

謝謝你的意見, 但請問簽經驗是不是所有公司/ 所有上司 都簽得?

大宅

引用:回覆+julinata+的帖子謝謝你的意見,+但請問

原帖由 Kathy_1016 於 14-04-07 發表
回覆 julinata 的帖子

謝謝你的意見, 但請問簽經驗是不是所有公司/ 所有上司 都簽得?
我的資料唔update,請你打去問為準。

唔洗辦公時間打,隨時打去問都得,條線會飛去英國,佢地會答得清楚啲。

我有時覺得香港果啲職員麻麻地,咩都唔知。

首頁

尾頁

跳至