美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

好唔開心試佐好多cream,之前又攪到敏感,無效!好紅!又痕!生係眉,眼,面同下巴真係好想死囉!!好唔開心!我已經無哂辦法喇?

禁止訪問

大宅

引用:茶D冇類固純果D+藥膏,雖然好得冇咁快但起碼

原帖由 Ching919 於 14-04-06 發表
茶D冇類固純果D 藥膏,雖然好得冇咁快但起碼唔會依賴左隻藥
你可能血氣唔夠D血唔通
我之前下巴則邊都生過,好 ...
無類固醇既都茶過好多但都無效以前茶過依泉隻cream好返,但依家用返又無效唉!日日都好唔開心都唔知好唔好得返!成個半月喇!唉!

別墅

回覆:救命!濕疹生係塊面下巴成個月都唔好,好想喊

有無試過用ai cream?

Yogurtyogurt  唔得丫,嗚嗚  發表於 14-4-6 21:11

別墅

回覆:sugar821 的帖子

我塊面超級敏感,又紅又痕加甩皮,敏感時,我只會用清水洗面,清完面唔會即刻茶cream, 過一個鐘先茶ai cream

Yogurtyogurt  但ai cream對我又唔work,嗚嗚  發表於 14-4-6 21:12

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章

我都係,下巴連咀角,有時好痕,有時圍晒邊 luck 皮,成個位白濛濛,勁檥衰

Yogurtyogurt  唉,我隻眼呀,又腫,嗚嗚  發表於 14-4-6 21:12

大宅

陰公豬! 女人面部皮膚質數=心情指數, 爆一粒瘡我已超down, 一敏感我的世界就變成黑色

大宅

引用:陰公豬!+女人面部皮膚質數=心情指數,+爆一

原帖由 女人四十 於 14-04-06 發表
陰公豬! 女人面部皮膚質數=心情指數, 爆一粒瘡我已超down, 一敏感我的世界就變成黑色 ...
係呀!哈哈我黑佐差唔多2個月,妝又無得化,日日都好唔想見人,比人奇視咁,救命!仲未攪掂幾時先好

大宅

早排我都試過成塊面生濕疹,又痕又甩皮,試左好多聲稱降敏或保濕產品都唔得,結果,睇左一次醫生就好番了,所以病向淺中醫啦!

複式洋房

引用:好唔開心試佐好多cream,之前又攪到敏感,

原帖由 Yogurtyogurt 於 14-04-06 發表
好唔開心試佐好多cream,之前又攪到敏感,無效!好紅!又痕!生係眉,眼,面同下巴真係好想死囉! ...
上網人地話呢隻nixoderm,又唔貴可以試下woo,最緊要冇類固醇

大宅

引用:早排我都試過成塊面生濕疹,又痕又甩皮,試

原帖由 garfieldpk 於 14-04-06 發表
早排我都試過成塊面生濕疹,又痕又甩皮,試左好多聲稱降敏或保濕產品都唔得,結果,睇左一次醫生就好番了, ...
我都有睇醫生呀!茶類固醇!未好哂茶夠7日就停,之後個日發返哂出黎你醫生比你茶咩?睇佐幾錢?可pm我detail ma?thx

男爵府

我之前都敏感過,之後乜都唔搽,全清水洗面,一星期冇事,希望幫到你

大宅

引用:我之前都敏感過,之後乜都唔搽,全清水洗面,

原帖由 fullmoney 於 14-04-06 發表
我之前都敏感過,之後乜都唔搽,全清水洗面,一星期冇事,希望幫到你
我唔得丫!我試過一日全用水,又狂用熟水噴面,啲皮膚太乾太痛喇

男爵府

BK Milk勳章

La Roche posay 敏感line好用,朋友用完好好多

子爵府

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

garfieldpk 發表於 14-4-6 21:38
早排我都試過成塊面生濕疹,又痕又甩皮,試左好多聲稱降敏或保濕產品都唔得,結果,睇左一次醫生就好番了, ...
睇左一次就好番,可否PM我個醫生資料呀,謝謝

男爵府

會唔會係食物敏感?都會引致濕疹架

Yogurtyogurt  可能食得多奶奶既味精送,哈哈!  發表於 14-4-7 14:17

男爵府

搽舒特膚倍加護配方lotion, 搽濕疹好好的

禁止訪問

大宅

引用:濕疹唔好用藥呀類固醇死硬,毒品來呀!用Es

原帖由 Msiphiulam 於 14-04-07 發表
濕疹唔好用藥呀類固醇死硬,毒品來呀!
用Essential oils 啦,全天然,安全無毒又健康,我仔三歲醫好side, ...
毒藥我中佐啦,茶完7日類固醇,差唔多好返哂,停藥1日即發一達達蚊難咁成塊面同下巴依家覺得睇醫生又無用,茶咩都無用!周圍搜刮中!因隻眼都有,腫埋,我仲頭痕

大宅

引用:搽舒特膚倍加護配方lotion,+搽濕疹好好的

原帖由 Lee119 於 14-04-07 發表
搽舒特膚倍加護配方lotion, 搽濕疹好好的
試過了,茶上去喇喇地,茶佐3日仲嚴重佐停佐喇

首頁

尾頁

跳至