親子旅遊

跳至

首頁
12345...11

尾頁

伯爵府

終於出咗機票: AA 10:35 出發 HKExp 2000 回程, 玩足7天!

酒店在agoda 搵,keep住幾個選擇仲未決定到, 想搵有泳池的酒店, 可以比我2大2小(12, 10) 入住一間房.

打算住3晚 Shangri-la (睇到有JM 的遊記寫得好詳細)

另3晚就諗緊...
a) Siripanna Villa Resort & Spa
b) Veranda Chiang Mai High Resort
c) Rati Lanna Riverside Spa Resort

越睇越貴但又好鬼靚

有無JM 住過可以分享吓?

Macusmama  你係邊度買票?  發表於 14-5-15 11:44
cocokan2004  Veranda 好靚BUT超遠..!  發表於 14-4-17 02:04

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

我個遊記, 希望你有用
http://www.baby-kingdom.com/foru ... ead&tid=8408728

如果打算住SHANG, 記得夾下價, 如果唔差得遠可考慮經官網BOOK, JOIN 會員儲下分 (雖然而家無3倍PROMOTION咁爽, 又無遊戲玩), 酒店SALES話, 如果酒店安排UPGRADE, 除左先俾熟客, 之後就會俾經官網BOOK的客人, 我上次打去GOLDEN CIRCLE問3問4, 佢問我要唔要QUIET ROOM我問有咩分別, 佢話走廊尾靜D, 咁我咪搏UPGRADE大房(通常走廊尾會係大房), 俾我搏到
http://www.baby-kingdom.com/foru ... ead&tid=8812809

我去SHANG, 俾晒4本PASSPORT做登記, 佢都無要求我加床而VERNADA我都知好靚, 上次我去有團購TIM呀, 我仲打埋電話去酒店問過有無房至想買, 但佢堅持我要BOOK兩間, 所以我放棄左

伯爵府

Charlotte_mom 發表於 14-4-9 17:40
我個遊記, 希望你有用
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=8408728

剛剛去咗你個遊記"炒"資料, 希望你唔介意! 多謝你的分享

Shangri-la 係咪訂之前申請咗Golden Circle先? 打去香港hotline? 訂時要不要報 2A+2C?

我今朝上Veranda 官網目及到佢有 Family Package for 2A+1C, THB10111++ 2晚, 有早餐有加床, 好似屈蛇都易D.
我email 咗去問可否2A+2C 等緊佢覆!

當然, Plungo Pool Parilion 仲吸引,但好貴!

Thanks.

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

GOLDEN CIRCLE總之CHECKOUT前俾到NUMBER都OK, 無所謂
上次我去, 無報小朋友, 唸住去到佢叫加床至算

大宅

回覆:一家大細暑假清邁自由遊

我2大2小都暑假去,book左兩間酒店,都是四人房。第ㄧ間係tripadvisor排名好前叫Rimping Village Hotel, 第二間叫Banthai Village. 因為老公想睡得舒服D。

王國長老

引用:我2大2小都暑假去,book左兩間酒店,都是四

原帖由 ILMAMA 於 14-04-09 發表
我2大2小都暑假去,book左兩間酒店,都是四人房。第ㄧ間係tripadvisor排名好前叫Rimping Village Hotel, ...
下次參考下先

大宅

我一家三口5月尾都會去清邁,住Siripanna Villa Resort & Spa
大家可以一齊交流下

靚咪媽  Siripanna 房夠大, 只是唔近夜市.
等你report   發表於 14-4-10 12:32

男爵府

我下星期出發, 住shangri-la

靚咪媽  玩幾多日? 等你回來分享   發表於 14-4-10 12:28

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

回覆:ILMAMA 的帖子

Banthai Village我剛住了兩天,係間小品酒店,無電梯,個泳池好細,都叫做幾特別的小酒店,行去夜市10分鐘度,清邁真係勁多蚊,係間房都覺得d蚊係你附近,我影咗幾張相,大家可以參考下

男爵府

子爵府

回覆:安安太太 的帖子

請問清邁去三日夠玩?

Charlotte_mom  太趕喇, 5日左加剛剛好, 要stay weekend, 星期六日夜市最精彩  發表於 14-4-10 12:32

男爵府

我第一天夜晚8點幾到酒店,去咗行夜市食飯,第二日我地去咗艾美酒店食早餐,然後去cooking school俾錢第二日去上堂,行咗一間廟,然後去咗行商場,返酒店休息再去做夜市按摩和晚餐,第三日上cooking class, 上完返到夜市條街租車去Panviman Resort, 坐咗成個鐘頭車先到(來回車費用咗THB 2700) 都幾貴,之前無諗過咁貴,黎到都差唔多天黑,因為房間問題要轉,轉房後天黑晒去餐廳食野,跟住返房休息,今日全日hea係酒店,明天約咗司機2點接走我地去機場附近行街,其實我覺得黎清邁真係hea!

男爵府

我宜家間房

伯爵府

安安太太 發表於 14-4-10 11:47
我宜家間房
Thanks for sharing. Panviman 上網睇好靚價錢ok, 但見你講咁遠...
你玩幾多日? 除了cooking class 有無玩其他野呀?

伯爵府

ILMAMA 發表於 14-4-9 18:54
我2大2小都暑假去,book左兩間酒店,都是四人房。第ㄧ間係tripadvisor排名好前叫Rimping Village Hotel, ...
我都係想瞓得好D唔想太迫,寧願揀大少少的房.

可以分享吓行程嗎?

伯爵府

Charlotte_mom 發表於 14-4-9 18:44
GOLDEN CIRCLE總之CHECKOUT前俾到NUMBER都OK, 無所謂
上次我去, 無報小朋友, 唸住去到佢叫加床至算 ...

我打咗去問, 但佢地話我去嗰段時間已經full 咗. 我話agoda 和官網仲有得賣喎! 條友就話check真D 再覆我

我想問如果我用Agoda訂, 去到先比GC no. 入唔入到分? 最多係博唔到upgrade.

王國長老

只有俾酒店嘅錢至可以入gc, 如果經agent book就無分, 只有你酒店消費嘅分 (例如join tour, 食野, 洗衫等等)

靚咪媽  I see...  發表於 14-4-10 13:05

男爵府

回覆 靚咪媽 的帖子

我去5日, 不過因為第一日夜機, 實際得4日返來會分享的
暫定行程如下:
DAY 1: NIGHT BAZAAR>MASSAGE
DAY 2: 500大報TOUR>舊城區>柴迪隆寺>NIGHT SAFARI
DAY 3: JUNGLE FLIGHT>SWIMMING AT HOTEL > MASSAGE
DAY 4: KIDS AT PLAY>NIMMANHAEMIN RD>SATURDAY NIGHT MARKET
DAY 5: Art in Paradise>AIRPORT

有無人知SUNDAY MARKET幾點會開呢?想最後一日去行下先出機場

Charlotte_mom  黃昏, 約4,5點開始變身  發表於 14-4-10 13:17

男爵府

回覆 Jomei 的帖子

3日? 5日都嫌短喎, 你計下, 坐機都3粒鐘喎, 都去左半日.

男爵府

回覆:靚咪媽 的帖子

我都係5天,清邁都有大象營,有動物園咁,不過今次我地2個c9, 純hea無細路,同埋我黎1至5,咁就去少Sat and Sun market囉,我原本係agoda bood咗最平五百幾元那種房,結果佢俾咗兩床別墅我,但間房無浴缸,係一座別墅的下層,感覺好恐怖,我要求換房,結果佢換咗這間房俾我,其實我第二晚是book咗這種房,是九百幾元的,感覺就好好多了

靚咪媽  2晚同一間房,賺咗   發表於 14-4-10 14:51

首頁
12345...11

尾頁

跳至